Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов

Симпатизанти на "Атака" хвърлят камъни по служителите на реда
30 юли 2008 18:15, Красимир Ангелов
206
Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Димитър Стоянов е арестуван на път за митинг на “Атака”.

Доведеният син на Волен Сидеров, заедно с още четирима активисти на националистическата партия, е арестуван от униформени на кръстовището на бул. “Васил Левски” и ул. “Оборище”.

Според Волен Сидеров, петимата са се опитвали да стигнат до митинга на “Атака” пред Президентството, но по пътя са били арестувани от униформени и над Стоянов е упражнено физическо насилие.

В съобщение до медиите от МВР информираха, че евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов е направил опит да попречи на полицейска проверка. Стоянов е бил отведен за проверка от полицейски служители на Пето РПУ, след като се нахвърлил върху полицаите с непристойни реплики.

Около 16.30 часа на кръстовището на бул. "В. Левски" и ул. "Оборище" в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. След това дошъл Димитър Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства полицейската проверка на групата.

Петимата мъже са били прибрани за изясняване на случая в Пето РПУ.

По разпореждане на директора на СДП- комисар Николай Янев, след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения.

Междувременно около 250 симпатизанти на “Атака” се събраха пред Пето РПУ (улица "Марин Дринов"), за да протестират срещу арестуването на Димитър Стоянов.

Част от симпатизантите на “Атака” започнаха да хвърлят камъни по служителите на реда, както и прътове от знамена.

На мястото на инцидента пристигна и лидерът на националистите Волен Сидеров с мегафон в ръка. 

Чуха се викове и скандирания "Волен, Мафия, Атака", а полицаите бяха снабдени с каски за предпазване от ударите.

Депутатът Павел Шопов се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си.

„Иво, Любо и Илияна от Габрово са задържаните представители на "Атака" в Пето РПУ“, заяви Сидеров и настоя да бъдат уволнени и санкционирани полицаите, които по думите му "са арестували и били“ активистите на "Атака".

Трима полицаи са пострадали пред столичното Пето РПУ, предаде пресцентърът на МВР. Двама от тях са ударени с дръжките на знамена.

В арестуваните са намерени верига, парчета арматурно желязо (пригодени като палки), нож и карабинери за алпийски въжета, които могат да служат като бокс.

Арестуваните са освободени около 19 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
2
 
! Отговори
andro преди 15 години
С какви средства и кой издържа партия Атака. Гледайки репортажите по телевизията, винаги виждам в предните редици, черноризците на плевенските атакисти. Кой плаща на тая борческа група да ходят на всички мероприятия на Атака в София, на всички Сидерови процеси и безумни изцепки. Колкото до последния инцидент, където Атака съзнателно е търсили някой да ги набие, никой не дава права на народни представители евродепутати и партийни лидери да се поставят над закона и обществените разпоредби. Поне така е в другите европейски държави. Има една християнска приказка: По делата им, ще ги познаеш.Не може да се държиш като бабаитин и гамен в народното събрание в европейските форуми и да имаш претенции за нормална личност.
204
0
 
2
 
! Отговори
"Софиянец" преди 15 години
Някой видял ли е полза от Атака досега, защото аз не съм. Малоумното подобие на шимпанзе Димитър Стоянов е срам за тази държава и би трябвало да е приоритет на самата държава да премахне тази пречка. "Случаен" куршум върши работа, особено в ситуации като тази. Жалко, че нашата полиция е мекушава с политиците, за това ни трябва военна дикататура, да изтребва безполезни същества като ДС и без това ненужно дишащ въздуха в България, нека участта му споделят и съратниците му. А и така и така сме почнали не виждам причина да спираме до там, парламента бъка от подобни индивиди (като "невинния" Софиянски, вечно оправдаващите се Надежда Михайлова и Иван Костов (как всички забравиха годините 2001-2004) и тн. до сегашните управници.
203
0
 
2
 
! Отговори
ne kazvam преди 15 години
Ia spredstavete da vi upravliavat takiva netarpia6ti vazrajenia nervaci kato volen4o,po4ti pelte4e6tiat Mitko 6opovci i drugi vse o6te neizvestni no sigurni bade6ti pacienti na psihiatri4nite kliniki. Ako imaha orajie - kvo stava A PRI PARVOTO NESAGLASIE VADI 4IFTETO ILI PI6TOLIA I GO RAZMAHVA PREDUPREDITELNO,PRI VTOROTO TAKOVA NAPRAVO TI PRASKA TIKVATAI TAKA NAPRAVO I STALIN MOJE DA IM ZAVIDI KATO KARAT EI TAI NIAKOLKO MESECA I OTIDE SI NARODECA
202
0
 
