Прекратиха частично разследването за подкуп срещу Цонев

Няма доказателства, че е предлагал парите
30 авг 2010 16:08,
157
Прекратиха частично разследването за подкуп срещу Цонев
Симка: БГНЕС

Разследването за предлагане на подкуп срещу бившия министър на отбраната Николай  Цонев, съдията от СГС Петър Сантиров и бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов е частично прекратено поради недоказаност.

Това съобщиха пред БТА източници, запознати с разследването. Информацията бе потвърдена и от адвокатите на тримата.

Бившият министър на отбраната и съдията Сантиров бяха задържани на 1 април заедно с бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов. Те бяха обвинени за предлагане и даване на 20 хил. евро подкуп на следователя Петьо Петров.

В началото на юни Софийският апелативен съд освободи окончателно от ареста Цонев и Сантиров.

Още по темата

Засега остават обвиненията само за даване на подкуп на следователя Петьо Петров.

Ако адвокатите на тримата не обжалват частичното прекратяване, то обвинителният акт може да влезе скоро в съда.

Така Сантиров ще бъде обвинен като помагач, а Попов и Цонев – като  извършители.

Според обвинението те дали подкуп на следователя, за да бъде "потулено" разследване" срещу Цонев.
 
Николай Цонев и Петър Сантиров бяха освободени от ареста срещу парични гаранции от 15 000 лева за Цонев и 10 000 лева за Сантиров.

В мотивите си тогава магистратите записаха, че следователят Петьо Петров е бил активният в корупционната схема и дори е търсил среща с Николай Цонев.

Третият обвиняем по делото Тенчо Попов също е на свобода срещу 10 000 лева гаранция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: подкупНиколай Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еееей, нали беше истински престъпник? К'во станА?!Не зная онова некадърно прокурорче, ГЕРБерско лакейче дали още ще петни прокуратурата.
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сложете новината отпред за да видят всички гербери спукването на поредния балон.То да управляваш не е само да риташ мачлете, да чукаш тенисче с Бекер, за да си начешаш болното его и като трябва да направиш нещо, постоянно да се оправдаваш със Станишев.Тези номера от банкянски вечеринки хващаха дикиш първите 2-3 месеца, но времето си тече, а резултат НИКАКЪВ - само празни предизборни обещания и закани. Срам ме е че този човек ми е Премиер.
117
3
 
0
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
До #118: Тъкмо демокрацията се прави защитава от съдии,които нямат общо със соц-миналото на страната, а не до 10-и ноември защитници на БКП и дали клетва за вярност на Тато, а след 10-и ноември превъртяли за една нощ резбата и ста-нали първите демократи.Резултатът го изпитваме на гърба си.Тиквеници,неумни (прости) глави - това са простащини,които не трябва да се употребяват във фо-рум - ако можеш,доказвай правотата си с доводи, а не с простотии.Тато,Мама и т.н. са също от речника на БКП/БСП.
116
1
 
2
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 13 години
VIDQXTE LI OMARSKARIXA 4OVEKA MRASNA POLICEISHTINA SHTE DOIDE VREME KOGATO I NA TQX SHTE IM SE POTARSI SMETKA NARODA DAVA VLAST NO I Q VZIMA NA IZBORITE DOLU GERB 4ENGETAAAAAAAAAAAAAAAAA
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че той човека си беше невинен от самото начало - хайде сега да заведе едно дело срещу държавата ни някъде из Европа, ще му платим по живо по здраво и така до .... 23% ДДС....
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредния успех на физкултурника и бойко тиквата, браво освен евтин ПР нищо друго не могат тези некадърници !
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДС-щерката Цветелина да извади парите от СИ-БАНК и да плати за малоумията на възлюбения си. Аз не искам да плащам чужда некадърност и простащина.
112
3
 
5
 
! Отговори
Mery преди 13 години
До # 116: Не зная какъв е бил ексминистър Цонев - дали е бил досотен,честен и т.н.,нито съм полицай или следовател да зная това. Не съм и член на ГЕРБ. Но про-даването на хляб на войската е без конкурс на базата на ЗОП и това е без-спорно установено. За продажбата на военни имоти смятам,че това може да е работа на тези мърлячи под него, просто не е трябвало да ги прикрива. Сгреши с поведението си при ареста - държал се е като важен държавен човек, напсувал е прокурора и тогава в отговор е последвала театралната тирада на последния. Така че крушката си има опашка и в случая не бих се съгласила да разглеждаме поведението на Цонев, а наглостта на съдиите от САС. С та-кива като тях далече няма да стигнем и не прави чест на ексминистъра да разчита на снизхождението и защитата на корумпирани магистрати.
111
4
 
