Ключов свидетел срещу Трактора даде показания пред съда

Алексей Петров обвини прокуратурата, че манипулира показанията му
8 юни 2010 15:12,
72
Ключов свидетел срещу Трактора даде показания пред съда
Алексей Петров. Снимка: БГНЕС

Един от ключовите свидетели срещу Алексей Петров – бизнесменът Георги Цветанов, бе разпитан днес пред Софийския градски съд.

Именно заради показания на Цветанов срещу Алексей Петров е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда. Пред разследващите бизнесменът е заявил, че през 1998 г. Петров му е ударил няколко шамара, заплашил го е и така го е принудил да му прехвърли дялове от фирмата си.

Днес Георги Цветанов даде показания при закрити врати. След заседанието Алексей Петров, който също присъства на разпита, каза пред журналисти, че не се притеснява от казаното.

Още по темата

„Всичко, което е манипулирано и режисирано от прокуратурата, Цветанов го издекламира“, заяви Петров и посочи, че бизнесменът е четял от листа, докато е давал обяснения.

По-късно прокурорът по делото Светлозар Костов обясни, че Георги Цветанов е потвърдил показанията си, а новият разпит бил необходим, за да се затвърди казаното от него. Прокурор Костов отрече разпитваният да е чел от лист и обясни, че просто си е водил бележки – нещо, на което има право.

Алексей Петров бе задържан на 10 февруари при спецоперацията „Октопод“. Заедно с него полицията арестува Марчело Джотолов, Антон Петров – Хамстера, братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Те са обвинени, че между 1997 и 2010 година са участвали в организирана престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от пране на пари и търговия с влияние до склоняване към проституция и източване на средства от металургичния комбинат "Кремиковци".

От седемте задържани в „Октопод“ в момента в ареста са само Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 13 години
Законите и тук са същите.Така ,че не давай пример.само ,че тук *** като теб обявяват някой за престъпник веднага щом го видят да кара скъх.па кола-нищо ,че може да е на лизинг,нищо ,че може да е фирмена ,нищо ,че може да си е платил всички данъци.това е съществената разлика.Там първо проверяват и тогава те арестуват.Тук първо те арастуват и после съчиняват защо са те прибрали
40
1
 
1
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Част от служещите в полицията се занимават с "промишлен и търговски шпионаж", който вреди и на теб, ако не се сещаш и никой Бойко или Цецо не може да го овладее или още по - лошо, струва ми се, че понякога го ръководи тъкмо. А правата ти не е задължително да са нарушени, достатъчно е, че е създадена добра предпоставка за това.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Теоритични и декларативни изказвания правиш, иначе звучиш интелигентен.И разбери, в България наистина има МНООГО престъпност!!!И това нямаше нужда да ми го казва ББ или ЦЦ.И да, до преди тях всички ни убеждаваха, че такава няма...че всичко ни е наред, докато гледахме как някакви тикви и малки бандитчета си гледат "кефа" и си правят каквото искат!
38
1
 
4
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Всички пишещи тук сте много намахани и знаещи, тоя такъв, оня онакъв?Всеки от Вас се е сблъсквал с тези "префинени" мутри, и сте пискали от безпардонноста им, а сега?Този А.Петров, милиционер, с какво е повече от Вас ,,тук?Един от многото ***, с купени дипломи, от други ***, за да имат история, а пребитите хора, а как и по кой начин се е озовал в ДАНС, кой е имал нужда от този *** - там?Мислете, преди да пишете, защото от "консултански дейности" за година не се печелят по 3.5млн лв
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каза, че си живял в цивилизована страна!Хайде да види...ако някой там кара кола за Е50хлд., а в данъчната декларация за годината е посочил Е20хлд., познай какво ще му се случи?!??Мислиш ли, че ще му оставят да си кара БМВ-то(например) и ще го глобят само с 500Е и условно 1г.??
36
1
 
3
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Гъмжи в главата на Бойко, Цецо, в твоята и други такива глави. Като си живял в цивилизована държава значи знаеш, че и там има престъпност, но по нея се работи за нея не се говори и тя не се преувеличава. Защото създаването на страх от "мнима огромна престъпност", всъщност е среда за възникването на такава.
35
1
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 13 години
Питането ти е тъпо защото аз мога да те попитам какво точно пък на тебе ти е направил Алексей Петров та го арестуват.С Дамбовеца работата е следната-подава наивника последните години декларации в които обявява десетки милиони печалба на фирмата си вместо да ги укрие.Милиционерите ги светват от НАП и няко се готви да вземе бизнеса на човека.Така ,че не бързай да откриваш фирми и да печелиш да не станеш на "Октопод%
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
без съд и присъда са убивали и съдили след 1944г. недей да бъркаш нещата!Съгласен съм за съдебната ни система, но..все пак всички арести освен през полицията минават и през съда, така че...нещо не виждам защо сте недоволни. Да, същите съдии са, същите прокурори...но..това е положението. Дай сега да не гоним нито един престъпник, то май тезата ти до там ни води???!
33
3
 
