Прекратиха частично разследването за подкуп срещу Цонев

Няма доказателства, че е предлагал парите
30 авг 2010 16:08,
157
Прекратиха частично разследването за подкуп срещу Цонев
Симка: БГНЕС

Разследването за предлагане на подкуп срещу бившия министър на отбраната Николай  Цонев, съдията от СГС Петър Сантиров и бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов е частично прекратено поради недоказаност.

Това съобщиха пред БТА източници, запознати с разследването. Информацията бе потвърдена и от адвокатите на тримата.

Бившият министър на отбраната и съдията Сантиров бяха задържани на 1 април заедно с бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов. Те бяха обвинени за предлагане и даване на 20 хил. евро подкуп на следователя Петьо Петров.

В началото на юни Софийският апелативен съд освободи окончателно от ареста Цонев и Сантиров.

Още по темата

Засега остават обвиненията само за даване на подкуп на следователя Петьо Петров.

Ако адвокатите на тримата не обжалват частичното прекратяване, то обвинителният акт може да влезе скоро в съда.

Така Сантиров ще бъде обвинен като помагач, а Попов и Цонев – като  извършители.

Според обвинението те дали подкуп на следователя, за да бъде "потулено" разследване" срещу Цонев.
 
Николай Цонев и Петър Сантиров бяха освободени от ареста срещу парични гаранции от 15 000 лева за Цонев и 10 000 лева за Сантиров.

В мотивите си тогава магистратите записаха, че следователят Петьо Петров е бил активният в корупционната схема и дори е търсил среща с Николай Цонев.

Третият обвиняем по делото Тенчо Попов също е на свобода срещу 10 000 лева гаранция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: подкупНиколай Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе младежо, ти болен ли си? "Ако адвокатите на тримата не обжалват частичното прекратяване, то обвинителният акт може да влезе скоро в съда." ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ ОЩЕ Е В ПРОКУРАТУРАТА И ТЕ СВАЛЯТ ЧАСТ ОТ ОБВИНЕНИЯТА! Всъщност защо да ти обяснявам. Ти можеш да четеш, но не можеш да асимилираш. Ефекта винаги ще е нулев.
78
3
 
8
 
! Отговори
КЛЮКИ преди 13 години
Как става цялата работа? Каките от околовръстното и от морето ги арестуваха без СЕ РЕ СЕ ТА, а тия ги пускат пак поради липса на доказателства. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ СЪД. НАЙ-ВЕЛИКИЯТ И СПРАВЕДЛИВИЯТ СЪД НА СВЕТА!!!
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
77-Ти да не си носил куфарчетата на Кирчо Добре,а:) Май ти ще трябва да бегаш към централката на ГЕРБ, да ти освежат постчето. Много е постничко. Кота интелекта ти:)
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъи като аз за 21 г шофирлък никога не съм давал подкуп ама и несъм чувал някой да е взел не ги разбирам тези работи, но си мисля ,че такива умни хора с много пари евентуално ,ако са мислели да сторят нещо противозаконно са щели да го обмислят и много внимателно да подходят, чрез познаващи го подходящи хора и на място на което да неможе да ги пази родната и да стават за резил с някакви си дребни за тях 60000 евро,ако не се лъжа,,,,
75
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 72 и 73е, и аз това говоря от 2-3 месеца - истинските *** май ПРЕЛЯХА в ГЕРБ,там са всички ДС милиционери и мутрафони. сега просто едните престъпни групировки изтикват официално другите групировки под аплодисментите на овчарите като нас...
74
1
 
5
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Че те отде да знаят, че има досъдебно и съдебно производство. Каквото дали от централата, това е! Не подлежи на коментар, защото ще им спрат хонорара и после ще *** от глад. ББ и ЦЦ казаха, че с прокуратурата се работи много добре. Да питат тях сега, ама не. Друго е да кажеш, че съда е виновен. То и с Дамбовците същото стана. Кой ще плаща обезщетенията не знам вече!
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как се изнасят пари през границата? А случайно да си спомняш преси 7-8 години как заловиха на Българо-Сръбската (ако не греша) как заловиха Кирил Добрев (also known as Киро-Мулето) с над 0.5 милион долара ли бяха, марки ли бяха? Бегом марш към "Позитано" No. 20 за инструктаж (едно бързо how-to).!!!!!!!!!!!
72
1
 