6
 
! Отговори
Хари преди 13 години
Това което пишеш е бля-бля.Проблемът в нашето правосъдие не е в съдиите , а във физкултурниците. Не може с овчарски прът или с маркуч от кофпомпа да противостоиш на юристи. Извършителите на гаврата с Цонев трябва да бъдат наказани. Това извращение нормалните хора трудно ще го забравят.
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питам се кой ще плати за унижението на този човек, който беше търкалян и ритан като прасе от гавазите на Цецо Горзния. Кой ??? Май пак всички ние, данакъплатците ще платим в Страсбург зарад бабаитлъка и некадърността на управляващите циркаджии.
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждам че ти се иска да хвърлят хората в затвора само ей така, понеже Тиквата му се приискало, но не става. Демокрация сме. Набий си го ти и другите тиквеници в неумните глави. Не може някой да казва кой е виновен, пък било то и Светилото от Банкя. Има си процедура - обвинение, защита и съд, който да реши. Колкото и да не ви се харесва - това е ДЕМОКРАЦИЯТА. Другото беше КомунизЪмо-СоциализЪмо на Тодор Живков, който Бойко Тиквата се оптива да върне. Но колелето на историята се върти само напред.
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Николай Цонев е почтен човек. Учехме заедно на времето. Рядко честен и достоен мъж беше. Не вярвам да се е променил кой знае колко много. Стана ми много кофти като гледах как милиционерите го ритаха по бъбреците, при това паднал и с белезници - това го няма никъде. Дори и в Гуатанамо.
107
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май милиционерчетата на Цвъцко и PR-джийте на Боцко отново станаха за резил. То хубаво клипчета, тръшкане на земята, шоу за ***, ама ДОКАЗАТЕЛСТВА, ДОКАЗАТЕЛСТВА трябват за пред съда, а не само на Боцко *** обвинения. Все още не сме диктатура, както им се иска на повечето тикво-фенове. Това беше при Тодор Живков, когато те вкарваха в затвора ей така без нищо, само защото не си симпатичен на някои.
106
3
 
6
 
! Отговори
уау преди 13 години
чудя се тези деца с промити мозъци ,защитавайки бб и цц,къде са раждани?явно са заченати от бб ,но на коя планета са родени?някой беше казал=разделяй и владей.получава се и двете.много жалко за българския народ!
105
3
 
12
 
! Отговори
Хайде Цонев преди 13 години
Цонев и останалите двама да съдят държавата в Страсбург за гаврата която МВР извърши с тях. Очаквам с нетърпение решението на този съд. С по голямо нетърпение ще очаквам следващото правителство да поиска присъдената сума на Цонев от г-н Цветан Цветанов.
104
2
 
6
 
! Отговори
уау преди 13 години
уважаеми тук,кой ще плаща за PR или по точно тези пари за показните акции накърняващи човешкото достойнство??без да се замислям всички ние.време е за пробуда!не може кокошката да сняся 20 год. златни яйца за едни а за други -не!народа гладен,но върхушката си прави каквото иска!не се хилети вие от сф дето живеете в друга бг.държат ви с високи заплати,но и на вас ще ви писне от некъдърноста на управляващите!
103
5
 
1
 
! Отговори
ОТ СЕЛО СЪМ преди 13 години
Ей, говорете ми с проценти, че поне това научиш до 8 клас.С колко процента го оправдаха, че тук споря със жената и освен на нея ще си го изкарам и на децата. С оставащите проценти ще можем ли да осъдим?
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ако адвокатите на тримата не обжалват частичното прекратяване, то обвинителният акт може да влезе скоро в съда." Май някой не може да чете,а:) Ей, развалихая тази образователна система и това си е!
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
U Bylgarsko vinovni nema...........da zakriem syda, samo pari ar4at zaludo
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както каза един форумец - Цитирам другите защото нямам какво да кажа, пък и за това ми плащат