Разбиха смолянски канал за трафик на хора

Задържани са организаторите и 11 нелегални емигранти
15 сеп 2008 15:48,
4
Разбиха смолянски канал за трафик на хора
Снимка: БГНЕС

Регионалната гранична служба в Смолян разкри канал за трафик на хора. Задържани са организаторите и 11 нелегални емигранти, съобщиха от ГД "Гранична полиция" (ГДГП).

Операцията е осъществена със съдействието на служители на ОДМВР-Хасково и на териториални структури на ДАНС.

Вчера след полунощ гранични полицаи от ГПУ-Ново село с термовизионна система разкрили група от хора близо до държавната граница, до устието на река Канаклийка. В местността Якъка край Свиленград групата се качила в пикап.

Междувременно граничните полицаи поискали съдействие от колегите си в РПУ-Свиленград. При съвместната им операция на магистрален път Е-80, на около километър от границата, към 3,00 часа в автомобил "Фиат Фиорино" са задържани 11 нелегални емигранти. Осем от тях били с иракски лични карти. Трима са непълнолетни. Задържан е и шофьорът - 47-годишният Х. А. от Хасково.

След съвместни действия на РГС-Смолян, ОДМВР-Хасково и териториални структури на ДАНС са задържани и организаторите на трафика - 54-годишният А. Х. от Хасково и 45-годишният А. А. от Нова Загора.

Каналът за трафик на хора действа на територията на Турция, през Гърция за България. Организаторът му в Турция е известен на МВР. Това е 32-годишният иракчанин А. М., който е излежавал у нас присъда за трафик на хора.

По случая е образувано досъдебно производство. На нелегалните емигранти са наложени принудителни административни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.