Двама загинаха, бебе с опасност за живота след катастрофа

Два автомобила са се сблъскали челно на пътя Каблешково - Бургас
11 сеп 2008 10:25,
39
Двама загинаха, бебе с опасност за живота след катастрофа
Снимка: БГНЕС

Двама души са загинали снощи при катастрофа на пътя Каблешково-Бургас, а момиче на една година е настанено в
болницата с опасност за живота. Това съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 20.00 ч., когато два леки автомобила са се ударили челно при заобикаляне на аварирал и спрял на пътното платно товарен автомобил.

На място са починали водачът на една от колите - 33-годишен мъж от Бургас и неговата 60-годишна майка.

Детето на водача е в реанимация. Настанено е в отделението по реанимация с тежка черепно- мозъчна травма и мозъчен кръвоизлив. От постъпването си снощи около 22 часа, детето е на изкуствена белодробна вентилация.

Бащата на загиналия шофьор също е в болницата с контузия в областта на корема и гръдния кош, без опасност за живота.

Водачът на другия лек автомобил е със счупен ляв крак и контузно-разкъсни рани по главата, без опасност за живота. Спътникът му също има наранявания и е в болница.

От полицията съобщават, че по първоначални данни челният удар е станал заради движение с несъобразена с конкретните условия скорост на един от автомобилите. Водачът е заобиколил товарния автомобил и при тази маневра се е сблъскал челно с движещия се насрещно втори автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
martin преди 15 години
moi priqtel beshe v avtobusa te patyvaha za edno selo kadeto hodqt prez ve4er i tancyvat narodni tanci toi kaza che tehniq bus se e obyrnal i sa bili v mnogo tejko polojenie az li4no bqh v bolnicata pri tqh i povqrvaite gledkata beshe otvratitelna ;(;(;(;(
37
0
 
0
 
! Отговори
марияна преди 15 години
Боже нека душите им почиват на 3 в мир.Дано дядото се оправи.Тези хора са роднина на моя позната,преди дни почина сестра й.Искам да попитам дали някои знае кога ще сварши този кошмар по пътищата ни????
36
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
Потресени сме от поредната катастрофа,където загинаха двама,не мога да разбера,така ли нямаше кой да накара този шофьор, да кара със съобрезена скорост,още повече в колата има бебе и само дългогодишния опит на шофьора от микробуса/защото сблъсъка е между лек автомобил и микробус/е лредотватил жертвите да са повече.Пожелавам на пострадалите бързо оздравяване!
35
0
 
