Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград

КАТ: Сеатът е блъснал челно колата на МС. Шофьорът: Засякоха ме
25 юни 2009 12:47,
152
Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград
Снимка: Булфото

МВР-Благоевград разпространи до медиите официалната позиция на  КАТ „Пътна полиция“ за катастрофата с кортежа на премиера край Благоевград.

Според нея водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и е предизвикал катастрофата на главен път Е-79.

Дойкин тръгнал да задминава с автомобила си “Сеат“ и се блъснал челно в лек автомобил ”Форд Ескорт”, управляван от Миладин Панайотов.

След удара сеатът се блъснал странично и в преминаващ ”Фиат”.

Именно в блъснатия форд са пътували служителите от пресслужбата  на МС.

Не такава обаче е версията на шофьора Георги Дойкин.

„Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и за да не се забия в ТИР-а, минах встрани, като ударих странично и ТИР-а, и последната кола от кортежа. Смятам, че точно този автомобил засече камиона и затова стана катастрофата“, обясни Дойкин.

Dnes.bg припомня, че инцидентът стана в 16,25 ч. в сряда на връщане на правителствените коли от Симитли, където Станишев откри детска градина и бе на предизборна обиколка.

Катастрофата стана на 2 км от Благоевград.

При удара леко ранени са пътуващите в последната кола, придружаваща премиера – Мария Савова, на 29 г., и шофьорът Миладин Панайотов.

Жената е с охлузни рани по лицето, а мъжът – с повърхностни рани на лявата ръка.

И двамата бяха спешно транспортирани до Правителствена болница в София.

Пострадали са и возещите се в сеата трима души – 25-годишният шофьор Георги Дойкин от Сандански, 63-годишният грък Янис Кокарас от Катерини и жена му Даниела, на 32 години.

Водачът е със счупен ляв крак, гъркът е с охлузни рани по лицето, а съпругата му е с контузни рани по главата, носа и краката.

Те са настанени в МБАЛ Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
До 126 преди 14 години
Холядите жертви на пътя се дължат на *** като теб, които като се качат в мощна кола или някоя барака и си мислят че пътя е техен! Също и на глу-паци като теб, които като се видят с малко власт и пари решават, че другите не са хора, а низши същества! Прочети "Приказка за стълбата" на Смирненски и ще схванеш какво имам предвид!!!!!!!!!!!!
130
0
 
0
 
! Отговори
TNT преди 14 години
За пореден път казвам, че шфьорът на сеата е виновен за неспазване на дистанция. Какво толкова има, това е ясно. Неясна ще остане завинаги вината на шофьорите от кортежа. Доказателства няма да полуиш никога, защото БГ не е демократична държава. Затова всички ти казват, че ПРАКТИКАТА показва как се движат кортежите - безумно. Затова и аз вярвам, че вина има не само човека от сеата а и шофьора на кортежа. Доказателствата отиди ги поискай от Миков, Р.Петков и тем подобни. Не се прави, че не разбира
129
0
 
0
 
! Отговори
До 126 преди 14 години
КАЖИ МИ В КОЯ ЦИВИЛИЗОВАНА СТРАНА КОРТЕЖИТЕ СЕ ДВИЖАТ ПО НАЦИОНАЛНИ ПЪТЕЩИ, БЕЗ ТЕЗИ ДА СА ОТЦЕПЕНИ?????????? ИСКАТ ДА СЕ ДВИЖАТ БЪРЗО? ок! САМО ЧЕ НА ПРАЗЕН ПЪТ, ОХРАНЯВАН, ПРОВЕРЕН И Т.Н! ВИНАТА НА КОЛИТЕ НА НСО Е В ТОВА, ЧЕ НЕ СПАЗВАТ ЗДП! А НЕ ГО СПАЗВАТ, ЗАЩОТО НАРЕД С ЛИНЕКИТЕ И ПОЖАРНИТЕ, ПРЕДИ 8 Г. СИ ГЛАСУВАХА ПРАВОТО ДА СЕ ДВИЖАТ ПО ПЪТИЩАТА БЕЗ ДА СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА! ДРУГИ КОМЕНАТРИ УМНИ?
128
0
 
0
 
! Отговори
TNT преди 14 години
куку, никой не спори със законите. Законът трябва да накаже и двамата - всеки за нарушението, което е извършил според закона. Да ти кажа, че там пътя е по една лента във всяка посока. Ясно е, че колите от кортежа са се движели с част от колите си в насрещното платно (поне една от двете, това е практика но не вярвам да е написано в закона)
127
0
 
0
 
! Отговори
Антикукувците преди 14 години
Куку е ***!
126
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
тнт, дотук, повтарям за енти път, няма едно доказателство че кортежа не е спазвал закона.разбирате ли, няма и едно доказателство.дори това, което шофьора на сеата изтъква, като уж доказателство в негова полза, реално е доказателство СРЕЩУ него....мен, реално, ме притеснява, че много хора тук оправдават ТОВА поведение на шофьора на сеата, това означава че зад волана тези хора са като него....няма какво да се чудим тогава на хилядите жертви по пътищата....
125
0
 
