Моторист уби пешеходец край Крайморие

И състоянието на 33-годишния мотоциклетист е критично
11 авг 2010 10:50,
61
Моторист уби пешеходец край Крайморие
Снимка: БГНЕС

33-годишен мъж уби с мотора си пешеходец на пътя Бургас–Крайморие, съобщиха за Dnes.bg от Спешния център в Бургас.

Пешеходецът е бил пометен от мотора и е починал намясто.

Мотористът е от Ямбол. Той е в тежко състояние, настанен е в отделението по реанимация със счупени ребра, контузии на черепа и на белите дробове.

„Състоянието му е критично. Правим всичко възможно да го спасим”, каза д-р Георги Матев, шеф на отделението по реанимация. 

Заедно се него на мотора е било и момиче, което е прието със счупвания в ортопедията.

Все още не са готови резултатите от кръвната проба на 33-годишния мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
emi преди 13 години
antonien e prv pesehodecat nyma rabota v magistralata pjrvo da se ogleda dobre za koli ili nyma znahenie motori motorat nemowe tolkova bjrzo da spre dano se vastanovyt.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и още, мотороиста е участник в движението, никъде не пише че трябва да бъде пропуснат, кара си с колоната и това е, ако прави селянии си носи кръстта с последствията
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хехе длъжни били, глупости на търкалета ... къде пише че са длъжни да те пропуснат ?!? я ми го покажи в правилника !! там пише, че с предимство е този който не си променя посоката на движение, смяната на платно е промяна в посоката на движение. Линейката е съвсем друг случай! Аман, елемнтарните правила не се знаят .... абе черен джиБ винаги е с предимство и туй то, тва е прваилото в БГ :)
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** защо ще засичаш?Пускаш десния и изчакваш да те пуснат.А те са длъжни да те пуснат да се прибереш в дясно.Ами ако зад теб идва линейка..кво правим?Караме си в ляво,щото имало коли в дясно ли?
32
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
Абе човек, нито знаеш какво се е случило, нито пък кой наистина е в нарушение, но вече раздаваш присъди... Днес.бг са пропуснали идеята за безпристрастност в желанието си да гонят сензации... Уви!... Жалко за пострадалите...
31
1
 
11
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Я да попитам специалистите, а като ме настигат моторите, когато се движа с 80 (10 над ограничението) по България в най-лявата лента, къде да отида, за да им направя път? Да засичам човека в съседната лента? При завойте на булеварда не мога да гарантирам необходимото място за да се шмугват между мен и мантинелата, да не говорим, ако някой ме засича! Като има свободна лента - да задминават откъдето си искат, като няма - да се съобразяват като всички останали!
30
7
 
10
 
! Отговори
boby преди 13 години
Донорчета...
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига писали глупости бе хора...САМО магистралата не е място за пешеходци,или път на който това е обозначено със знак.Когато им пешеходец ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАМАЛЯВАШ скоростта.
28
6
 
7
 
! Отговори
3 преди 13 години
Пътят не е място за пешеходци...
27
1
 
9
 
! Отговори
an преди 13 години
I PREDI 21 GODINI IMA6E MOTORISTI. SAMO 4E VSI4KI SPAZVAHA PRAVILATA NA DVIJENIE. ZA6TOTO TOGAVA HORATA, BQHA SAS DRUG MORAL I DRUGO MISLENE.. I NIKOI NE SI POZVOLQVA6E, DA NARU6AVA PRAVILATA ZA DVIJENIE. A SEGA BOL6INSTVOTO OT MOTORISTITE, SE PRAVQT NA 6UMAHER.
26
1
 
9
 
! Отговори
илко преди 13 години
Анонимен номер 20: В лявата лента не се кара душко,пък камо ли на двулентов път.Изпреварваш и се прибираш в дясно.Лявата лента трябва да е свободна.Виж си правилника.Иначе,да в случая който описваш моториста е постъпил като пълен ***.
25
4
 