0
 
! Отговори
E преди 15 години
kvo zna4i avariral na putnoto platno dokolkoto mi e izvesten pravilnika na men nqmash pravo da spirash avarirash i nz si o6te tam kvo na putno platno..1?!?!?!?!?!?! purvo edva li e imal toq *** seriozzna pri4ina da spre na putia..Avariral v kavichki..pff koi znae sigurno mu se e dopikalo na toq i si e sprql bez da se suobrazqva...a i dori da e imalo avariq toi e dlujen da postavi triugulnik da si oble4e svetlootrazitelnata jiletka i da signalizira drugite voda4i!!!!!! MALUMNA RABOTA TOQ TRQQ DA GO SUDAT S TIRA!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Мили хора внимавайте като шофирате на всички ни се живее моля ви аз също катострофирах леко преди 2 год. на този път заради *** каруци Моля ви бъдете внимателни на пътя. А нашите данъци защо не знаем каде отиват защо пътищата ни са в окаяно състояние до кога ще търпим а в ЕС такива ли им са пътищата СЪМНЯВАМ СЕ!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз засега само в Гърция съм пътувала, мога да си представя как е в по-развитите страни.Та в Гърция почти всеки междуселски (забележете междуселски, а не междуградски) път е по-широк и безопасен от Нова Загора-Стара Загора примерно.Дори пътища, коита са с по 1 лента в посока, имат аварийна лента с прилична широчина и изпреварванията са далеч по-безопасни. Мисля че няма нужда да коментирам магистралите, които опасват цялата страна и не ти се налага да изпреварваш безумно смели велисипедисти и каруци или камиони да затлачват движението и да кара хората да ги изпреварват без видимост и т.н.,все екстри, които можем да видим тук всеки ден.Ами искам да попитам как гърците можаха, а ние не можем? Докога ще се краде? Кога ще имаме читави магистрали?Питам аз и отговор не искам.Щото ми е ясно:нашата работа няма да стане.Не и докато ние, които се хабим да пишем тук, сме живи.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за *** да се захване с мафията, че неговия главен прокурор освен да кърши ръце друго нищо не прави.А за тази катастрофа, както и за много други подобни са виновни от КАТ. Тези товарни гробници, които караш по пътищата на родината са движещи се убийци и КАТ ги узаконява. АВАРИРАЛ!!! Ами как ами как няма да аварира, като е кукпчина старо желязо. Явно на смрачаване, когато е най-гадното да се кара в този сезон водача на лекия автомобил не е преценил, че тази купчина желязо е спряла - защото никъде не пише, че е имало предупруедителни знаци. Щофьора на лекия автомобил дори да е били със скорост от около 90 км. в час в последния момент е предприел изпреварването, явно защото е бил изненадан. Ако пътят беше нормален нямаше да се случи това. За мен и другият шофьор носи вина. Като караш винаги трябва да бъдеш готов да реагираш при такъв сручай. Да отпуснеш *** на газта, да мръднеш от осевата. Да, ама това никога не се случва. Всеки си го мери и накрая някои си намира смъртта. Тук явно става въпрос за мал шанс. жалко за загиналите, особено за младия мъж. Дай боже детето да се оправи.Докато не потърсим сметка от политиците дето окрадоха парите и за пътища с братко и батко, ковчезите ще стават все повече и повече. Не е нормално 100 км. да минаваш за два часа. Това по света никъде го няма, но тук не е света, тук е ***.
31
0
 
0
 
! Отговори
VIP преди 15 години
Бог да ги прости! :-((( Дано детенцето се оправиНадявам се всеки който е прочел статиатя като излезе на пътя да се замисли. Хора стига вече сме се убивали един друг, стига сме убивали децата си, нека има по-малко сирачета в тази страна! Докато стигнем до морето тази година ми се изправи косата, за къде бързаме всички, не мога да разбера какъв е този зор да си най-отпред, не може ли всички да си караме кротко в колоната.... за да няма пострадали. Видяхме две ужасни катастрофи със загинало цяло семейство, УЖАСНе обвинявайте камиона, на всчки може да му се наложи да аварира, но явно на някои хора не им е ясно, че камиона не е кола и не може да се избута или да се премести. Не са виновни камионите, че са аварирали, а са виновни тези който с парите за пътищата си купиха къщи и хубави коли и продължават да си крадът....
30
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Катастрофата не е между два леки автомобила, а между лек автомобил и микробус, в който бяхме 8 човека.Четирима от нас са по-тежко ранените.Най-тежко пострадал е шофьора на микробуса, както се казва в статиятаи едно от момчетата, което седеше зад него.Пресата не дава повече информация , защото не всички отидохме в спешния център на ОРБ-Бургас.За нас се погрижиха от Life Hospital-Бургас
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХОРА НЕ БЪРЗАЙТЕ-ЗА ГРОБИЩАТА НЯМА РЕД-И ЗА ВАС(И ЗА МЕН)ИМА МЯСТО
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА ГНИЕ В АДА ВСЕКИ ОТКРАДНАЛ И 100 ЛЕВА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩА
27
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 15 години
ДА ГНИЕ В АДА ВСЕКИ ОТКРАДНАЛ И 100 ЛЕВА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩА
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
22 случва се да аварираш, и то да нямаш възможност да мръднеш и сантиметър, но просто в такъв случай трябва да си сложи човек скапаната светлоотразителна жилетка и триъгълника, както и да се опита да предупреди другите шофьори за аварията, за мен водача на камиона също е виновен, изкача пак въпроса, защо няма аварийни ленти/ защо намя пътища?
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всъщност куките никога няма да напишат "причина - разбит път, без маркировка и без знаци". за мен полицията е също толкова виновна, колкото и шофьори. тяхната работа е да се крият като партизани с радари, вместо да помагат за безпроблемното праминаване през тежки участъци.а за културата на шофьорите просто нямам думи, това е само един аспект от общата им култура. ако ще и 10лентови пътища да направят, то тези ПАК ще правят зулуми и ще е*ават маиките на останалите шофьори.
24
0
 
