103

2

преди 6 години

Така Мечников обяснява дълголетието на българите с всекидневната консумация на кисело мляко.По същото време българският учен Стамен Григоров прави опити в Медицинския университет в Женева, за да изолира една пръчица в донесеното от него българско кисело мляко.След продължителни изследвания през 1905 г. Григоров открива, че подквасването на българското кисело мляко се дължи на една пръчковидна и една коковидна бактерия.Година по-късно немският учен Лафар потвърждава откритието, а през 1908

102

1

преди 6 години

Пръв руският микробиолог, нобелов лауреат Иля Мечников прави задълбочени изследвания за влиянието на българското кисело мляко върху човешкия организъм заедно с група изследователи от Института Луи Пастьор в Париж.В началото на 20-ти век той установява, че стареенето започва от действието на вредните бактерии в червата, които произвеждат токсични вещества и причиняват артеросклерозата. Но една от млечнокиселите бактерии в българското кисело мляко ги атакува и неутрализира.

101

Кирил Софийски

преди 6 години

А вие от какво мислите родните *** "бизнесмени " реализират над 300% печалба, иначе счетоводно винаги са на загуба ! Защо ли ? Как мислите !

100

Кирил Софийски

преди 6 години

А вие от какво мислите родните *** "бизнесмени " реализират над 300% печалба, иначе счетоводно винаги са на загуба ! Защо ли ? Как мислите !

99

Анонимен

преди 6 години

Обърнете внимание на безалкохолните - само в България са с глюкозен сироп, дори и в Румъния са със захар.

98

Анонимен

преди 6 години

До асенНе само това,преди време,самите гърци и западняците си търсеха български майстори на кашкавал и сирене. А понякога гърците направо преопаковаха българско сирене в гръцки опаковки за продажба навън.Само хора,които не разбират от сирене,си купуват гръцка фета или турско.

97

асен

преди 6 години

Един познат , женен за германка , като си тръгне изкупува прясното сирене от селото ни и го кара в Германия , вече си е създал клиентела и го чакат с нетърпение да пътува до България .

96

Анонимен

преди 6 години

До MartinДа,Мартине в Германия има и гръцко и турско сирене,но е за баламите.В турските и арабски магазини продават българско сирене.Защото гръцката "фета" и турското сирене нямат същото качество като българското,да не говорим колко суха и стичива е фетата,а и двете(гръцко и турско) сирена се точат/разтеглят,а не се разчупват/разтрошават или топят като българското.Нищо общо с оригиналното българско сирене нямат.

95

Анонимен

преди 6 години

Работя в София с не много висока но задоволителна заплата. Имам скромна селска къща с 1.5 дка място в пазаржишко на 60 км от Сфия по магистралата. Струва ми 5000 лв. Там имам череши, ягоди,кайсии, круши и лозници. На пролет засаждам чушки, домати и др. зеленчуци. От средата на април до септември всяка събота и неделя съм на мястото. Работата и въздухът там ми се отразяват прекрасно. Купувам от местните хора пилета, прасенца и агнета. Ям по-добра от европейците. Те не могат да си позволят това.

94

Анонимен

преди 6 години

Да, ядем го. Няма нужда да проверяват, всеки го знае дори и тия от ЕС

93

Martin

преди 6 години

До Анонименti yal li si nyakoga tursko ili gratsko sirene na6eto sas sravnenie s tyahnoto e layna. I drugoto stokite na EC koito se prodavat na na6iya pazar s nisko ka4estvo sa 100% po dobri ot na6ite s visoko ka4estvo, salam=soya, sirene=suho mlyako,palmovo maslo, bezalkoholnni=otrova i mn. dr. boklutci,

92

Анонимен

преди 6 години

Наистина има българско сирене в Германия, на което си пише, че е българско, овче, краве и биволско. Продава се в бели пликчета от 200 грама на цена 1,60 до 2 евро. Има и марка кисело мляко "България".

91

Анонимен

преди 6 години

Не са глупости,Европа трябва да се поддържат едни други.Как Ердоган може да си защитава тяхното,а европейците не могат?И да не спазват качествено производство вътре в Европа?Иначе българско сирене има в Кауфланд,вярно е,защото никое друго сирене няма българското качество и вкус.Турците също купуват или продават българско сирене,пак по тази причина.

90

упс...

преди 6 години

Ядем ли *** на ЕС?--------------Ами, след като унищожихме родното сел. стопанство и хранително-вкусовата си промишленност, ще ядем онова което ни дават, а не това което произвеждахме!Главната цел на Западна Европа беше и си остава Пазара, където да продадът стоката си, затова и едно от условията за членство в ЕС беше да закрием нашето производство!Просто Бизнес - нищо лично!, - както обичат да казват на запад!

89

Анонимен

преди 6 години

нали за това сме в ЕС, за да им купуваме *** на същите цени като богатите държави, за какво сме им иначе, да хвалят боко ли...

88

Анонимен

преди 6 години

Абе мани мани, навсякъде в България само български стоки се продават, само руските *** лъжат, че нама българско сирене в Германия - немците само българско сирене набиват и купуват.

87

Хихи!

преди 6 години

Ааа ние ве! От къдя на къдя!

86

Анонимен

преди 6 години

Затова ли си затворихме соц. заводите - за да ги отваряме отново? Искахме качествени стоки от Запад, мерцедеси, не москвичи. Затворихме си заводите, за да внасяме всичко и да сме добре.

85

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВ Германия в Кауфланд се продават турски консерви и произведени в Турция продукти,а няма български.Затова пък в Германния добре се продава българското "блазен фирциш, фикен фунфунфирциш, байде фунфциш"

84

Анонимен

преди 6 години

Ами организирайте селата или комуни,тези от града да си платят на тези от село,да им отглеждат български биологично чисти продукти по поръчка.Так и селяните и гражданите ще са доволни и няма да ядат бо-клу.ци.Може и спре изчезването на селата.Държавата и тя може да помогне,да не се правят на улави!Как Ердоган направи всичко в супермаркетите им да е турско производство?Всичко чакате на готово и мрънкате,а не се самоорганизирате.