Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин

От МВР твърдят, че са разпитани всички присъствали на мястото на инцидента
19 окт 2008 18:57,
95
Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин
На прощаването с починалия Емин се събраха над 1000 души. Снимка: БГНЕС

Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във връзка със засиления обществен и медиен интерес по разследването на инцидента от петък на улица “Беловодски път” в столичния квартал Бояна и смъртта на началника на кабинета на председателя на ДПС, от МВР информираха, че са разпитани всички присъствали на мястото на инцидента.

В съобщението от пресцентъра на вътрешното министерство се посочва още:

Извършени са редица процесуални действия, включващи назначаването на съдебномедицинска експертиза, балистична експертиза, химическа експертиза, биологична експертиза и графологическа експертиза на намереното предсмъртно писмо.

"В момента не мога да говоря". Това бе единственият коментар на лидера на ДПС Ахмед Доган по повод мистериозната смърт на началника на кабинета му Ахмед Емин.

Лидерът на ДПС отказа да отиде на погребението на Емин в село Козица.

Почти всички представители на ДПС в изпълнителната, законодателната и местната власт са в Козица, за да отдадат последна почит на трагично загиналия началник на политическия кабинет на Доган.

Заместник-председателят на движението Юнал Лютфи заяви пред журналисти: “Да не правим от трагедията новина“.

От церемонията по погребението на Ахмед Емин отсъства и вицепремиерът и министър на бедствията Емел Етем.

На прощаването с починалия се събраха над 1000 души.

Чорапът „ДПС“ започва да се разплита. Така бившият заместник-председател и депутат от движението Гюнер Тахир коментира пред агенция БГНЕС мистериозната смърт на Ахмед Емин.

Тахир е категоричен, че най-довереният човек на Доган не се е самоубил.

Причината за смъртта на Емин трябва да се търси в започналите разследвания на имотите на Доган, смята бившият заместник-председател на ДПС.

Доган се е притеснил, че Емин може да проговори по време на започналите проверки на имотите, каза Тахир.

Според него след оставката на бившия вътрешен министър Румен Петков и уволнението на заместник-председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Иван Драшков обръчът около Доган се е стегнал много.

И съответно изгаря човекът, който имаше най-много информация и е най-близо до него – Ахмед Емин, смята Тахир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
АВАРИС преди 15 години
На България и предстоят две много важни и хубави събития,които ще променят коренно историята и-това са :1.ОТСТРАНЯВАНЕ ТРАЙНО И НЕОБРАТИМО ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НА ПАРТИИТЕ ДПС И БСП(БКП).2.ИЗПРАВЯНЕ ПРЕД СЪДА НА ВИНОВНИЦИТЕ (поне от българска страна) за националната катастрофа, наричана най-арогантно "преход", в т.ч. Р.Овчаров,Р.Петков,Симеон Борисов,Милен Велчев, и редица други предатели ,но задължително осъждане на АХМЕД ДОГАН, ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ,ЕМЕЛ ЕТЕМ,МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И СИМЕОН БОРИСОВ.
57
0
 
1
 
! Отговори
опечален преди 15 години
аман от простотии. всеки има версия, хората които го познават, казват че е превъзходен човек. *** и комплексари използват всякакъв повод за да гонят турците от бг, а забравят че ние сме били по тези земи колкото и те. така че аз ще стоя тук!
56
0
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 15 години
Това е наистина интересно като теза. Очакваше се царя да се оттегли сега на жълтата конференция и да падне тройната коалиция, ама в последния момент явно се е разколебал и някой пробва с втория коз. Може и това да е. Тогава наистина е убийство. Като излезе истината целта ще е изпълнена.
55
0
 
1
 
! Отговори
наци-bg преди 15 години
До27Не пиши простотии.Това е човешка трагедия.Не всички турци в България са лоши и не всички българи сме добри.В една държава живеем и от враждата никой не печели.
54
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Те и терористите от АлКайда са завършили образованието си в САЩ.Доган трябва да бъде отново съден за провеждане на дългогодишна антибългарска политика у нас.Или какво ако той всъщност(чрез връзките си с терористичните организации)се явява като преграда срещу терористични актове у нас и затова нашите го допуснаха в управлението-с една дума-ги изнудва!
53
0
 
