Братя Галеви – напълно невинни

Съдът отсъди: Няма да плащат и обезщетения
Обновена: 4 ное 2010 16:12 | 4 ное 2010 16:12,
556
Братя Галеви – напълно невинни
Снимка: БГНЕС

Кюстендилският окръжен съд оправда Братя Галеви. Пламен Галев и Ангел Христов бяха обвинени в организиране и ръководене на престъпна група за рекет и измами.

Преди дни прокуратурата поиска за тях по 8 години затвор.

Съдия Мирослав Начев прочете присъдите на Галеви и на петимата им приближени малко след 14 часа. Освен че бяха обявени за невинни, братя Галеви няма да платят и обезщетения на граждански ищци в размер на близо 2 млн. лв.

Всички останали обвиняеми, сочени за част от групата на Галеви, също бяха оправдани по обвиненията за участие в организирана престъпна група.

Още по темата

Петимата приближени на Галеви обаче бяха осъдени по други обвинения.

Охранителят им Апостол Чакалов – Тоци, бе признат за виновен в обвинение за побой  и бе осъден на година и 4 месеца лишаване от свобода.

Георги Блатски получи условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда, Георги Градевски – Конана – пробация за време от 6 месеца за побой, а Владимир Ангелов – Стъклето, бе осъден на година и 4 месеца заради незаконно притежание на боеприпаси.

От присъдите им обаче ще бъдат извадени 9-те месеца, прекарани в ареста. Това на практика означава, че част от охранителите ще прекарат в затвора не повече от няколко месеца, и то при свободен режим.

След обявяване на присъдите братя Галеви отказаха коментар. Съдията също не коментира, а от обвинението обявиха, че ще обжалват решението.

Адвокатът на дупнишките бизнесмени – Емил Велинов, определи все пак оправдателната им присъда като очаквана.

"Винаги съм казвал, че те са невинни и не коментирам нищо повече", каза лаконично защитникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде е оня корумпиран *** Лазар Груев - да защити съдиите бандити!
491
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снайперистите да се подготвят Цецо , нема друга оправия !
490
0
 
4
 
! Отговори
dupnica преди 13 години
a we dupni4anin...ti v red li si we ? ti mai ne si dupni4anin a si resilovska me4ka kato tqh ! Bel den da ne vidqt teq 2 goveda i v vsi4ki okolo tqh...kolko myrsotiq sa napravili tiq dvamata tolkova nqma i na sofiiskoto smeti6te....Smyrt za Galevite goveda !!!!!!!!!
489
0
 
3
 
! Отговори
ne si li podmazvach преди 13 години
smeshna jalka tvar. Utre ne se chudi kato se zapoznayat s dushterya ti. Ama to za teb tui shte e chest.
488
0
 
24
 
! Отговори
гост преди 13 години
Подигравка с цял народ! И слепия би видял, че са мутри, но за българския съд винаги не достигат доказателства! Сега ще гледаме "смелчаците-свидетели", какво ще стане с тях и вече да не очакваме някой да се оплаче и да свидетелства. Дори може да им се извиним за неоснователните обвинения! Можеха да влязът в политиката и да ни управляват! Просто сме задушени от комунистическата мафия на прехода.
487
0
 
4
 
! Отговори
gerber преди 13 години
Bravo eto tova e nashata mila tatkovina.Palna s bokluci i pomija.Nishto chudno ot drugija mandat tezi *** da sa v parlamenta.EBAHTI DARGAVATA
486
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Токова много отявлени престъпници не са оправдавани при никое друго правителство до сега. А как иначе, като най-големите мафиоти са начело на правителството.
485
0
 
5
 
! Отговори
opa преди 13 години
imash predvid che e CHASTEN suda i nezavisim ? da sus sigurnost .. obslujva chastni interesi kakto vinagi.tiq ako bqha v shtatite do sega da sa s dojivotni prisudi bez pravo na objalvane da ne govorime che mojebi shtqha da lejat onq hubaviq ostrovniq zatvor deto stava gotini neshtica v nego.
484
4
 
4
 
! Отговори
Да,ама преди 13 години
Прав си,ама сега е цецо пудела на ход...ама х...й!
483
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
wtf!?
482
37
 
4
 
! Отговори
дупничанин преди 13 години
Браво на съда! Показа, че е честен и независим!Благодарим ви, братя Галеви, че направихте толкова много за нашия град и продължавате да го правите.Господ да е с вас!
481
0
 
