ДАНС и МВР в спецкомбина срещу купуването на вота

До момента са претарашени 7 области, арестувани са четирима
3 юли 2009 17:04,
62
ДАНС и МВР в спецкомбина срещу купуването на вота
Снимка: БГНЕС

В ход е мащабна операция на прокуратурата, ДАНС, МВР срещу купуване на гласове.

Засега е ясно, че операцията обхваща 7 области от страната.

Вече са задържани 4-ма души, издирват се още 4. Обиските продължават.

Иззети са много доказателства за търговия с гласове – лични карти, задгранични паспорти, шофьорски книжки, съобщават от МВР.

През последните дни от полицията съобщиха за два случая на разкрити опити за купуване на гласове.

Още по темата

Преди ден прокуратурата в Разград обяви, че проверява 65-годишен мъж от Исперих, посещавал домове и предлагал чували с брашно по 10 кг, за да гласуват за определена партия.

В Лом пък полицията задържа 37-годишния Тодор К. от ромския квартал "Хумата", за когото се предполага, че склонявал избиратели да подкрепят партия на вота.

Мъжът се занимавал с лихварство, като давал заеми на роми от квартала с устни уговорки. В замяна на това искал високи лихви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
stef преди 14 години
Нека хората знаят истината,защото мълчанието е злото.
60
0
 
2
 
! Отговори
stef преди 14 години
В Перник партия Лидер купува гласове.Това става чрез организирани мрежи в предприятия като Мини Перник,където се дават надбавки на работниците, които предварително са заплашени,че ако не гласуват за шефа ще останат без работа , чрез хора от фенклуба на Миньор Перник, които са използвани като посредници в намирането на избиратели,склонни да продадат своя глас, и чрез лица от организираната престъпност в града, които използват влиянието си на улицата за "убеждаване" на хората да гласуват Лидер.
59
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
"В ход е мащабна операция на прокуратурата, ДАНС, МВР срещу купуване на гласове.Засега е ясно, че операцията обхваща 7 области от страната.Вече са задържани 4-*** души, издирват се още 4. Обиските продължават. "Да не би да не са им стигнале белезниците?
58
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Купуването и продаването на гласове е престъпление :)))))))))))))))))
57
0
 
2
 
! Отговори
...... преди 14 години
Aide Levskiiiiiii .... s teb smeeeee ahahahahahahah
56
0
 
2
 
! Отговори
атакист преди 14 години
ОБЕДИНЕТЕ СЕ,БЪЛГАРИ В АТАКА,ЗАЩОТО ИНАЧЕ СТАВА ЗЛЕ !!!! ОСТАВЕТЕ ГИ ДРУГИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ ЕТНИЧЕСКИ !!!! ИНАЧЕ ГУБИМ !!!!!!!! ЗА РОДИНАТА !!! ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!
55
0
 
2
 
! Отговори
атакист преди 14 години
"За изборите идат цели турски легиони03 юли 2009 / News.dir.bgБезпрецедентна организация за изборния туризъм по дестинацията Турция-България е създадена в южната ни съседка."Всички изселнически дружества са ангажирани както с агитацията за ДПС в турските градове, така и с превоза на подкрепленията от гласоподаватели, предаде БГНЕС.Поне 40 000 двойни граждани ще отидат до урните в древния град, въпреки че общо подадените заявления за гласуване са малко над 44 000. Очакванията са от Измир, Бурса, Истанбул, Гебзе, Чорлу, Ялова, Текирдаг и другите турски градове, в които живеят компактни маси български заселници, за ДПС да дойдат гласове поне за 4 депутатски мандата.Изселническите квартали са буквално заляти с агитационни материали на партията на Доган. В кампанията са впрегнати студентите деца на двойните граждани или просто обучаващи се в тамошните ВУЗ-ове.Пряко ангажираните в мобилизацията активисти обаче не желаят да говорят, както и да бъдат записвани и снимани. Всички са единодушни, че избирателната активност на нашенците в Турция този път ще достигне невиждани нива, още повече, че българското изборно законодателство не забранява, а разрешава гласуването.По информация от различни източници стана ясно, че програмата-максимум е до урните в турските градове да отидат 100 000 души. Поне 30 000 изселници пък стягаха куфарите за екскурзия до родните си места в България.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лидер дава пари и пилета в Монтана
53
0
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 14 години
а комунистите и турците изпълниха ли нещо .Крадливия цар оправи ли ни за 800 дни.Бойко има един голям плюс пред комунистите-не е крадец който е сочен от ес.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЧЕ НИЕ ОЩЕ ЛИ ИМАМЕ ДС ?ДА ГО ЗАКРИВАТ ВЕДНАГА!
51
0
 