1
 
! Отговори
ДП преди 15 години
И предсмъртно, и постсмъртно писмо ще напише, къде ще ходи.Щом така е наредено...Добре дошли в БГ, *** махала на Европа.
52
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ахмед Доган е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово.1981 г. завършва философия в СУ Климент Охридски. Редовен аспирант в Института по философия към Българската академия на науките (БАН). 1985 г. завършва Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) на ЦК на БКП. 1985 г. Твърди, че се включва в организиране на съпротивата срещу т. нар. възродителен процес. Всъщност Касим Дал го кани едва на следващата година! 1986 г. поема ръководството на нелегалната организация Турско националноосвободително движение в България, за което е арестуван и изпратен в Главно следствено управление за 6 месеца и 15 дни. 1986 г. кандидат на философските науки и научен сътрудник в Института по философия към БАН. 1987 г. лежи в Пазарджишкия затвор в килия за смъртници. 1989 г. осъден при закрити врати от Варненския окръжен съд на 10 г. лишаване от свобода като създател на противодържавна организация. Амнистиран след отмяната на чл. 233 от Наказателния кодекс. 1990 г. учредител и председател на Движението за права и свободи от създаването му на 4 януари 1990 г.
51
0
 
1
 
! Отговори
m.n. преди 15 години
Луди ли сте какво ще търси емел етем на погребение? Ханъмите не ходим на гробищата.Само мъжете ходят.
50
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
I drugite chlenove ot sushtiq kabinet ako posledvat primera na Emin she stane super........
49
0
 
1
 
! Отговори
глупмен поверваков преди 15 години
Как как...естествено, че е било подробно предсмъртно писмо, описващо етапите на бъдещото самоубийство, написано собственоръчно и предварително изпратено като препоръчана до централата на мвр.
48
0
 
1
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Към 29.Почти си ясновидец.Като съобщиха,че са "го самоубили"-преди следствието,си помислих-почнаха да чистят свидетелите.Така е навсякъде.Защо да сме различни.Ще има още ***-кървава ***.Да видим сега, кой кого държи за топките?Най ГОЛЯМА НОВИНА ще бъде,ако следствието потвърди убийстото му от заинтересования?
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Само забележете колко бързо действа Доган , вече потули случая -погребаха човечеца , че и писмо намериха днесВсичко приключи!
46
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Всеки си плаща в тоя живот, запомнете го и не пред закона. Оня отгоре намира начин да накаже тези дето мърсуват. И после не задавайте въпроса "Ама защо аз ?"
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако е станал свидетел на някое престъпление, въпросния Емин, е трябвало да откаже да участва, а не да съдейства. Всеки си плаща рано или късно, колкото и тъжно да е за човека.
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Поведението на Доган сочи, че той е поръчителят...
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ABE, DOGAN NQMA LI KOI DA GO TRESNE ? V KAINA SMETKA, TOI E PREDATEL NA NARODA.
42
0
 
1
 
! Отговори
Foreign Observer преди 15 години
Nabludavaite razvoya na sabitiya okolo tezi koito pravyat ekspertizi. Hadyavam se vsi4ko da se razkrie, no ako se poyavi nyakoi samo-obesen ekspert ne se chudete, a izvodi si napravete ot Beliiski prez patologa do Emin. Dobre e ekspertite da minat i na polygraph v Sctoland Yard
41
0
 
1
 
! Отговори
slu4aen преди 15 години
xora umirat vseki den.i to po o6te po jalak nachin.i az ne xaresvam dogan,ama ako mu e bilo ma4no.vie skoro bili li ste na pogrebenie.mi q otidete na grobi6tata,pa da vidim togaz!!!
40
0
 
1
 
! Отговори
bg.post преди 15 години
Какво се чудиме и пишеме-убиха го, изпратиха го, вече не е неудобен. И някой по-долу каза всяко чудо за три дни...
39
0
 
1
 
! Отговори
simlim преди 15 години
Всичко това ми звучи като сценарий на холивудски филм на ужасите...