13
 
! Отговори
emi.... преди 13 години
vsichki prestupnici sa nevinni, vinovni sa im vse obiknovennite danakoplatci
480
2
 
24
 
! Отговори
axaxax преди 13 години
нищо ново не ни казват в новините...ние всички знаем че са невинни,Доган е невинен,цялото правителство на Герб е невинно,Царя е невинен..Костов е виновен!!! :D :D :D
479
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
рано или късно ще бъдат ликвидирани !
478
0
 
16
 
! Отговори
Миро преди 13 години
Трябваше да стана сьдия!
477
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво са виновни Галеви че съдиите са подкупни и са готови на всичко за някои лев и те семейства хранят
476
0
 
33
 
! Отговори
ПОЗОР !!! преди 13 години
ПОЗОР ,ПОЗОР И ПАК ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИЯТ СЪД !!!МАГИСТРАТИТЕ НИ СА ПО-ГНУСНИ ДОРИ ОТ ДЕПУТАТИТЕ ,,,АЛЧНИ,КОРУМПИРАНИ ,САМОВЛЮБЕНИ ,МЪРЗЕЛИВИ И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ НАЙ-ВИСОКО ПЛАТЕНИТЕ ЧИНОВНИЦИ В БГ ...!!!*** СА ДО ЕДИН ...!!!ВИДИШ ЛИ МАГИСТРАТ-ЗАПЛЮЙ ГО -ТЕ СИ ЗНАЯТ И ВИНАГИ ИМА ЗАЩО ,,,!!!
475
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са героите на новото време. Могат да държат в страх цял град, могат да правят всичко каквото си поискат.За пореден път доказаха че те и организацията която представляват са над закона, по силни дори от самата държава и за тях правосъдието не важи!Дори бяха на крачка да влязат във власта - за какво говорим...Поредното доказателство че за да успееш в Бг трябва да крадеш. Много.Но народния гений вече го е казал - "за мильони няма закони, за кокошка няма прошка..."
474
0
 
16
 
! Отговори
по-злобен преди 13 години
Ама то се очакваше-както хиляди знайни и незнайни престъпници и тези са АБСОЛЮТНО невинни......БГ животът се превърна във долнопробен сериал-акции за престъпници,организирани от други такива...Както е казал Баш Майстора-ВСяко чудо за 3 дни ,а в БГ за два... политици,"спестили" тлъсти суми,незаконни постройки на "веселбата",свободни престъпници и изнемогващ народ-В същото време събираме с СМС-и дарения за блни дечица,защото същите наглеци ,представляващи държавата,са абдикирали от тях отдавна
473
4
 
31
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Какво ни показа светлият пример на работливото момче Цецко ЦветановВ България има три сравнително Честни начина за забогатяване и един НевъзможенБългарския вариант на играта Стани богат се играе така: 1.Обади се на Приятел...- Обаждате се на Дядо Огнят Дойнов, Чечко Луканов или на приятелите и братовчедите от ДС, може и на министърче и получавате от 1 до 100 милиота, които да връткате за радост на душата, но когато родата или приятелите си ги поискат, веднага ги връщайте, защото иначе Смъртността е висока. Справка Илия Павлов, Кюлев и т.н.2. Помощ от публиката...- Правите си Томболка, финансова пирамидка, тото игрички, или просто ставата Шеф но Тото-2, като Иренчето Кръстева и ставате собственик на от 1 до 100 милиона, купувате си Медиина група, но незабравяйте месечните многомилионни отчисления, защото здравето е толкова крехко3. 50 на 50%.- Правите Далаверка с петрол, срещу храни или просто го внасяте контрабандно, но може и наркотици , алкохол, всякакни други бракувани храни и лекарства, но, не забравяйте, че шанса да ви хванат е 50 на 50%..., но все пак засега хванатите са единици, пък и гладните Следователи, Прокурори и Съдии, и те хляб ядятИма естествено и един Невъзможен начин да забогатеете, който бил избрал Честния Цецко- Работите 40 години от тъмно, до тъмно, и няма значение на държавно или на частно, но сигурно е само едно - ще хванете артрит, шепове и за гарнитура някоя друга вътрешна болестчица, е не за умиране, но пък от тях Много боли и ще сте си все така бедни и гладни