Така Мечников обяснява дълголетието на българите с всекидневната консумация на кисело мляко.По същото време българският учен Стамен Григоров прави опити в Медицинския университет в Женева, за да изолира една пръчица в донесеното от него българско кисело мляко.След продължителни изследвания през 1905 г. Григоров открива, че подквасването на българското кисело мляко се дължи на една пръчковидна и една коковидна бактерия.Година по-късно немският учен Лафар потвърждава откритието, а през 1908
Пръв руският микробиолог, нобелов лауреат Иля Мечников прави задълбочени изследвания за влиянието на българското кисело мляко върху човешкия организъм заедно с група изследователи от Института Луи Пастьор в Париж.В началото на 20-ти век той установява, че стареенето започва от действието на вредните бактерии в червата, които произвеждат токсични вещества и причиняват артеросклерозата. Но една от млечнокиселите бактерии в българското кисело мляко ги атакува и неутрализира.
А вие от какво мислите родните *** "бизнесмени " реализират над 300% печалба, иначе счетоводно винаги са на загуба ! Защо ли ? Как мислите !
А вие от какво мислите родните *** "бизнесмени " реализират над 300% печалба, иначе счетоводно винаги са на загуба ! Защо ли ? Как мислите !
Обърнете внимание на безалкохолните - само в България са с глюкозен сироп, дори и в Румъния са със захар.
До асенНе само това,преди време,самите гърци и западняците си търсеха български майстори на кашкавал и сирене. А понякога гърците направо преопаковаха българско сирене в гръцки опаковки за продажба навън.Само хора,които не разбират от сирене,си купуват гръцка фета или турско.
Един познат , женен за германка , като си тръгне изкупува прясното сирене от селото ни и го кара в Германия , вече си е създал клиентела и го чакат с нетърпение да пътува до България .
До MartinДа,Мартине в Германия има и гръцко и турско сирене,но е за баламите.В турските и арабски магазини продават българско сирене.Защото гръцката "фета" и турското сирене нямат същото качество като българското,да не говорим колко суха и стичива е фетата,а и двете(гръцко и турско) сирена се точат/разтеглят,а не се разчупват/разтрошават или топят като българското.Нищо общо с оригиналното българско сирене нямат.
Работя в София с не много висока но задоволителна заплата. Имам скромна селска къща с 1.5 дка място в пазаржишко на 60 км от Сфия по магистралата. Струва ми 5000 лв. Там имам череши, ягоди,кайсии, круши и лозници. На пролет засаждам чушки, домати и др. зеленчуци. От средата на април до септември всяка събота и неделя съм на мястото. Работата и въздухът там ми се отразяват прекрасно. Купувам от местните хора пилета, прасенца и агнета. Ям по-добра от европейците. Те не могат да си позволят това.
До Анонименti yal li si nyakoga tursko ili gratsko sirene na6eto sas sravnenie s tyahnoto e layna. I drugoto stokite na EC koito se prodavat na na6iya pazar s nisko ka4estvo sa 100% po dobri ot na6ite s visoko ka4estvo, salam=soya, sirene=suho mlyako,palmovo maslo, bezalkoholnni=otrova i mn. dr. boklutci,
Наистина има българско сирене в Германия, на което си пише, че е българско, овче, краве и биволско. Продава се в бели пликчета от 200 грама на цена 1,60 до 2 евро. Има и марка кисело мляко "България".
Не са глупости,Европа трябва да се поддържат едни други.Как Ердоган може да си защитава тяхното,а европейците не могат?И да не спазват качествено производство вътре в Европа?Иначе българско сирене има в Кауфланд,вярно е,защото никое друго сирене няма българското качество и вкус.Турците също купуват или продават българско сирене,пак по тази причина.
Ядем ли *** на ЕС?--------------Ами, след като унищожихме родното сел. стопанство и хранително-вкусовата си промишленност, ще ядем онова което ни дават, а не това което произвеждахме!Главната цел на Западна Европа беше и си остава Пазара, където да продадът стоката си, затова и едно от условията за членство в ЕС беше да закрием нашето производство!Просто Бизнес - нищо лично!, - както обичат да казват на запад!
нали за това сме в ЕС, за да им купуваме *** на същите цени като богатите държави, за какво сме им иначе, да хвалят боко ли...
Абе мани мани, навсякъде в България само български стоки се продават, само руските *** лъжат, че нама българско сирене в Германия - немците само българско сирене набиват и купуват.
Затова ли си затворихме соц. заводите - за да ги отваряме отново? Искахме качествени стоки от Запад, мерцедеси, не москвичи. Затворихме си заводите, за да внасяме всичко и да сме добре.
До АнонименВ Германия в Кауфланд се продават турски консерви и произведени в Турция продукти,а няма български.Затова пък в Германния добре се продава българското "блазен фирциш, фикен фунфунфирциш, байде фунфциш"
Ами организирайте селата или комуни,тези от града да си платят на тези от село,да им отглеждат български биологично чисти продукти по поръчка.Так и селяните и гражданите ще са доволни и няма да ядат бо-клу.ци.Може и спре изчезването на селата.Държавата и тя може да помогне,да не се правят на улави!Как Ердоган направи всичко в супермаркетите им да е турско производство?Всичко чакате на готово и мрънкате,а не се самоорганизирате.
Проверяват месо, шоколад и швепс... Ядем ли боклука на ЕС?