Пияна зад волана, тя уби три деца и сега я съдят наново

35-годишната Живка Боянова получи 14 години затвор, но пропуски връщат делото наново в съда
16 окт 2008 07:10,
53
Пияна зад волана, тя уби три деца и сега я съдят наново
Живка Илиева. Снимка: БГНЕС

За втори път Пернишкият окръжен съд ще гледа делото срещу 35-годишната Живка Боянова, която през юни миналата година уби трима младежи при катастрофа.

Делото бе върнато от Апелативния съд в София за ново разглеждане заради процесуални нарушения.

Трагедията се разигра на крайградската магистрала.

Пилата вкъщи 35-годишна жена се качила заедно с 16-годишния си син във "Фолксваген Голф" и потеглила към квартал "Изток".

В района на бензиностанция "Шел" немското возило прелетяло през мантинелата и се забило в покрива на насрещно движещ се "Мерцедес".

При сблъсъка намясто загинаха Светослав Йонев (23 г.) и 19-годишните София Костадинова и Александра Ненова.

Главите на младежите бяха отрязани от автомобила на пияната шофьорка.

От адската катастрофа оцеля само 21-годишният Марио Димитров.

След инцидента алкохолният тест на жената показа 2,8 промила.

Тя е управлявала колата си със 120 км/ч, доказа техническата експертиза, а допустимата скорост в тази отсечка е 50 км.
  
През февруари тази година Пернишкият окръжен съд наложи на Боянова наказание от 14 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 15 години
Jiveq v usa i tuka ako stane takova neshto prisydata 6te e smyrt ! Mnogo malka e veroqtnostta da e dojivotna bez pravo na pomilvane !
51
0
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 15 години
Човек има само 1 живот, съгласна съм. Обаче тези 3 млади животи са отнети и не им е дадено да изживеят своя 1 живот. А тая пияница заслужава не само затвор, но и много повече.
50
0
 
3
 
! Отговори
deni преди 15 години
Ти си много зле,да не би да караш с класа .аз съм жена на 21 год и карам ауди 80 и това ме прави селяндурка ли?ц-ц-ц-ц-ц-ц
49
0
 
2
 
! Отговори
БИБИ преди 15 години
ТРЯБВАШЕ И НЕЯ ДА Я ОСЪДЯТ КАКТО ОСЪДИХА СТАВИЙСКИ
48
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Много си милозлива. А, ако в колата бяха твоите деца така ли щеше да разсъждаваш?????????????????????????
47
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Доживотен затвор без право на помилване!!!! Не смърт-мнного лесно ще се оттърве.
46
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
za takava parche po parche da rejat i da slagat sol tova e nakazanieto na takova nistojestvo
45
0
 
3
 
! Отговори
вили преди 15 години
Такива като тая заслужават смър или да я съдят родителите на децата който е убила.Тези хора вече не им се живее слет като децата им ги няма, и за това и тази и всички такива като нея заслужават до живот.
44
0
 
2
 
! Отговори
nona преди 15 години
da ja ostavjat da osyznae kakvo e napravila - ta tova e pijanica i njama syznanie po dobre da se smoubie
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Много съм съгласна с теб и аз така мисля, пък нека бъде нехуманно. А хуманно ли е някакви истински безобразници да избиват невинни деца и да остават живи и най-лошото да създават деца.
42
0
 
3
 
! Отговори
Новичка преди 15 години
Чета мненията ви и си мисля... Съгласна съм, че постъпката й е адски безотогворна със страшни последствия. Съгласна съм,че наказанието трябва да е сурово. НО, ХОРА!!!Съдебната ни система не създадена за да отнема"" око за око, зъб за зъб"! Създадена е, за да може да ПОПРАВЯ престъпилите закона, да действа превантивно спрямо другите. Тези средновековни разбирания са остарели, оставете ги там и живейте в реалността. Имало е причина за премахването на смъртно наказание (въпреки, че аз лично смятам,че трябва да го има, но само в определени случаи).Да, убила е децата, но със сигурност живота на тази жена вече е разбит. Тя няма и 40 години. Представете си, че следващите 14 години прекара в затвора. Човек има само 1 живот. Не я оправдавам, нито защитавам. Но тя ще си получи заслуженото. Когато излезе синът й вече ще е зрял мъж и тя ще е пропуснала голяма част от живота му. Най-активните й години ще са далеч в миналото и на практика тя ще излезе вече възрастна жена( извинявам се на дамите, навършили тази възраст, но ще се съгласите, че е едно да си на 35 и съвсем друго на 50!).Не бъдете толкова злобни към чуждите грешки. Всеки греши малко или много. Тази жена вече е осъзнала грешката си и цял живот ще живее с мисълта, че е уббила децата и е застрашила живота на своето собствено!
41
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Голф - това не е кола ! Това е диагноза ! Пазете се много от Голфчетата, защото в 99% от случаите ги кара *** или психопат. Същото важи и за евтините стари Аудита.
40
0
 