2
 
! Отговори
tiriri преди 14 години
i kato Dans i Mvr si svurshat rabotata.....mmmmmm.....lele napravo ne znam, trubiat se gluposti da zamajat ochite na horata, che ne se kupuvat ili prodavat glasove hahahah:)))) i nqkoi da se vurza ?????????hahaahahah, porednata prostotiq...
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Идват турците да се видят с роднините си защото ги возят безплатно някой гласуват, дори успяват да се върнат и пак да гласуват Никъде не ти слагат печат или да ти записват като едно време в паспорта ( зелените паспорти) че си гласувал и изведнъж не че има толкова турци, а просто има гласували по 2 пъти Аз познавам турци които си гласуват за БСП - страни хора. Но факт.
49
0
 
2
 
! Отговори
znam преди 14 години
Лидер се издаде че техни хора са хванатите
48
0
 
2
 
! Отговори
balgarski covek преди 14 години
Рейсовете вече са тук.от един друг сайт.
47
0
 
2
 
! Отговори
Б.Б. преди 14 години
А ТОЯ ГОЦЕСЕРГЕЍКОВДОГАН 6ТЕ СЕ НАРЕДИ НЯКОЛКО ПЬТИ ДА БЬДЕ ПО4ЕСАН
46
0
 
2
 
! Отговори
Б.Б. преди 14 години
САМО СИ 4Е6ЕТЕ ЕЗИЦИТЕ И ГЛЕДАТЕ СЕИР/ОТ КРАИ ВРЕМЕ СМЕ ТАКИВА БЬЛГАРИТЕ/АМА КАТО ДОЍДАТ ОНИЯ С *** БОРГИИ,6ТЕ ВИ ПО4Е6АТ И ПО ЗАДНИЦИТЕ
45
0
 
2
 
! Отговори
Гоце СърГейков Доган преди 14 години
НЕКОЙ ВЕРВА ЛИ ОЩЕ НА ПОЖАРНИКАРЯ?! "Никой никога не му е вервал, още от времето, когато ТОЙ подмени вота на два избирателни района, където през 2001 беше "водач" на листа за НДСВ, но не отиде в парламента.Закани се да натика мутрите в затвора като главен секретар на МВР - даде им пълна свобода и обвини съда!Обеща да оправи дупките на София - излъга!Обеща да преасфалтира вълнообразния участък на Цариградско шосе през 2008 за сметка на изпълнителя - излъга!Обеща да реши а с бездомните кучета - излъга!Обеща завод за *** през втория му "пълен мандат" като кмет - излъга!Обеща да пусне междинния пръстен бул. Т Каблешков в София - излъга!Обеща да пусне разширението на околовръстното от бояна до Симеоново - изпълни половината с голям зор, даже още не е свършено като хората!Сроковете за метрото ги пренася от година на година, както му е угодно!И ЗА ВСИЧКО ТОВА ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Атака опита да блокира турските автобуси на ГКПП03 юли 2009 / News.dir.bgАктивисти на партия Атака, предвождани от своя лидер Волен Сидеров, се опитаха да блокират ГКПП Капитан Андреево следобяд в петък.Няколко лъча с атакисти от цялата страна се събраха край бариерата на граничният пункт за да попречат на автобуси с турски граждани да влязат на българска територия, предаде БГНЕС. Волен Сидеров отправи призив към българските избиратели на 5 юли да гласуват за кандидатите на "Атака", "за да се спре турцизирането на България".Граничните власти съобщиха, че на протестиращите не им е била дадена възможност да спрат движението по международния път, защото е незаконно. Митингът на "Атака" се е състоя встрани от магистралата и е преминал без ексцесии, предаде БТА.В протеста на "Атака" участваха и привърженици на политическата сила от Югоизточния район, съобщиха от партията на Сидеров.Преди обяд пък хората на Яне Янев обсадиха централата на ДПС в София (Виж линка).
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДАНС СЕ ПОГРИЖИХА В ТУРЦИЯ ДА ИМА 130 СЕКЦИИ.ЕГАТИ *** АГЕНТИ.НАШАТА ДС ТОТАЛНО Е КУПЕНА ОТ ТУРЦИТЕ.
42
0
 
2
 
! Отговори
harison преди 14 години
da osvobodim Bugaria na 05.07.