4
 
! Отговори
втрещен преди 13 години
до 23 и 25Който не спазва знаците сам си отговаря за последствията. Съответно никой не е длъжен да му прави път независимо дали е с кола, мотор или джип.То в закона не пише и да показвате с мигач, че е безопасно да ви изпреварят, но има хора, които го правят. И за патрукли с пресветване на фарове и т.н. джентълменски прояви.Важно е ако се движите с по-ниска скорост поради задръстване или просто защото толкова можете да правите място на моторите. Пробвайте лято да карате екипирани с <40км/ч
24
5
 
7
 
! Отговори
Антон преди 13 години
до 21. Добре че ти се изказа подготвен. Въпроса не е в това дали спазвам правилника за движение постоянно на 100%, а в това дали когато го нарушавам застрашавам нечий живот или дали създавам предпоставка за произшествие. Да не намалявам на всички пешеходни пътеки или всички крайпътни капанчета, преди които има знак за ограничение 60, но определено не застрашавам своя и чужди животи в тези ситуации. Докато повечето мотористи нарушават правилника през цялото време!
23
2
 
16
 
! Отговори
жител на бг преди 13 години
докато си четях статията на отворен прозорец се чуха двама мото ''изтребителя'' на висок форсаж на бул .'' царица йоанна'' в люлин/софия , редовна практика е. само незнам , защо липсват камери и полицаи, кадето трябва ????
22
4
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
А някъде в ЗДП да пище, че е позволено да се кара по лентите между платната?И да - ще си карам в лентата, щото съм в правото си - някъде в закона да пише, че трябва да се отмествам, като иде моторист превишил ограниението в скоростта с 40-50 км/ч... ако искаш като те видя да идваш с мотора да отбия встрани и да слезна, а?Кой е калмука - този, дето си кара по правилата за движение по пътищата, или наглеца, който си мисли, че всички с нещо са му длъжни?...
21
5
 
9
 
! Отговори
Екс преди 13 години
Заедно с продажбата на мотор на всеки трябва да му се даде и бланка за ДОНОРСТВО. А дано поне 1/4 от мотористите се замислят как ще карат
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй като много автомобилисти се изказват неподготвени и спорят постоянно за кой, как карал и с каква скорост, защо не се пробвате да карате 6 месеца само с позволената скорост в населеното място в което жиеете и извън него? Спазвайки всички правила описани в правилника за движиение по пътищата. И не ми излизайте с номера, че вие винаги карате по правилник с позволената скорост, спазвайки правилата и правата на всички участници в движението. Такива хора няма, няма и да има ... Жалко за загиналия
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето каква беше ситуацията: Пътят м/у Горни и Долни Богров, аз карам в лява лента ( по - бързата ) следвайки колоната от автомобили с приблизително 100 км/ч. Чух бръмчене, погледнах - никой не видях, освен една стара кола зад мен, пак погледнах щото реших че може да е мотор, пак нищо не видях и продължавам да си карам. А и да го бях видял къде да се отместя? Пътят е двулентов, но тесен. А този безумец как мина между мен и мантинелата още се чудя. Всеки иска да лети, но дали всеки може ?
18
2
 
21
 
! Отговори
втрещен преди 13 години
Добре, че ме подсети за Цариградско!1. Цариградско е ЗАБРАНЕНО за мотори!!!2. Моля колегите мотористи да си тестват пистарките няколко километра по-надолу където е магистрала. Същото важи и за няколкото камикадзета на бул. Вазов и бул. Ботевградско шосе.
17
4
 
24
 
! Отговори
Светнатия преди 13 години
Абе да те запитам аз тебе, щото гледам си отворен, как очакваш някой да отреагира и да ти направи път като караш с 200км/ч в града, бе отворко ? Все сте онеправдани... все горките мотористи, *** некадърни ... донори.. научете се да карате, пък тогава говоете. Излез един ден на Цариградско привечер и слушай за какво иде реч, до 4-та, 5-та скорост при 12-13 000 оборота каква скорост е според теб ? И това е в началото на Цариградско ... за по нататъка може и светлинна скорост да развиват.