Кардам е в кома, предстоят операции

Съдбата на най-големия син на Симеон Сакскобургготски е неясна, може да остане без ръце
16 авг 2008 16:25,
216
Кардам е в кома, предстоят операции
Кардам е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, съпругата му е с по-леки травми. Снимка: Булфото

Най-големият син на Симеон Сакскобургготски Кардам е в кома, след като бе тежко ранен при автомобилна катастрофа в петък.

Никой не знае колко време ще е необходимо за да се възстанови и какво ще бъде развитието му. Това съобщава агенция ЕФЕ, която се позовава на медицинския екип, който се грижи за възстановяването на Кардам.

45-годишната му съпруга е със счупен лакът и контузиим но състоянието й не е толкова тежко.

46-годишният Кардам е настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид.

Катастрофата стана на шосе към градчето Ел Молар в околностите на Мадрид, съобщиха от болницата "Досе де Октубре".

Източници от мадридските служби за спешна помощ уточняват, че инцидентът е станал към 14.50 часа местно време на 42-я километър на шосе N-1, когато ягуарът на Кардам е излязъл от пътя и се е ударил в дърво. Все още не е ясна причината за инцидента.

Двамата са били жестоко затиснати в колата и се е наложило няколко екипа да помагат за изваждането им от смачканото купе на автомобила. Колата се е преобърнала няколко пъти преди да спре в непосредствена близост до жилищен блок.

Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете му ръце са с тежки фрактури. Според различни съобщения на местните медии има реално опасност двете ръце да бъдат ампутирани.

„Ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани“, съобщи снощи Франс прес.

В болницата, където е настанен синът на бившия български премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски, са неговите братя и майка му. Пресаташето на семейството на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева съобщи, че след вчерашната операция предстоят още хирургически намеси.

Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на царската фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.

Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния.

Бил е търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал” и ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия. Те имат двама сина: 10-годишният Борис и 9-годишният Белтран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 15 години
Дай Боже княз Кардам Търновски да оздравее и да бъде жив и здрав!Н
34
0
 
0
 
! Отговори
Big Papa преди 15 години
ами като гледам доста хора са лапали покрай "царското"семейство !!!имам една позната жена дето се записваше като агитатор и си докарваше по още 500 лв от тия жърти клефуци!!!!ТАКА ЧЕ ЛАПАЧИТЕ НЕМИСЛЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ А ЗА ДРУГАРЯ ЦАР- КОЙТО КРАДЕ И ДАВА НА ТЯХ!!!!НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО !!!всички царедворци умират без него и затова се изнизват като змии в да го защитават!!!ЩЕ МИ СЕЧЕШ МИЛАТА ГОРА -ДА ТИ ...........................................
33
0
 
0
 
! Отговори
katan преди 15 години
ХОРА! Моля ви ! Не бъдете така злонамерени ! Пострадал е жестоко ЧОВЕК! Независимо дали е син на цар и престолонаследник , независимо , дали е последен бедняк !Не ви ли боли от болката на майката и близките?!Не ви ли боли , че този /впрочем най-земният и "народен" син на Симеон Сакскобрготски/млад човек може да бъде осакатен за цял живот ?! А не дай , БОЖЕ, може и да не оживее?Защо трябва да се злорадства при такова едно голямо нещастие?! Не ви разбирам !!!Всички сме временно на този свят ! Вместо да злобеем , хайде да се порадваме на златния медал на румяна Нейкова !Или и това ще принизите и оплюете?!:(((
32
0
 
