Обвинените за побоя в трамвай №20 остават в ареста

Софийският градски съд не пусна шестимата младежи
18 юни 2010 15:42,
61
Обвинените за побоя в трамвай №20 остават в ареста
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) окончателно остави в ареста шестимата младежи, заподозрени, че са участвали в побоя в трамвай №20 в София.

На 6 юни младежи с качулки нападнаха и пребиха пътниците в трамвая на предпоследната спирка преди гара "Искър".

Обвинени за побоя са Димитър Лазаров, Васил Павлов, Матея Пенев, Емил Алексиев, Росен Кънев и Марио ел Макуси.

Съдът се обоснова за постоянния арест с високата степен на обществена опасност на престъплението, в което са обвинени, побоят е извършен по хулигански подбуди и това го прави тежко умишлено престъпление.

Още по темата
По-рано прокуратурата внесе в съдебната зала протоколи от разпити и заключения от експертизи – доказателства, които защитата в началото на заседанието твърдеше, че липсват в папките.

Майката на един от задържаните – Росен Кънев, разказа, че цялото семейство може да гарантира, че по време на инцидента младежът е бил у дома си.

Полицията го отвела същата вечер, като бил иззет само компютърът му.

Адвокатите на задържаните пък заявиха, че разпознаванията на обвиняемите не са направени по процесуалния ред и са допуснати редица нарушения.

„На побоя се придаде митическа окраска, а публикациите в медиите оказвали влияние върху решенията на съда“, твърди още защитата.

Съдебната зала, която е една от най-големите в Съдебната палата, се оказа тясна за близките на задържаните и от мерки за сигурност вътре бяха допуснати толкова хора, че да няма правостоящи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Разбира се че няма да хванат "извършителите" - още повече че съобщенията бяха за четирима с качулки а са задържани 6. Подбрали са "обичайните заподозрени". Кого ли са хванали полцаите, че и сега... А, да, маргините, ама съдът ги освободи като невинни душици...
31
3
 
6
 
! Отговори
gardji преди 13 години
Сектанти ! ! !
30
15
 
3
 
! Отговори
LuS преди 13 години
Nacistite ve4e 6te se 4udqt dali da prebiqt nqkoi nevinen 4ovek!
29
7
 
27
 
! Отговори
кучемраз преди 13 години
Егати държавата....показва мускулите си пред 20годишни пубери,а за Маргините си траят като ученически ***..
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 28Бастун си ти.Имам огромно желание да се возиш в такъв трамвай и да те ступат,ама яко да ти изтупат хубаво прахта и тогава да те видя как ще расъждаваш.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е сега ония *** Болен Лидеров да им помогне? Като ги праща е много смел: речи, лозунги! А сега ще ги остави на кучетата. Егати политика, не си подкрепя хората.
26
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По една петарка да им дадат и наполовината ако пазят поведение нека ги пуснат
25
6
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
Ти как боравиш с тея години бе ***? То за това не се става съдия току-така, че ако такива главанаци като теб почнат да съдят хората ще отиде на зле работата. Гледай си животните, измий си голфа и лягай да спиш.
24
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за такова нещо 2 години обществено полезен труд, да чистят автобусите на последните спирки и да метат градинките...
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам да.За убийство се дава доживот.А за добро поведение се лежи наполовина .и все пак трябва да е сурово наказанието за да има спиращ ефект към онези които гледат и чакат да видят присъдата .Ако е ниска ще има още случаи.
22
0
 
3
 
! Отговори
уф преди 13 години
ами те един невинен го държаха 5 месеца в ареста- Максим Савов по обвинение за кражба на 400лв. Итересно дали въобще ще остане в България със прекрасното си семейство!
21
5
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
10/15 години...!?!? та толкова дават за убийуство! Ти имаш ли представа колко са 10 години?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки има глава на раменете си и може да мисли.Ако си мисли че е сам на този свят и света се върти около него не е познал.Има престъпление,значи трябва наказание.Но трябва да се докаже че са те да не пострадат невинни.
19
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такова трябва да се реже из корен още.Ако им лепнат по 10 или 15 години ще послужи като щит за следващи желаещи да бият.Ако не ги накажат,може да последва саморазправа от страна на пострадалите и да се стигне до фатален изход.Най добре е ако е сигурно че са те да си понесат заслуженото наказание
18
7
 
14
 
! Отговори
Селяк преди 13 години
Ммммм....как не съм бил в този трамвай...Навремето майка ме хранеше доволно и ако бях там, да са се сбъркали на къде да хванат! Такива фашисти щях да им дам, че щяха да ги сънуват.
17
7
 
15
 
! Отговори
anti преди 13 години
И големите български патриоти ги намериха и смляха от бой. Да ама не. Това щото не сте нищо друго а самообявили се за висша раса белокожи болкуци, с нищо по-различни от тъмнокожите ***.
16
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срамота е - та това са само едни деца,а кой младеж не се е посбивал!?
15
6
 
15
 
! Отговори
Nrg преди 13 години
В цивилизованите държави всеки е НЕВИНЕН до доказване на противното. Доказателства няма, просто на Цецко му пари под езичето, защото се провалиха с Маргините и сега иска да си задържи измислено високия рейтинг.А повечето момчета доколкото разбрах са студенти, сега са сесии и т.н. - Представям си някое момче, което трябва да завърши и готви диплома какво му минава през главата. Като цяло се съмнявам, че някой от 6-мата невинни ще остане в България след края на случая.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поне са се поразкършили момчетата - надявам се да ги освободят,да им се извинят и да им поблагодарят,час по скоро.....
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vinovni ili ne vseki e vinoven do dokazvane na protivnoto. Nishto nqma da im stane ako postoqt oshte 1-2 sedmici v pandelata. Ako ne sa vinovni kato hvanat drugite shte gi pusnat. Vse pak za da gi zadyrjat sa napravili nqkoga nqkoq mizeriq i sa v registrite na policiqta.