1
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Много си далече от действителността, според мен. Първо, ако полицията вече има данни, то правомощията и по събиране на доказателства са достатъчни и не е нужно да следят интернет трафика, телефонните разпечатки, електронните винетки (което си е чисто GPS следене), да отнемат имущество без значение как си го придобил, забравих глупостта с анонимните свидетели, имената, на които всички ние научаваме в следващата новинарска емисия. Значи МВР не иска да работи или помага на едни, а не че не може ...
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти до сега не каза кои точно твои граждански права са нарушени от всички тези акции на полицията??И какви са притесненията ти? някой ще ти забрани да работиш, д аупражняваш професията си? Някой ще ти отнеме правото да пътуваш, да вземаш кредити, да развиваш бизнес, ако желаеш, да си откриеш фирма...да изказваш свободно мнението си, както сега?? Кое твое право като гражданин е нарушено??
31
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 13 години
Хайде бе ,че нали арестите ги прави същата полиция и същите прокурори, които са такива от доста години.Аз не съм чул да са уволнени всички полицаи и прокурори защото не работят и да са назначени нови които вече работят на пълни обороти.И понеже няма доказателства трябва да се фабрикуват такива така ли.Утре ако тикнат тебе в ареста ще запееш друга песен.И не казвай ,че няма за какво.Първо в ареста ,пък после ще видим имало ли е за какво
30
2
 
2
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Ами дай сега да отнемем всички права на нормалните граждани (няколко милиона), за да вкараме в затвора едни разбойници, които други разбойници са нарочили за такива. Много съмнителна постановка ...
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз съм живял в цивилизована страна, но ми е чудно твоите права с какво са били нарушени?? И май не разбирате, че в БГ гъмжи от престъпници- дребни и не чак толкова...и големи. Полицията има данни...ако има желание това може да се спре.И твоите права ги нарушават много по-често подобни мутри, отколкото полицията до сега, сигурен съм, А че има и *** полицаи, това е друг въпрос.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМи, по вашите думи..да си го пуснат човека...може примера ми да е клиширан, но..Ал Капоне е вкаран в затвора за укриване на данъци! Умните престъпници крият добре следите си и е трудно да се открият доказателства срещу тях! Сигурен съм и че срещу Доган няма нито едно доказателство и срещу Костов за неговата приватизация, но...това не значи, че са чисти като сълзи! Просто до сега сме нямали полиция и сега изведнъж се стрресирате как се арестуват толков ахора.
27
2
 
2
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
И не ми обяснявай как бих живял в цивилизована държава. Живях в такава и то добре си живях ... Сега обаче искам да живея добре и тук, но такива като теб са решили, че трябва да направят България старна на полицаи и престъпници, в която нормалните хора нямат права ... Защото едните се борели с другите.
26
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Пий си хапчетата редовно!!!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DOSTA HORA SA NAVITI NA TOIA KAKAV E TOIA PETROV PETROV MRAMOR NA GLAVATA
24
2
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 13 години
Ами полицейщина е да те арестуват за това ,че си ударил шамар на някой преди 11 год и да те представят за най-големия престъпник в държавата.След като този Алексей Петров е бил бандит последните 15 години според мен трябваше да има един камион доказателства , а не да правят смешни постановки и съдийката да се чуди на база на какво да го остави в ареста
23
1
 
7
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Ами, просто не съм *** и си давам сметка за някои неща. Ако не разбираш как функционира държавната администрация, то и не разбираш колко е страшно постоянното разширяване на правата и за сметка на правата на гражданите. Каква полза да накажеш престъпление, ти самия извършвайки друго и по - страшно престъпление. Този начин на мислене е, всъщност тор и почва за корупцията, а не борба срещу нея. Овластеният престъпник е много по - страшен от другия.
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти наистина ли живееш в България или просто си наблюдател???Не виждаш ли, че тук е царството на прстъпността, на международния наркотрафик и контрабанда. необезпокоявани от никой 20г. мастити бандити превзеха цялата страна. И сега било полицейска държава. ||Ти знаеш ли изобщо на какво се казва полицейщина и какво е полицейска държава? С това мислене, в която и цивилизована страна на запад да отидеш няма да можеш да издържиш и един ден. Такива като теб виреят само тук!