0
 
! Отговори
Все тая преди 15 години
Абе хора вие нормални ли сте??? Човека е в кома и се говори за ампутация на ръцете му... как може да сте толкова злобни Господи???Как може да сме такова злобно племе... не ни пука ние как сме ,но важното е другите да са по-зле от нас... Какви пари за Ягуар , в Испания всеки може да си купи хубва кола какви ги пишете изобщо... имал,купил си Ягуар ,какво очаквате ,че ще се вози в Лада ли??? За да ви задоволи злобата???Защо не псувате по тия дето карат по БГ пътища с много по-скъпи колища ,а като излезнат от тях ,кротко се свивате в черупката си???Нормални ли сте хора... представете си живота на този човек след като излезне от болницата.... а има и деца!Какво точно е направил той на България... живее си в кротко в Испания и това е!Колко сте злобно-жалки.... ето за това и след 100 години няма да се оправим - защото страната е претъпкана с такива злобни мизерници като вас!!! Реакции на хора от каменната ера, животински - събудете се ,живеем в 21 век!!! Гнус ме е!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Каква е тази злоба.какво е виновен синът дори баща му да е извършил нещо.Това е човешки живот.Кардам е образован и възпитан мъж и може би повечето тук затова сте озлобени.НЕКА БОГ СЕ СМИЛИ И МУ ПОМОГНЕ ДА СЕ ВЪСТАНОВИ
30
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
някой съвсем е прегрешил ,за да бъде наказан така и то на ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА1дано се възстанови ,но и баща му да престане с лакомията си ,ГОСПОД му дава ясен знак,че е много грешен ,трябваше да страда той ,а не детето му!
29
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 15 години
"Все още не е ясна причината за инцидента."Най - вероятната причина е че сигурно е бил още със старите табели.
28
0
 
0
 
! Отговори
SFSDFS преди 15 години
И после приказки.......
27
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 15 години
Катастрофите са непредсказуеми и стават за миг .Жалко ,че в повечето случаи се обеъждат с много негативност и некомпетентност.Пази Боже , от това да направиш катастрофа сам или да убиеш някого с нея !
26
0
 
0
 
! Отговори
гладен преди 15 години
жалко че не е возил баща си в колата...добрата новина е че ще се възстанови за 800 дни,вервайте ми
25
0
 
0
 
! Отговори
дедо Поп преди 15 години
Гол ще го бараш -ти затова отиде в СПЕЙН щото тука е супер готино!!!!В ИСПАНИЯ имаше военен преврат моито момиче щото такива като тоя *** СИМЕОН И родата му крадяха и ИСПАНИЯ беше най бедната държава в ЕВРОПА до от 80г до 86г!!!!!! и аз като се замисля за това нема да си купя ДЖАГУАР щото обичат дърветата !!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 15 години
ами да ти сложат крилца като си толкова праведен,няма такива дето не са излъгали или откраднали,а и няма нещастни случаи,всичко се направлява отгоре,***
23
0
 
0
 
! Отговори
ани преди 15 години
а на всичките дато кълнат човека къде да им е върне-в или върху главите,омръза ми от нещастници
22
0
 
0
 
! Отговори
SFSDFS преди 15 години
Трябва ни една чужда драма и тир с ножове. Ние сами ще се довършим. За разлика от *** на нас дори алкохол не ни трябва. :(
21
0
 
0
 
! Отговори
яя преди 15 години
Не съм излъгал никой, нито откраднал нещо. Ако ми се случи, това, ще е нещастен случай, а не поради люти клетви. Има разлика.
20
0
 
0
 
! Отговори
яя преди 15 години
Започна се, ама трябваше дъртия да е пръв, а може би така е по гадно. Все едно, важното е, че се чуват клетвите на излъганите.
19
0
 
0
 
! Отговори
ispanka преди 15 години
на тези дето злобеят могада кажа едно-когато и вас ви сполети нещо,защото не сте застраховани, не търсете съчувствие от никого,а помислете,че тогава също ще има хора на които не сте симпатични които ще кажат-пада им се,бъдете малко по-човечни
18
0
 
0
 
! Отговори
георги преди 15 години
Откраднатите милиони от гърба на цял един народ са прокълнати и не водят до нищо добро! Това е възмездие заради невинните жертви при пожара във влака София-КАРДАМ. Тогава на Мони не му пукаше и тройната коалиция потули всичко!
17
0
 
0
 
! Отговори
SFSDFS преди 15 години
Всъщност мисля, че най-важната информация е "в непосредствена близост до жилищен блок". Слава богу, че тоа джигит не е отнесъл и некой др. Иначе най-вероятно треаше и такса да му плащат, щото царска особа да те блъсне си е напрао късмет ;)
16
0
 
0
 
! Отговори
палма преди 15 години
искрено, от сърце и душа му желая да се оправи,а на злобарите да ги сполети същото и да не се смятат за много праведни и богоизбрани