Моторист уби пешеходец край Крайморие

И състоянието на 33-годишния мотоциклетист е критично
11 авг 2010 10:50,
61
Моторист уби пешеходец край Крайморие
Снимка: БГНЕС

33-годишен мъж уби с мотора си пешеходец на пътя Бургас–Крайморие, съобщиха за Dnes.bg от Спешния център в Бургас.

Пешеходецът е бил пометен от мотора и е починал намясто.

Мотористът е от Ямбол. Той е в тежко състояние, настанен е в отделението по реанимация със счупени ребра, контузии на черепа и на белите дробове.

„Състоянието му е критично. Правим всичко възможно да го спасим”, каза д-р Георги Матев, шеф на отделението по реанимация. 

Заедно се него на мотора е било и момиче, което е прието със счупвания в ортопедията.

Все още не са готови резултатите от кръвната проба на 33-годишния мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
Ето, в този начин на мислене е разковничето на проблема. Щом си се качил на мотор за 10 хилядарки, значи си по-ербап от всички, нали?Само че, законите на физиката важат без значение кое колко струва. Ако, не дай Боже се сбъскам с такъв джигит като теб, на мен за 200лв ще ми *** и боядисат калника, а той ще извади късмет, ако оцелее.А дали ще "пусна" моторист? Ако има място, ще мине, ако няма - не - как ли пък няма да газя в храстите, заради *** като теб. Всеки да си носи кръста!
55
0
 
7
 
! Отговори
Xanko преди 13 години
Много момчета загинаха тази година - бог да ги прости, но това доколкото си спомням е първия пешеходец убит от мотоциклетист. Трябва да се въведе за всички с категория B и C задължително кормуване на мотор в градско, за да видят какво е и да пазят мотористите. Да караш в колоната, в задръстване, защо? Онзи ден в прохода между Сл.Бряг и Обзор се мънкахме 30 коли зад автобус, 10-на колеги минаха в група, само аз отбих в дясно, даже храстите сурнах за да им направя място, останалите непускисти...
54
6
 
6
 
! Отговори
Xanko преди 13 години
Нормално е да ни мразят... Седи си и си кара и до него 100 кг жена му натаяква колко е смотан... Един хубав мотор е 10000 лв +3500 за добра екипирвовка... Вашите таралясници, с които сте велики и решававате дали да ни пуснете са има няма 5000-6000 по-евтини, но вие нямате дупе да се качите и да карате в тая джунгла България... Като карам по-правилата, повярвайте пробвал съм го притискат ме в бордюра, секат ми пътя, псевдо дупки избягват Нормално е да искам да се изнеса и да избягам комплексарите
53
3
 
5
 
! Отговори
off преди 13 години
всички давате някви примери за *** мотористи.и аз съм срещал такива АМА ГИ ПАЗЯ И СЕ МЕСТЯ И ГИ ОСТАВЯМ ДА СИ КАРАТ-ЗАЩО ГИ МРАЗИТЕ ВИЕ? А ЗА БЕТОНОВОЗА ДА МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НЕПРЕДВИДЕНО-ЕТО И АЗ ЩЕ ТИ КАЖА СЛУЧАЙ-ПРИЯТЕЛ МОЙ УМРЯ С МОТОР ЗАЩОТО ТИР РЕШАВА ДА ОБРЪЩА НА ДВУЛЕНТОВ ПЪТ СЛЕД ЗАВОЙ.ИЗЛИЗА МОТОРИСТА С 130 И НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ И УМРЯ МОМЧЕТО ЗАРАДИ НЕМИСЛИМА МАНЕВРА.И РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЕЩА КОИТО ВИЕ МИСЛИТЕ ЗА НЕВЪЗМОЖНИ ЗА НЯКОИ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИ ТЪЙ ЧЕ СИ ГЛЕДАЙТЕ В ОГЛЕДАЛАТА И СЕ МЕСТЕТЕ
52
9
 
6
 
! Отговори
emosl преди 13 години
Те са безмозъчни същества, нека да се трепят ! Не ги жалете !
51
2
 
14
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
20-тонният бетоновоз не изскача изневиделица като моторист.Пресен случай ще дам за пример:Карам си по Е79 с 90+ и зад мен кара друга кола. В насрещното иде камион и изведнъж иззад колата изскача един моторист, който, съдейки по собствената ми скорост, се движеше поне със 140 (на ограничение 90).Добре, че го мернах навреме, та успях да се отместя вдясно - мушна се между мен и камиона... ами ако не бях успял да го видя в лявото огледало за едната секунда и половина и се беше праснал челно?..
50
1
 
11
 
! Отговори
до мото преди 13 години
Аз не казвам винаги да се кара с 5,но ако се наложи ще се кара с 5...ако деца играят наблизо или група пешеходци вървят по платното трябва сач се намали.Съобразно ситуацията бе баце...И да ако моториста е карал с 50 например е можело да не се блъсне в пешеходеца а да спре.За това говоря.Не може да се кара с над 100 по тесните междуселски/градски пътища където често вървят хора.
49
2
 
5
 
! Отговори
мото преди 13 години
За съжаление същото важи и за мотористите - и те трябва да се пазят най-вече сами.А за тези автомобилисти, които питат "какво щеше да стане ако имаше дупка и бях кривнал вляво?" - ще ги попитам - а ако вляво вместо мотор имаше 20-тонен бетоновоз, пак ли щяхте да кривнете вляво или щяхте да си минете през дупката? Просто в тази дива държава по-големият не зачита по-малкия. Съответно по-малкият се бои от по-големия и се пази от него. А в цивилизованите държави не е така, там има култура...
48
4
 