0
 
! Отговори
шофер преди 15 години
аз данъци няма никога да платя. просто тая *** държава ще се научи че трябва да дава преди да взима, а не само да взима.
23
0
 
0
 
! Отговори
крум преди 15 години
"ами и накакъв ПЪЛЕН зел че си спрял камйона на скапаният път"ами и накакъв ПЪЛЕН К.Р.Е.Т.Е.Н зел че си спрял камйона на скапаният път - ТОВА ИСКАХ ДА НАПИША, АМА ТАЗ *** УБИ.ЧЕ И ПО ГРОЗНИ ДУМИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВАТ, как така ще спреш там бе джанъм, къв е тоя с.к.а.п.а.н камион дето сее развалил насред пътя, ти неможали още 200 - 300 метра да продължиш на някаде. ВЪОБЩЕ КОГА ЩЕ СЕ ЗАБРАНИ НА КАМЙОНИТЕ ДА ПЪТУВАН ПО НЕСТАВАЩИТЕ НИ ПЪТИЩА, ИМА И ЗАОБИКОЛНИ ТАКИВА, ИЛИ ЛОБИТО НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ПАРЛАМЕНТА НЕМУЕ ИЗГОДНО. ами нека си мрем тогава
22
0
 
0
 
! Отговори
крум преди 15 години
Абсолютно подкрепям, наще пътища са направо ужасни, 380 км. - софия - бургас да се пътуват по 5 часа близо - това няма такова друго място в европа - повтарям европа - не румъния и албания - СРАМ, окрадоха парите за пътища а ние се трепеме като мухи, ти мани другото , ами и накакъв ПЪЛЕН зел че си спрял камйона на скапаният път. преди 2 месеца софия - варна - абсолютно същата ситуация: спрял рейс точно след завоя - сугурно някой пътник немое да устиска, аз едвам спирам - и то защото в последният момент виждам, че идва друг отсреща, а на огледалото виждам как един лети със свирещи спирачки отзад. НИКОЙ НЕЕ КАРАЛ С ПОВЕЧЕ ОТ РАЗРЕШЕНОТО - 90, СЛАВА БОГУ ЧЕ НИ СЕ РАЗМИНА, АМА АКО БЕШЕ СТАНАЛО НЕЩО ГНУСНИТЕ КУКЕРИ ДАЛИ НЯМАШЕ ДА НИ ВОДЯТ ПОРЕДНИТЕ С НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ. ДА ГНИЕ В АДА ВСЕКИ ОТКРАДНАЛ И 100 ЛЕВА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩА
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Гоше, опитай пак да си интересен, че тоя път не стана. Преигра го малко, ама ти е простено, то в БГ всички се правят на това дето не са, та затова и всичко не е това което трябва да бъде!
20
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
нека всички заедно да стиснем палци на ръцете и краката си и да си пожелаем силно повече такива трагедии да не се случват. А на катаджиите и управниците на Бълария нека пожелаем приятна почивка по време на работа. А Гошо номер 1 е доста по умен от тези, които дори не могат да зацепят, че Гошо си е доста грамотен, но обича да се *** и да пише нарочно с грешки, за да е забавен.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mоята печална прогноза е че тук скоро жив човек няма да остане-тези които не избягат в чужбина ще се изпотрепят по пътищата.Горкото бебе дано се оправи!Господ да помага!