0
 
! Отговори
TNT преди 14 години
куку, очевидно искаш да дразниш хората или си ченге. Дори и за кортежите има правила и те едва ли включват движнеие в насрещно платно. А, като толкова искаш доказателства ти знаеш ли дали кортежа е бил с пуснати светлини.
124
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
драги, ако има пилотна и последна кола изискването на закона е спазено.ако е нямало - напишете гов същност, не разбирам защо спорите със закона, като едновременно търсите морални основания за нарушителя, които го оневиняват?не разбирате ли че по този начит толерирате убийците зад волана?
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
121, няма смисъл да обясняваш на радиото! Много добре му е ясно на другаря куку какво е станало, също толкова добре знае как се движат тези кортежи и как поголовно нарушават правилата за движение. Но просто си изпълнява партийната поръчка, да защитава очилатия мишок
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що не си седят в София???? Ясно е кой за кого ще гласува, ясно е кой си отива и кой идва! нв и щем нина пътя, ни в държавата ни!!!!!!!!!!!!!!! Махайте се, ненормални маниаци!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВЪН, GO HOME - UKRAINE, SPAIN, TATARSTAN!!!!!!!!!!!!! GO HOME, GO HOME....GO HOEM...GO HOME..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
121
0
 
0
 
! Отговори
До 118 преди 14 години
наистина си куку! знаеш ли какво значи специален режим на коли на НСО? разни святкащи лампи в бронята и само на една кола - челната на покрива! Целият този цирк се движи минмум с 90-110 км/ч, като не спазва никакви знаци и маркоровки! Изводът ми е, че или не си поадал на такова чудо напътя - не в града,там е различно, или хал хабер си нямаш от това, що е реалното движение на пътя в БГ - следиш за дупки, за знаци, за този който е зад теб, пред теб и срещу теб!!!!!!!!!!
120
0
 
0
 
! Отговори
TNT преди 14 години
като казвам, че шофьорът на сеата е прав нямам предвид невинен. той не е спазвал дистанция.
119
0
 
0
 
! Отговори
TNT преди 14 години
куку, ти искаш запис от камера ли. Това е форум. За всички е ясно какво е станало а за мен лично е ясно, че шофьорът на сеата е прав. Ние не сме съд и не осъждаме никой. Ако бяхме съд щяхме да искаме да публикуват показанията на шофьора на тира и на всички други. Тук е една говорилня и е тъпо да се държим като БГ съд.
118
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
извинете, но дотук не виждам и едно доказателство, че коя и да е кола от кортежа се е движила в някакво нарушение.бяха издигнати много лозунги, изговорени много попържни, но няма и едно доказателство за това, че някой от кортежа се е движил неправомерно.а ако е бил включен специален режим - съжалявам, но тезата ви става още по-незащитима.....
117
0
 
0
 
! Отговори
бял преди 14 години
Колко трябва да си ку-ку за да не се сетиш че кортежа е виновен?
116
0
 
0
 
! Отговори
tnt преди 14 години
Що за спор. Тук има една истина и тя е следната: Единият шофьор е виновен, че не е спазвал дистанция и т.н. а другия е виновен за това, че е не се движел според правилата по пътя (всички маверви, начин на движение по платното и т.н. са описани в закона)- шофьорът от кортежа. Единия го наказват за едно а другия за друго. Защо се правят на дръж ми шапката
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес този *** е в Бургас! занете ли колко приблизително струва едно такова посещение от София? ще ви го кажа по мои най-бегли разчети! Минимум 4 коли, по 250 лв разход за гориво на кола! Командировъчни на охраната, хотели и т.н. - още поне едно 2000 лв! Амортизация на автомобилуте отделно! като го сметнеш - излиза поне едно 3500 лв. разходи! Познайте кой плаща - данъкоплатците, не БСП! Колко пенсии са това? 2.5 минимални!!!! да не говорим какво може да се сътвори с тези пари за едно дете!
114
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
и аз вярвам на шофьора, проблема е че шофьора НЕ РАЗБИРА, че сам си признава че не спазва закона и правилника за движение по пътищата....задължително, ама задължително изискване е на този, който е отзад, да осигури достатъчно дистанция до предния автомобил и да кара с такава скорост, че да може да спре....няма, ама никакво извинение няма за това, че е карал несъобразено и не е оставил дистанция... толкоз....
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бих повярвал на шофьора, защото имам личен опит! Преди година на пътя между Сливен и Казанлък ме засече насрещно колона на МС! Начело е пилотната кола! Успоредно на нея, в насрещното платно и по назад се движи втора кола! Най-важната с ВИП-а е по средата! завършва я ариегарда! кажете ми - как насрещната кола да избяга? Единсеняит начин е да отбие от пътя, нои ако има банкет! А ако няма? Или се изтряскваш а мантинелата, или се хвърляш директно в дерето!
112
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
последно?важното е че аз съм някакъв си, а не за какво става дума в темата, която коментираме? това, че някой си е карал без да се съобразява с правилниците, предизвикал е катастрофа, и дори със приказките си демонстрира че не разбира какво е нарушил - и айде, готово, лесна раута, тия дет се е блъснал в тях са комунисти и тоя е невинен....е това е живата седерастия, драги мой.... креслива, агресивна, несъобразяваща се със истината...