2
 
! Отговори
ник преди 15 години
165. - 09:40 - Лудост фашизоиднаОт: МелнишкиТози Димитър Стоянов е към 25- годишен, а показва сериозни симптоми за нервно разстройство. Трябва да вземе мерки и да се лекува. Не е нормално да се тресе и трепери от злоба и ярост на тези години, на нервна почва има и говорни дефекти. Дядо му Радой Ралин, при цялото ми уважение към таланта му, също не бе наред в главата, явно имат фамилна обремененост. И горкото момче попада при втори баща с психологичните характеристики. Кръгът се затваря. Психясали фашизоиди.АМИ МНОГО СТЕ ПРАВ ГОСПОДИНЕ, ЖАЛКО ЧЕ ОТНОВО ВСИЧКАТА ПОМИЯ СЕ ИЗЛЯ ВЪРХУ МВР, КЪДЕТО РАБОТЯТ И СВЕСТНИ ХОРА. ИЛИ ПОНЕ РАБОТИХА, ТЕ МНОГО ОТ ТЯХ СИ ОТИДОХА ВЕЧЕ ОБИДЕНИ, ТАКА ЧЕ НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА. ЩОМ ЕВРОДЕПУТАТ ЛЪЖЕ ЧЕ СА ГО БИЛИ, СМЕТНЕТЕ СЪСЕДА ВИ КАКВО БИ КАЗАЛ. АМИ, ЩО ЛИ НЕ СЕ ОБЕСИМ ВСИЧКИ УМНИ ТУК, ДА ОСТАНАТ ***,*** И ПОЛИТИЦИ (ТЕ МАЙ СА ВКЛЮЧЕНИ В ПРЕДНИТЕ)
201
0
 
2
 
! Отговори
Джугашвили преди 15 години
Йосиф Висарионович Джугашвили - артистичен псевдоним "СТАЛИН". Това се отнасяше за антикомунистическото недоносче, което се е подписало като "ADOLF ***". Цитирам ти енциклопедия от 3000-ната година "Хитлер - дребен тиранин от епохата на Сталин".
200
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Айде сега дежурния по форум и николапетковист стана. Само като такъв не се беше проявявал. Шоуто продължава.
199
0
 
2
 
! Отговори
ADOLF HITLER преди 15 години
MRASNI KOMUNISTI4ESKI IZ4ADIQ..TIGRITE STE IZKARAM ZA DA VI PREGAZQ SI4KITE ZAEDNO S *** I MILICIONERSKITE VI PROTEJETA.ISTORIQTA NE POZNAVA PO KRAVOJADEN OT MENE LI4NO AZ SHTE VI REJA GLAVITE S BRADVATA
198
0
 
2
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Виж сега.....като догодина разкараме ДПС от властта парите пак ще ни ги дадат! Ама като Волен махне двойното гражданство такива като тебе ще си стоят в Анадола и да се върнеш в Кърджали ще ти трябва виза....пък за Европата -забрави! Сиктир!
197
0
 
2
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Значи в най-общ вид по принцип съм съгласен с Вас. Познавам до някъде повечето партии и отвътре, включително Атака и Герби мога да Ви кажа, че и аз не съм очарован отях, както и те от мен. Вече споменах, че по произход съм николапетковист и ако сте запознат с произведенията на Стамболийски от началота на миналия век ще знаете и разберете, че отдавна партиите са изживяли положителната си роля и днес фактически са параван на какво ли не и най-вече на реалните и първи лихварско-банкерска и медийно-пропагандни власти /адресите на едно филмче и един текст за начално запознаване ги трият като ги цитирам, но засега оставят търсенето чрез "деньги -пирамида долгов" и "хочу весь мир и еще 5 %"/. Но в реалната ни политическа система, въпреки дефектността на политическата система, Атака има по-скоро положителна роля. И ако сме нормални българи, нормални христиани, трябва да и съдействаме, когато е права /разбира се, не само на нея, а на всеки и всяка драги/друга/.Но в случая разглеждаме не толкова Атака, колкото същността на полицията и полицейското насилие. И в тази връзка Ви препоръчвам примерно да прочетете в сайта на евреина-дисидент Исраэль Шамир примерно "Судей на мыло".
196
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
и това "зюфие'' не е никаква туркиня , прекалено добре познавам сънародноците си , не знам какво цели ..
195
0
 
2
 
! Отговори
do 172 преди 15 години
kato ste v evropa satova li vi spirat parite i trjbva da rabotis kato hamalin predi isborite na ataka i gerb ste vlesnat nasti bratj i oste 3x500 vi tormozjt
194
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
това за турската автономия в Бг е пълна глупост , които не го е разбрал да го разбере казвам ви го като един тур
193
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Пак форумна шизофрения.Не ти ли омръзна вече да се раздвояваш из форумите и сам да си хвалиш каканиженето на скудоумия?
192
0
 