2
 
! Отговори
te4ko преди 15 години
САМО ЗАТВОР И ТО ЗА МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ.АКО Я ПУСНАТ НЯМА ДА СЕ ОЧУДА
39
0
 
2
 
! Отговори
mashine преди 15 години
найстина съществува такова момче в кома!но призовавам пари да се дават лиично на РОДИТЕЛИТЕ , защото може и да се загуби известна сума " по пътя" !!!
38
0
 
2
 
! Отговори
mashine преди 15 години
Не се опитвай да лъжеш хората да ти дават пари , за твое лично облагодетелстване!!Ако някой ( богат) реши да дари пари .... ще ги даде лично! Така, че тези .... НЕМИНАВАТ !
37
0
 
2
 
! Отговори
човек, на който му п преди 15 години
Здравейте!Това, което искам да споделя е наистина лично и усещането да го споделя с повече хора ме навява на мисълта, че има към кого да се обърна. Това, което прочетох мекара да мисля, че има и млади хора, които мислят като мен. Вчера бях на посещение на Кристиян Ангелов от Радомир, момче ,което е блъснато от автомобил и е в състоянието на Мануела (казуса Ставийски). За този "случай" разбрах от моя колежка, която бе събрала малка сума пари. Аз съм от Перник и предложих да я занеса лично. Момчето е в будна кома, за него се грижи майка му и както можете да се досетите държавата е абдикирала. Средствата , които са необходими за лечение и изследвания са невъзможни за семейството му. Знаете ли какво ми каза майка му "Разчитам на Бог и на добрите хора". Никъде тя не спомена държавата - нали има законови способи,методи и средства за такива случай, нали сме в 21 век, какво можем да направим заедно с будната си гражданска съвест. Апелирам към всички на които им пука да дарят толкова, колкото имат желание и сърце. Не забравяйте никой не е застрахован от такава трагедия. Може би затова американците успяват, защото са обединени, когато имат проблем и всички помагат. Нека бъдем единни, обединени и да помогнем.Това дете, отново може да бъде част от България и да твори бъдещето й. Който иска да се запознае подробно с нуждите на Кристиян може да ми позвъни, ще разкажа всичко, което видях и чух от майка му. Благодаря ви. Димитрова0899/85 33 85
36
0
 
2
 
! Отговори
nona преди 15 години
ubijca prokleta zaslujava bavna smyrt DA SE VYVEDE SMYRTNO NAKAZANIE neka se strahuvat pijanicite
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
за мен няма значение дали убиецът на децата ми ще е красив или грозен, за мен има значение дали държавата ще успее да назидае извършителите! Може да е средновековно и антихуманно, но аз съм за сурово наказание, живот за живот! Може би така ще се формира съзнание, чувство за отговорност, дисциплина и други отвлечени понятия, които почти напълно отсъстват от ценностната система на масовия българин! Sorry
34
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ДЕЛОТО ЩЕ СЕ ПРЕРАЗГЛЕЖДА НЯКОЛКО ГОДИНИ. ТЯ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЩЕ СИ ПОРКА ЯКО НА СВОБОДА
33
0
 
2
 
! Отговори
XY преди 15 години
И сто години да и дадат, няма начин, по кооито да изкупи това което е сторила още по-малко да върне отнетите от нея човешки животи.Когато човек сяда зад волана и шофира безотговорно се случват такива инциденти. Независимо дали шофьорът е пил, или не е, безразсъдното шофиране убива!Мислете като карате! Това което се е случило, може да се случи с всеки един от нас, във всеки един момент. Всеки един може убие, или да бъде убит на пътя. Мислете!