83

Анонимен

преди 6 години

От Запад само субсидирани *** може да получим. Най-хубави са китайските стоки на Запада.

82

Анонимен

преди 6 години

Всяка от тези държави вместо да се вайка, оплаква и какво ли не, да вземе да си вдигне икономиката и стига само запада им бил виновен.Ми да! Предлагам да произвеждаме стоки и коли и машини и да конкурираме Фолксваген, БМВ, Мерцедес, Филипс, БОШ, Сименс и всички западни фирми - сега сме в ЕС, построяваме заводите, вдигаме я икономиката, завладяваме пазара и почвама да продаваме високотехнолигични стоки на запад, стига сме се оплаквали че западът ни бил виновен!

81

Анонимен

преди 6 години

В Германия в Кауфланд се продават турски консерви и произведени в Турция продукти,а няма български.А български продукти се намират в малки количества по турските и руските магазини.Виждам,че и по-качествените полски колбаси се продават пак в руските магазини.И как Европа иска да просперира?Ако крайниците ѝ не се оросяват с кръв,т.е. не се стимулира производството в ЦЯЛА Европа?Нали щяха да правят био производство в България?Какво стана? България вместо да търгува с Европа,търгува с Турция,няма

80

ИСТИНАТА

преди 6 години

Истината е, че нашите по-старши западни парньори ни продават качествени стоки, но путинските хибридни хакери с помоща на нашите комунисти бесепари хакват стоките на границата и ги подменят с евтини руски ментета за да компроментират демокрацията в България. Ако искаме качествените западни стоки да идват в България трябва да се изчистим от комунистите и русофилите! Гласувайте само за ГЕРБ!

79

Анонимен

преди 6 години

България още с приемането си в ЕС по дизайн беше проектирана като пазар за западните бykлyци и нискотехнологични стоки, а в замяна българите получиха свободата да пътуват на запад и мият улиците и да слугуват на богатите.

78

Анонимен

преди 6 години

До многото тук, неразбиращи проблема: изобщо не става въпрос за това да произвеждаме всички сами, такива глуп0сти (нарича се автаркична икономика, между другото) има и в икономическата теория, и например соц-страните навремето се опитваха да го правят и никога не е действало. Става въпрос за двойно стандарти и дискриминация - на вас ще ви продаваме *** с половината себестойност от оригинала, затова пък на двойна цена.Примерът долу с кетчупа Хайнц - забравих да спомена и че у нас струва двойно

77

Анонимен

преди 6 години

Друг пример: кетчуп Хайнц, на Запад на етикета има като съставки домати, оцет, захар и най-много още една или две. И пише, че 100 грама се правят от 150 грама домати. У нас със същата опаковка, никакви количествени данни (само домати пише 60 и няколко процента - сравни с предното), изброени 20-30 съставки и накрая - правен във филиал в Чехия. Уакаримас?

76

Анонимен

преди 6 години

Могат да се дадат хиляди примери за разликите. Ето само един: яйца. В ЕС има 4 категории: 0(био), 1(от свободно ходещи кокошки), 2(от клетка), 3(от супер тясна клетка, кокошка връз кокошка). В Германия и другите западни страни през последните години се продават само 0 и 1, много рядко 2. У нас почти само 3, и то на цената на най-скъпите в западните страни. Тази категория 3 смърдят, често са с 2 жълтъка, мръсни, а представете си кокошките с какво са хранени...

75

Анонимен

преди 6 години

Мързела убива !Държава чието население разполага с повече обработваема земя на глава от населението отколкото в повечето европейски страни се оплаква, че яде "*** на ЕС" не е за жалене.Та нали един от мотивите за влизане в ЕС беше именно да продаваме качествени земеделски продукти на индустриалните държави, а не да купуваме от тях !

74

Анонимен

преди 6 години

Русия никога няма да си смъкне гащите и да се наведе на Запада както България.

73

ко са пените

преди 6 години

сякаш ядете западни храни... Сал една Кола май... Излишни прения...

72

Анонимен

преди 6 години

до 82: "Дори в страна като Русия контролът по качеството на храните е десетократно по - завишен от този в БГ!"Например, "Бояришник" се оказа най-висококачествен с 100% ефективност !!!

71

до 64

преди 6 години

Такива ментета няма дори и в Африка. Къде спят тези от контрола по храните не ми е ясно. Ако не бяха Унгарците да вдигнат врява едвали щяхте да разберете.---------------------------Аз съм го почувствала много преди унгарците да заговорят за този проблем! Но не проумявах и не проумявам как 90%от българите не го осъзнават и защо си траят и примиряват с очевадните измами. Дори в страна като Русия контролът по качеството на храните е десетократно по - завишен от този в БГ!

70

Анонимен

преди 6 години

Няма такова животно "храни от ЕС", а има - мошеник купува от мошеник, той препродава на мошеник, който пък плаща на избран мошеник и накрая Суверена в панелката яде каквото са му надробили, докато градината му на село е отдавна е потънала в бурен.

69

Анонимен

преди 6 години

Всяка от тези държави вместо да се вайка, оплаква и какво ли не, да вземе да си вдигне икономиката и стига само запада им бил виновен. Ами това е. Оправяш се и налагаш своето, а не да им хленчиш. Естествено, че всеки гледа да прецаква, няма идеални общества.

68

Джъстиса

преди 6 години

Щом Чехия и Унгария ядат ***, значи тук ни внасят абсолютни фашкиихаха

67

НЕ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИ

преди 6 години

Шпек Бургас-***,русенсо варено(горчица,соя,царевица).. ***,кренвирши *** без месо,сирене *** без мляко,натурален сок куйнс български *** без плодове само бой и подсладители -румънски сок капи много добър,германски и швейцарски шоколади фантастичен вкус български своге ***,германски хляб екстра качество български бял хляб-по черен от черния е за какво говорим олио български като пържиш с него то цвърчи демек има вода в него...кайма,кебапчета и кьофтета no coment...!!!

66

Анонимен

преди 6 години

Като не ви(ни) харесва храната от ЕС и къде ли не, всеки да си отива на село, да взима 2-3 декара земя, да си гледа зеленчуци, плодове, животни и т.н. И много много да не се оплаква.

65

ЕС живот

преди 6 години

Месото е от диви животни и лисици, шоколад от преработени с химикали изпражн-я, а швепс от преработена ури-а.

64

Анонимен

преди 6 години

Ама, като не искате да ядете *** на ЕС...яжте пасти !