2
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
Приятно ми е да прочета, че аргументирано излагаш своето мнение без присъщите за активистите на въпросната партия истерия. Но виж коментарите и ми кажи искаш ли да се отъждествиш с такива хора. За протестите съм съгласен, трябва да ги има, но това че си радикален не означава, че непременно си прав. И като сме почнали с аргументите кажи по какъв начин "Атака" ще ни помогне да излезем от калта. Защото когато искаш да дойдеш на власт не трябва да разчиташ само на първичната омраза на масите а да имаш и ясна визия за бъдещето на народа, който ти е гласувал доверие.
191
0
 
2
 
! Отговори
- преди 15 години
9. Доклад за напредъка на Република Хърватска през 2007 г. - Доклад за напредъка на Бившата югославска република Македония през 2007 г. (разискване)Димитър Стоянов (NI ). Аз съм сигурен, че г-н Meijer е наясно, че "Македония" и "македонска нация" като понятия са създадени с една директива на Комунистическия интернационал от 1934 година. След войната идеите на македонизма бяха подхванати и наложени с железен юмрук от Югославската комунистическа партия, а после станаха част от великосръбската идея. Тези идеи включват яростна пропаганда на българофобия. Мнозина в Македония, които са наясно с българската си етническа принадлежност, биват репресирани заради желанието си да се наричат българи. Всяка година паметната плоча на българката Мара Бунева в Скопие - боркиня за свободата на Македония и наречена от френската преса македонската Charlotte Corday - бива поругавана. През 2007 г. това поругаване беше съпроводено с побой над българи и македонски граждани с българско самосъзнание. Крайно време е македонското правителство да обуздае българофобските изпълнения, защото за такива изпълнения няма място в Европейския съюз.Благодаря за вниманието.
190
0
 
2
 
! Отговори
hasan преди 15 години
Абе толкова ли не ви е ясно, че никога поне малко имащ акъл в главата си Бг турчин няма да пише по този начин, да споменава думата "***" и т.н. Защо се оставяте някакъв си ц*ървул, сложил си ник с турско звучене, да внася такава вражда и да ви дразни по тоя начин. В бг турците никога няма да си искат автономия и (искрено се надявам) няма да се повтори ситуацията от Косово тука. Който не харесва Бг - да ходи където си иска, ако ще на майка си у п.... Всички които са бг граждани са в кюпа и са еднакво виновни и еднакво заслужили състояните в което се намира родината ни. Айде стига все сте се лаели един друг.
189
0
 
2
 
! Отговори
Тони Стораро преди 15 години
Вие сте *** пасмина и овце, не заслужавате никой каквото било да направи за вас, *** в , нека ви тъпчат, амин!
188
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно съм съгласна с 165. Болно е момчето, направо си е за психиатрия. И болни мозъци го избраха в парламента на Европа.
187
0
 
2
 
! Отговори
жож преди 15 години
eй 187, *** няма нито една причина атака да се пише с главна буква
186
0
 
2
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Има такъв роман на Хемингуей със заглавие по Джон Дън4 като крайния извод е един - когато бие камбаната не питай за кого бие, тя бие за тебе! Като гледам какви ги плещят някои, наистина май камбананата бие за нас. Но пък от друга страна има много смислени неща, дори те преобладават. Поне мълчанието за тези 20-тина години фалшива демокрация е намаляло - така ми се струва на мен, репресирания николапетковист от репресирено семейство. И това е добре като начало... Защото нали си спомняте какво беше казал германския протестантски свещенник Нойман след втората световна война: отначало прибираха комунисти, аз не съм комунист и мълчах, после прибираха социалдемократи, аз не съм социалдемократ и мълчах, прибираха евреи, аз не съм евреин и мълчах и т.н., но когато дойдоха да приберат мене, вече и да искаше някой да не мълчи, вече нямаше кой. А произвола на нашата полиция става все по нагъл и все повоче се разширява - често срещу Атака, но я си спомнете, че тя действа така и срещу работници, и срещу селяни, и срещу еколози.И после нали на думи всички признават, че едно от основните провила на демокрацията е , че аз може и да не харасвам вашето мнение, но съм готов да дам живото си, за да можете свободно да го изскажете. Е, Атака има различно мнение от останалите политически партии в парламента, а какво правят с нея? - доказват и нещо с полицейско, съдебно, парламентарно и медийно репресиране. И Европа и САЩ доволно мълчат. Е ми ще мълчат при тях е така по-отдавна. Има една великолепна новела на Албер Камю - "Падението" и в нея наред с много други неща се казва /по смисъл/: "Свърши времето на диалога, когато всеки излагаше своето мнение и питаше - А ВИЕ КАК МИСЛИТЕ. ЗАМЕНИХМЕ ДИАЛОГА С КОМЮНИКЕТО - ИСТИНАТА СЕ СЪСТОИ В ТОВА И ТОВА. Вие може да не сте съгласни с нашето мнение, но когато трябва ще доиде полицията и ще Ви докаже, че сме прави.Е ми това е положението... но засега. Колкото и да се напъват елементарните посредствени алчни безобразници, те могат само да забавят доброто и истината - това показва цялата човешка история. Жалко само за пропилените възможности и изживяне(ите страдания.