Ключов свидетел срещу Трактора даде показания пред съда

Алексей Петров обвини прокуратурата, че манипулира показанията му
8 юни 2010 15:12,
72
Ключов свидетел срещу Трактора даде показания пред съда
Алексей Петров. Снимка: БГНЕС

Един от ключовите свидетели срещу Алексей Петров – бизнесменът Георги Цветанов, бе разпитан днес пред Софийския градски съд.

Именно заради показания на Цветанов срещу Алексей Петров е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда. Пред разследващите бизнесменът е заявил, че през 1998 г. Петров му е ударил няколко шамара, заплашил го е и така го е принудил да му прехвърли дялове от фирмата си.

Днес Георги Цветанов даде показания при закрити врати. След заседанието Алексей Петров, който също присъства на разпита, каза пред журналисти, че не се притеснява от казаното.

Още по темата

„Всичко, което е манипулирано и режисирано от прокуратурата, Цветанов го издекламира“, заяви Петров и посочи, че бизнесменът е четял от листа, докато е давал обяснения.

По-късно прокурорът по делото Светлозар Костов обясни, че Георги Цветанов е потвърдил показанията си, а новият разпит бил необходим, за да се затвърди казаното от него. Прокурор Костов отрече разпитваният да е чел от лист и обясни, че просто си е водил бележки – нещо, на което има право.

Алексей Петров бе задържан на 10 февруари при спецоперацията „Октопод“. Заедно с него полицията арестува Марчело Джотолов, Антон Петров – Хамстера, братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Те са обвинени, че между 1997 и 2010 година са участвали в организирана престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от пране на пари и търговия с влияние до склоняване към проституция и източване на средства от металургичния комбинат "Кремиковци".

От седемте задържани в „Октопод“ в момента в ареста са само Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си бил егати и политическия анализатор!!! Сигурен съм, че си особено горд с разсъжденията си! :))Я кажи сега, Бойко на кой е агент...какви са външнополитическите сценарии за България...кой с кого е в скрит политически съюз...какво ще стане с кризата в Газа...явно си невероятен експерт!
20
3
 
3
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Полицейската държава се придвижва с пропълзяване, а ние се правим, че я няма. Цецо, опмни се, бе човек - ставаш фанатик, а това няма нищо общо с борбата с престъпността ...
19
1
 
0
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
На един семинар, днес каза: "да се отнема имущество за всяко престъпление ...", каквото и да разбираш под това. Прокуратурата е полудяла и взе да приглася, че следва да се отнемат и определени граждаски права. С коя част от тялото си мислите, бе хора, какво са Ви преподавали в университетите.Ако си признат за виновен за "обида", например - какво имущество Ви гони, какви ограничавания на права. Това си е рекет от страна на държавата ...
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ,тоя път прокурора направо изтрепа рибата.Свидетелят не четял от лист ,а си водил бележки.Без майтап-това е нещо интересно-излизаш да произнасяш реч,изваждаш листата и вместо да четеш си водиш записки.Аха ,като във оня виц с лудия дето писал писмо до себе си, ама не знаел какво пише в писмото защото още не го бил получил.Запачна да става комично всичко с тоя "Октопод"
17
1
 
1
 
! Отговори
селянин преди 13 години
А да не са викали министъра за свидетел.Как са успели да го измъкнат от телевизора.
16
6
 
7
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Абе, тука има големи ТЪПИРИ. Цитирах само Наказателния кодекс, а те минусчета ми слагат. Е - ти ГЕРБЕРЩИНАТА. Срещу какво гласувате, срещу написаното в НК. Ами променете го бе, ама после да не се наложи да ползвате същия текст ...
15
3
 
4
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
До 7:Незнам дали е его... но идеята михаресва. Крайната цел ако бъде достигната ще живеем по-добре убеден съм. Ако се изчисти гнилоча в съдебната система и започнат да работят както трябва ВСИЧКИ => всичко ще е наред!
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ключов свидетел - ами ако е подкупен...
13
6
 
11
 
! Отговори
бай ганьо преди 13 години
И тоя ще го пуснат скоро,а ужким беше глава на"октопода" пък излезе един обвинител,който казва че му бил два шамара и му взел дяловете във мандрата,която е построена от ловечка фирма със пари от еврофондове,това ли му е организираната престъпност бе цецо-физкултурнико,ми че тогава можеш да осъдиш всеки който е забил два шамара на някой и му взел колата или парите,егати и сценария толкова зле скалъпен от действащите агенти на ДС,защото европа им търси някой от високите етажи да е на топло......
12
7
 
10
 
! Отговори
ivan petroff преди 13 години
абе и аз си спомням, че през 1993г един ме удари в едно заведение - не , че не му отвърнах ама да взема да заведа дело за рекет и мафиотска организация срещу него???? това са ала-бализми вече.
11
4
 
12
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Ако това Ви е единствения ключов свидетел, то голям смях ще падне.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чл. 80. (1) Наказателното преследване се изключва по давност, когато то не е възбудено в продължение на: 3. десет години за деяния, наказуеми с лишаване от свобода повече от три години; Чл. 84. (1) За престъпления, които се преследват по тъжба на пострадалия, наказателното преследване не се възбужда, макар давността да не е изтекла, ако не се подаде тъжба в шестмесечен срок от деня, когато пострадалият узнае, че престъплението е извършено. Така пише в Наказателния кодекс.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
boje pazi bylgarij ot prostotijata
8
8
 
10
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Ужким-октопод,а накрая ще го осъдят за един шамар?Хааахахаха.Абе пускайте ги и тия двамата,че излагацията става все по-голяма.Вече цял остатък от народ в България псува,а като пие една ракия се смее с глас!
7
12
 
15
 
! Отговори
pristrasten преди 13 години
Да ви е ясно на всички драскачи във форума- АП-то е невинен, в момента той е пионката на ББ да източи от ЕВРО зоната 13 000 000 000 ЕВРО като осъди и вкара голям мафиот в пандиза !!! За режисьор, сценарист и прочие Цветан Цветанов!!! А истинските Мутряги - ***-аджиите си пекат дупетата от кеф на Варна и им дреме за сапункана на Цветанов и Борисов!!! Това е истината приятели !!!
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен пък ми писна да ги арестуват без доказателства. Само заради това, че са от групировки, вражески на Премиера-Мутра, който сега разполага с цялата власт и използва държавата за да си начеше егото.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TOIA PETROV LI KAV E TAM NIAMA LI KOI DA MU OTREJE OCHITE MNOGO STARCHAT
4
26
 
16
 
! Отговори
ккккк преди 13 години
ами и на мен ми писна да гледам мутрата на техния съдружник боко, но кво да правиш - съдба
3
5
 
21
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
На мен ми писна да ги пускат на свобода! :(
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе! Ходят като царе, баровци...държат се като недосегаеми и когато ги хванат и изведнъж всички се оказват жертви, чисти като ярета...и все се води срещу тях пропаганда и някакви сценарии!Поне се дръжте като мъже и се отстоявайте!