Братя Галеви – напълно невинни

Съдът отсъди: Няма да плащат и обезщетения
Обновена: 4 ное 2010 16:12 | 4 ное 2010 16:12,
556
Братя Галеви – напълно невинни
Снимка: БГНЕС

Кюстендилският окръжен съд оправда Братя Галеви. Пламен Галев и Ангел Христов бяха обвинени в организиране и ръководене на престъпна група за рекет и измами.

Преди дни прокуратурата поиска за тях по 8 години затвор.

Съдия Мирослав Начев прочете присъдите на Галеви и на петимата им приближени малко след 14 часа. Освен че бяха обявени за невинни, братя Галеви няма да платят и обезщетения на граждански ищци в размер на близо 2 млн. лв.

Всички останали обвиняеми, сочени за част от групата на Галеви, също бяха оправдани по обвиненията за участие в организирана престъпна група.

Още по темата

Петимата приближени на Галеви обаче бяха осъдени по други обвинения.

Охранителят им Апостол Чакалов – Тоци, бе признат за виновен в обвинение за побой  и бе осъден на година и 4 месеца лишаване от свобода.

Георги Блатски получи условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда, Георги Градевски – Конана – пробация за време от 6 месеца за побой, а Владимир Ангелов – Стъклето, бе осъден на година и 4 месеца заради незаконно притежание на боеприпаси.

От присъдите им обаче ще бъдат извадени 9-те месеца, прекарани в ареста. Това на практика означава, че част от охранителите ще прекарат в затвора не повече от няколко месеца, и то при свободен режим.

След обявяване на присъдите братя Галеви отказаха коментар. Съдията също не коментира, а от обвинението обявиха, че ще обжалват решението.

Адвокатът на дупнишките бизнесмени – Емил Велинов, определи все пак оправдателната им присъда като очаквана.

"Винаги съм казвал, че те са невинни и не коментирам нищо повече", каза лаконично защитникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
1
 
25
 
! Отговори
Зов преди 13 години
Няма ли кой да се справи с тия - без значение как?
451
0
 
22
 
! Отговори
za 474 преди 13 години
Едно добро начало ще бъде, когато бащите започнат да разстрелват дилърите около училищата.........гарантирано място в рая - убий дилър, а светец ако гръмнеш шефа му..........
450
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бог създаде хората, Колт ги направи равни - животът на милионера и бедняка струват еднакво - колкото един патрон. А един патрон всеки може да си позволи, нали ?
449
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.. и съдии и политици ! Рибата се вмирисва от главата !
448
1
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 13 години
Или този на 12 Декември 1922!!! Да избесим до един всички бизнесмени като тия двамата!
447
1
 
13
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 13 години
Да върнем закона,приет на 1 Декември 1887...!!!
446
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавата е на тяхна страна !!! Защо мислиш на такива като Галеви се разрешава оръжие а на обикновени хора не?! Всеки трябва да се въоръжи и да скрие оръжие. Ако ченгетата се опитат да му го вземат да стреля по тях! И така и така скоро може да се мре, нека не е без бой! Не оставяйте децата си в ръцете и държавата на такива *** !!! Това е война срещу нас
445
2
 
18
 
! Отговори
Лисичков преди 13 години
Мутрите не са безсмъртни.........2, 40 лв с ДДС е куршума. Кой би позволил да заплашват живота му и да се гаврят с фамилията му заради 2,40 ?! Аз не..........а вие ?
444
2
 
17
 
! Отговори
Вендета преди 13 години
Взимайте правосъдието в свой ръце!!!
443
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I za sydiite i za decata im. Predateli . tiq *** ne biva da ostavqt jivio pokolenie !
442
2
 
18
 
! Отговори
Бесилки преди 13 години
Бесилки за съдиите и после за престъпниците!
441
1
 
17
 
! Отговори
Освен Галеви преди 13 години
Двама разстреляни с пистолет в колата си, в центъра на София. "Джип размаза лада със семейство". "Канибал вилнее в Странджа". Журналист пребит с чукове насред столицата (счупени са му ръцете и краката, гръбначни прешлени, загубил 2 литра кръв) - след като Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) заплашвала както него, така и сина му заради материали на някакъв сайт. Единият материал е "Първанов хванал трипер от 15-годишна ученичка" (Първанов е президентът на републиката); други материали - ДАНС възстановява разбити по-рано наркоканали и защитава наркотрафикантите вместо да ги гони, голяма таксиметрова фирма в София записвала на аудио и видео клиентите си, за да ги изнудва (имали договор с големи хотели и заведения и возели маса баровци от тях).
440
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
21 век ,2010, някъде ведна отдалечена част на ЕС - гангстерите си имат частен град, пълен с крепостни, които толкова се страхуват от тях, че даже ги обичат..........да ви *** *** майна на държават.........пфу
439
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавата се разпада от ден на ден. Всеки трябва да се въоръжи за самозащита!!!!!!
438
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки трябва да си набави оръжие и да стреля по всеки представител на мафиотската власт които иска да ви го отнеме. Скоро иначе ще изнасилват дъщерите ви по улиците, а гнусните ченгета , съдии и политици ще ви се насмиват
437
0
 
8
 
! Отговори
Ne Iznenadan преди 13 години
Gangsterite sa nevinni...........vij ako beshe niakoi *** otkradnal ot glad, da vidish Temida kolko e stroga...................
436
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Взимане на властта от ХОРА и изтребление на бандитите-като плъхове!
435
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България Финото.. Бойко *** !! България = Сомалия ... Сбогом чужди инвеститори , сбогом пари, здравей мафия, здравей феодализъм, здравей Зимбабве
434
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е края на държавата! Подобни съдилища има само в страни като в Сомалия или Уганда. Лично аз се изнасям от държава управлявана от мафия в която всички в държавната власт са гнусни ***.
433
1
 
9
 
! Отговори
Плюя преди 13 години
Плюя на тази гнусна,мафиотска яма,набедена за държава! И тия невинни????!!!!!!!!!!?????????????????