Задигнаха още един танк, пак "Майбах"

Реликвата била окопана край елховски села; само преди месец българин и двама германци бяха спипани в кражбата на „Майбах“
22 яну 2008 12:36,
21
Задигнаха още един танк, пак "Майбах"
Снимка: БГНЕС

Поредният танк „Майбах” е откраднат от границата ни с Турция.

От МВР съобщават, че е изчезнал куполът на немската бойна машина, вкопана в земята по границата ни с Турция още от времето на Студената война.

Танкът се е намирал между елховските села Раздел и Голям Дервент.

За момента няма данни в кражбата да са намесени военни.

През декември лъсна кражбата на друг „Майбах“, който бил подготвян за износ в Германия, където колекционери плащат колосални суми, за да притежават реликвата.

Тогава МВР задържа майор Алексей Петров и двама германски граждани.

Впоследствие съдът наложи гаранция от 5000 лева на българския военен, защото нямало опасност той да се укрие и да извърши нова кражба на танкове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
mente преди 16 години
mn se radvam 4e sa gi namerili,sega samo dano da gi restavrirat i zapazqt..
19
0
 
0
 
! Отговори
bzb преди 16 години
Добре бе, за тия ли танкове ставаше въпрос наскоро, че имали доста висока стойност, защото на света имало едва няколко запазаени в добро състояние? Как на никой от *** военни не им дойде на ум да изкопаят някой, да реставрират и да продават?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тези танкове трябваше да са в във военно-историческия музей! Ако има още такива да ги спасяват!
17
0
 
0
 
! Отговори
dynamo преди 16 години
Аз да съм казал нещо за РОС или друго?! Аз говоря за танковете! Ей аман от книжни червеи, многознайковци, даже съм го казал - 20-се години безсопанствени (съвпада с твоите данни за 1989) Не разбрах само какво има да ми казваш на мен, баща ми е бил в "Скала", а аз съм историк! Ай у лево!
16
0
 
0
 
! Отговори
поручик голицин преди 16 години
Тези танкове ( а и останалите съоръжения около тях) трябваше още когато падна желязната завеса да се извадят и да се продадат като скрап, а с парите МО да построи жилища за своите военни. Но не би!! Цялата скапана и тромава бюрокрация в МО нехае за тези отбранителни съоръжения строени с парите на българския народ. А към номер 10- Отбранителните съоръжения по българо-турската и българо-гръцката граници се строяха до 1989 г. вкл. от подразделения на инженерните войски ( така наречените РОС - роти за отбранително строителство с привличане на специалисти по артилерийско въоръжение.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
kato sme negodnici i nemojem da gi restavrirame za nyakoi muzei zashto negi dadem na Germancite pone da gi suhranyat za pokoleniyata . Vse pak tova e istori4eska zennost, ili po-dobre da gi susipem no da nedavame na horata
14
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Хайде бе! Чакам някой товарен влак съсе релсите да гепят! Няма ли да го видя като новина най-сетне!
13
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Тези тенекии стоят десетки години бизстопанствени на ничия земя и сега били откраднати .Ами да ги вземат поне някой да има полза от тях ,то под фуражка ум няма това е ясно на всяко хлапе
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Майбаха му майката на това МО :)))))))
11
0
 
1
 
! Отговори
+- преди 16 години
браво, бе...военните зарязали танкове за по 1мил евро "ей така" на границата ни с Турция.
10
0
 
0
 
! Отговори
dynamo преди 16 години
Това са немски танкове от Втората световна война, които са закопани на ръка от войниците от бившите поделения "Скала"и гранични войски в началото на 50-те по заповед на Добри Джуров, те както и поделенията около Елхово от поне 20-се години са безтопанствени и дори опасни, държавата трябва даизпрати там един полк от така или иначе мадахерцащите се и нищо не вършещи сегашни "войници" да ги откопаят, да бутнат опасните повтарям ОПАСНИТЕ сгради на "Скала" да ги прибератпо музеите и толкова, нужно е малко желание и отговорност!
9
0
 
1
 
! Отговори
Глава проста между д преди 16 години
Тези "танкове" са неизползваеми и ничии.Зашо трябва военните да вдигат пушилка?То армия не остана-те за една камара ръжда се кахърят...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хаха откраднали им танковете ... ще умра от смях!! Старши къде ти е танка бре .. ми ни знам ей са беше тука ба ... хахаха чувствам се добре защитен в страната си! Бати комедиантите, добре че живеем в мирно време.
7
0
 
1
 
! Отговори
wew преди 16 години
Няма ли да разберете, че танк майбах няма бе хора двигателя на танка е майбах :)
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Заспали шапкари!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо не си ги приберат от МО ? ТОВА Е БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ!
4
0
 
0
 
! Отговори
Бугарин проЗд преди 16 години
ние сме богата страна-в недрата ни са закопани милиини,за които акционерите дават много парички.ама нали вместо да копаят в Царичина военните трябва да се вземат в ръце-танковете да се извадят,откарат в музей или продадат-за остатъка от така наречената ни армия ще има пари за десет години.Ама,военният си е ***-не му мисли много...какво искате повече от тях-слуш и изпълняй...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя не го ли даваха по Нова Телевизия?
2
0
 
0
 
! Отговори
благия преди 16 години
Taka , така , ако е кражба - да е на Маибах ... :))) Предлагам за да няма повече такива новини - да се изровят всички останали от "Студената воина " Майбах и да се предложат на търг в някои аукцион ... :))) По този начин ще се предотвратят кражбите , а и ще се позакърпи и някоя дупка в бюджета ... :)))
1
0
 
0
 
! Отговори
месершмит преди 16 години
Да вземе БДЖ да си прегледа локомотивите, те са следващите! Може и някой позабравен ТУ-144 да падне... пък накрая идва ред и на корабите...