4
 
! Отговори
мото преди 13 години
Ела да ми покажеш къде в България се кара с 5 км/ч освен ако не в задръстване! Спора тръгна от там, че повечето оплюха моториста, че сгазил човек щото не бил карал достатъчно бавно. Според мен "недостатъчно бавно" карат и автомобилите. Пред мен кола блъсна пешеходец (който междудругото пресичаше на червено). А и ако всички карахме с 5 км/ч за да предпазим пешеходците - за какво са ни автомобили - по-добре всички да ходим пеша! Истината е, че пешеходците трябва да се пазят най-вече сами...
47
0
 
13
 
! Отговори
до мото преди 13 години
Ами ще караш и ако трябва с 5км/ч,а ако трябва дори ще спреш.Щото като го удариш пешеходеца,ще те видя каква песен ще пееш.Звука от удара в тяло се помни за цял живот от мен да го знаеш.И да,има line splitting ама на определени места а не навсякъде.
46
0
 
5
 
! Отговори
swim преди 13 години
до N40 Вземи си пищова *** а аз ако те видя ще ти го завръ в мазния ***. Толкова си ***, че нямам думи. Такива като тебе много бой ядът по пшътищата.
45
1
 
10
 
! Отговори
мото преди 13 години
И понеже съм видял малко свят, мога да ви кажа, че в "белите" държави изобщо не е така! Там автомобилите карат супер бавно на кръстовища и винаги спират на пресичащи пешеходци.А пък за моторите на много места официално в закона е разрешено да карат между лентите или т.н. lane splitting. Разрешено е в държави като Австрия, Франция, Испания, Италия, Англия, дори Гърция и Турция. Това, че ние сме назад със законодателството и културата на пътя е друг въпрос!
44
2
 
6
 
! Отговори
мото преди 13 години
Освен това, айде някой да ми обясни като съм с колата с колко трябва да карам, когато минавам покрай пешеходци? С 20 км/ч? С 10 км/ч? Ами ако някой случайно скочи на пътя? Щото се присетил, че спешно му трябва нещо от другата страна на пътя? Всички си карат поне 40-50 км/ч (или колкото позволява пътя) и на никой не му дреме, че отстрани вървят хора! Трафика поне в София е такъв, че ако ние като пешеходци не се пазим сами, автомобилите отдавна да са ни сгазили...
43
0
 
9
 
! Отговори
moto преди 13 години
Вижте сега, аз освен моторист, през седмицата съм и автомобилист, а често и пешеходец. Като пешеходец изключително много внимавам като пресичам и се оглеждам по десет пъти, включително много надалеч. И това не е заради мотори, а заради автомобилите, 90% от които изобщо не си правят труда да спират на ПЕШЕХОДНАТА пътека, където пресичам всеки ден!
42
3
 
14
 
! Отговори
do Moto преди 13 години
Ами да ти кажа правилото е, че щом пешеходеца е стъпил на платното си длъжен да го пазиш. С каква скорост ще караш си е твой проблем, важното е да можеш т.е. БЕОПАСТНО ДА МОЖЕШ ДА СПРЕШ когато се наложи. Един пешеходец никога не може да прецени скоростта, скоято се движиш особено ако е над 70-80км/ч.А пичът със сигурност е карал най-малко със 100 и въобще не е и видял пешеходеца.А пък когато си с кола ТИ трябва да пазиш утрепката на мотора колкото и да не ти се иска.
41
0
 
3
 
! Отговори
мото преди 13 години
адреса е chernomorie-bg./index.php/obshtestvo/2758-myz-zagina-na-myasto-sled-udar-ot-motocikletist
40
1
 
13
 
! Отговори
Moto преди 13 години
dnes.bg за пореден път заблуждават читателите си!Вижте chernomorie-bg/index.php/obshtestvo/2758-myz-zagina-na-myasto-sled-udar-ot-motocikletistТам ясно е написано: "...ударил неправилно пресичащия..."!Така че заглавието на статията трябва да е: НЕПРАВИЛНО пресичащ пешеходец едва не уби моторист!
39
2
 
9
 
! Отговори
до 40 анонимен преди 13 години
най много някой по шантав от теб да ти навре пищова в ***
38
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мотористите са ***, никой не е длъжен да ги пази. Даването на път на такива е само въпрос на добра воля, ако преценя, че е прекалено нагъл, не го пускам. Да отива да изпреварва отдясно. Септември взимам лиценз за носене на оръжие и правилата стават още по-строги.
37
4
 
13
 
! Отговори
Iavo преди 13 години
Какво сте тръгнали да се обяснявате кой какво бил длъжен и какво пишело в правилника, държите се като пълни деца или в най-добрия случай неизживяни пубери. Много ясно, че не пише никъде да се дава път задължително на моторите, но тука става въпрос за елементарна толерантност на пътя, когато имаш ВЪЗМОЖНОСТ направи място, ОГЛЕЖДАЙ се повече и по-често, защото мотористите си носят кръста, но когато заради ТЕБ (макар и не виновен) се размаже човек по асфалта, ходи обяснявай, че така не било в ЗДП..