20
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 52 - мили анонимен ГЕРБ-ер...абе аланкоолу, не разбрахте ли до сега, че не съда съ прекратили разследването...РАЗСЛЕДВАНЕТО ЧАСТИЧНО Е ПРЕКРАТЕНО от тези които са го възбудили -сиреч милиция, дознатели, прокуратура....именно от там са казали, че няма достатъчно доказателства...НЕ МОЖЕ СЪДА ДА ПРЕКРАТИ НЕЩО, ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ВЛЕЗЛО ДЕЛОТО В СЪДА......ТОВА ВАШИТЕ МАЛКИ милиционерски МОЗЪЧЕТА НЕМОГАТ ЛИ ДА ГО РАЗБЕРАТ.или Вие чакате да чуете какво Ви казма шамана Ви и почвате да виетее
71
2
 
17
 
! Отговори
Ченгета на мезета преди 13 години
Айде още едно балонче взе да изпуска.... Лошото е че е пълно с предизборна бойкова пръдня.....
70
2
 
18
 
! Отговори
Rado преди 13 години
Наистина тия комунисти се оказаха по-зле и от социалистите.
69
2
 
17
 
! Отговори
Ben преди 13 години
Още отначало беше ясно, че това са комунистически кьорфишеци. Приказката ония окрадоха всичко скоро ще свърши.
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ти виждал ли си умен вифаджия.Казват, че еднистения изпит, взиман с използване на главата, челната стойка! Верно ли е туй?:) И ако искаш да знаеш това е на етап досъдебно производство. Що не питате Велчев що са снели обвинения? Обвинителния акт още не е в съда, но......виновника е тук,а!:)
67
0
 
9
 
! Отговори
Sin преди 13 години
Вече 15 месеца тия комунисти и навеждащите им се атакисти все някой за нещо им е виновен. Просто няма област, която да докоснаха и не разсипаха. Така ще е винаги докато ни управляват бивши комунисти и милиционери и докато на възлови места стоят само комунисти.
66
2
 
7
 
! Отговори
ники преди 13 години
А тоя тъ*ак, прокурора с ромското име да си завре дипломата в най тъмното място и да не се показва повече,камо ли да е кандидат за тоя специален съд.И ако Страсбург ни осъди,да плаща той а не ние нещастниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
65
6
 
14
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
За съда от значение са фактите и доказателствата, а не милиционерските сводки и емоциите.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам кой ще съди тоя съд --то българи не останаха ,а ти ако си присвоил милиони ще седиш ли тука да те съди съд-нов модел или ще отпрашиш на някъде и толкоз ,какви са тея надежди напразни и как може още да се лъжете
63
1
 
11
 
! Отговори
Б преди 13 години
Абе вие виждали ли сте частично бременна жена?
62
3
 
21
 
! Отговори
bili boy преди 13 години
за нашия премиер най-важен е PR-ът, да стане сеира, да залъже хората и да се тупа в гърдите колко е велик, а ако може и от време на време да получи някоя похвала отвън, тогава пък е още по-добре. А през това време, икономиката се срива, здравеопазването е в абсолютен колапс...но какво му пука на него..той си има милярдите на Цветелинка и както винаги го прави, ако нещата не потръгнат ще обвини някой друг и ще офейка.
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
57-*** разбира се! В цял свят съдиите са корумпирани, щом не уважават труда на нашите честни, почтени и изключителни професионалисти полицаите.Не мога да проумея кой е този съдия дето противоречи на ББ и ЦЦ по отношение на доказателства в досъдебно и съдебно производство. Срамота. Те не знаят, че ББ и ЦЦ са сценаристи на сериала "Шепо от отвъдното" и чуват гласове. Те от тям имат информацията за престъпниците.
60
0
 
11
 
! Отговори
NoName преди 13 години
Ало-о-о-о, журналистическата гилдия-я-я-я !!!!!!!!!!! Това не е новина бе-е-е-е-е!!!!!!!!!! Спрете да занимавате обществото с тези съдебни простотии! То се знае, че няма да има осъдени, така че спрете най-накрая! Пишете за изкуство, то поне е вечно.