Спокойни на път – какво трябва да знаем за зимните пътувания с автомобил?

Спонсорирано съдържание | 16 яну 2024 09:00, Александър Попов
Спокойни на път – какво трябва да знаем за зимните пътувания с автомобил?

Зимният сезон е несъмнено един от най-чаровните и магични периоди през годината. Независимо дали става въпрос за планината или за града, снежната покривка е способна да превърне всяко кътче в приказна страна на чудесата. И докато някои обичат да се наслаждават на бялата гледка от уюта на дома, за приключенците зимните пътешествия са повод за откъсване от скучното ежедневие и носят приятни емоции.

Ако вие сте от вторите и вече планувате следващото си пътуване, независимо дали ще отидете на ски уикенд или кратка еднодневна разходка в планината, пътуването с автомобил през снежните пътища крие своите рискове. За да избегнете неочаквани ситуации и излишен стрес, трябва да бъдете добре подготвени преди да поемете на зимно пътуване.

Едно от нещата, които е важно да проверите преди да поемете на пътешествие, е състоянието на гумите на вашия автомобил. Инвестирането в качествени зимни гуми е важно не само за собствената ни безопасност, но и за тази на околните. Когато температурите доближат 0 градуса, идват опасностите от хлъзгане по заледения път. Ако останете с летни или използвате твърде износени зимни, рискът от опасности на пътя се увеличава значително.

В списъка от първа необходимост при пътуване с автомобил, валидната винетка е също толкова важна, тъй като независимо от дестинацията – без нея не можем. И дори да сте изпълнили всички гореизброени стъпки, когато вълнението от подготовката за предстоящото пътуване ви завладее, е много вероятно да останете без винетка.

За щастие осигуряването на винетка може да става лесно и бързо с помощта на А1. Електронна винетка може да бъде закупена през сайта на телекома, приложението Моят А1 или чрез SMS. Закупуването ѝ през А1 идва и с още няколко удобства. Клиентите могат да проследяват историята на покупките си и информация за автомобила, както и да бъдат сигурни, че никога повече няма да останат неподготвени. Благодарение на SMS напомнянето от А1, когато времето за подновяване наближи, вие ще знаете.

Добра новина е, че телекомът осигурява удобството не само за своите абонати, но и за всеки желаещ. Това означава, че сдобиването с електронна винетка не изисква да имате регистрация или да използвате други услуги на телекома, а просто да посетите уебсайта на A1.bg или магазин на компанията. Вариантите, от които можете да избирате са уикенд, седмична, и най-удачният вариант – годишна винетка.