Филчев поръчал две убийства

Алексей Петров възложил мократа поръчка, твърди МВР шефът
Обновена: 17 ное 2010 14:22 | 16 ное 2010 10:30,
290
Филчев поръчал две убийства
Снимка: БГНЕС

Бившият главен прокурор на България Никола Филчев е заподозрян като поръчител за две убийства през 2000 и 2002 г.

Това заяви вътрешният министър в Цветан Цветанов в сутрешния блок на ТВ7.

Той посочи, че става дума за убийствата на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище".

Според вътрешния министър Алексей Петров едва ли е извършителят на поръчката, той е по-скоро възложителят.

Делото за смъртта на Колев бе възобновено през ноември м.г. Пое го екип от 5-има следователи по настояване на вдовицата на Колев – Нанка, която е прокурор.

Тя твърдеше, че барета е застреляла мъжа й. Магистратите изискаха папките за самоубийството на прокурора Николай Джамбов и делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, което се гледа в съда. Поредното заседание ще е през декември.

През септември пък Алексей Петров беше призован като свидетел по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Петров е бил работодател на Георгиева. Адвокатката е работила в плувния комплекс "Спартак" от октомври 1999 г., а беше убита през февруари 2000 г.

МВР шефът не издаде дали Филчев вече е разпитван, или предстои да бъде разпитван за двете убийства, но призна, че той е заподозрян, а не свидетел.

Още по темата

Цветанов разказа, че докато е бил главен прокурор, Филчев явно е демонстрирал нежелание да се води докрай разследването на двете убийства.

„Вървим усилено по разкриване на убийството на банкера Емил Кюлев, има още много работа, но и възможности то да бъде разкрито“, каза още той.

След неговото убийство започва да се върти рулетката по следващите – на Румен Рачев и на адвоката Петър Лупов, категоричен е МВР шефът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Цецо!Наистина вече имаме истински министър на МВР...клоун.
255
0
 
4
 
! Отговори
poliiii преди 13 години
ХАИДЕ ДЕ УВОЛНЯВАЙТЕ ВЕЧЕ ФИЛЧЕВ ЦЯЛ НАРОД РАЗБРА ЩО ЗА СТОКА Е
254
1
 
8
 
! Отговори
ss20 преди 13 години
този *** цецо апартамента яко се е напушил.не му е работа на ц.ц да дава квалификации за хората .това го прави само прокуратурата и съдът.но тоя *** се прави на голям полицаи а е *** даскал по физкултура.вместо да се скрие заради имотите си тои се прави на медиина звезда.но ми е интересно защо журналистите от медиите мълчат като дамски полови органи .а весник телеграф направо убива рибата със слагачеството си към герб б.б и ц.ц те са резилът на журналистиката в българия .
253
2
 
3
 
! Отговори
Душманина преди 13 години
Филчев - кръволока на българския преход. Това е родния Дракула.
252
3
 
10
 
! Отговори
да преди 13 години
Време е ЦЦ да ходи бързо на психиатър. Там заедно с Едвин и оня криминален доносник, Голия , да се лекуват . Как не ви е срам бе ,господа.
251
0
 
2
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Не знам виновен ли е или не , но съм на 100 % убеден , че не е в добро психично здраве.
250
1
 
12
 
! Отговори
гост преди 13 години
Статията е некоректна. По НПК "заподозрян" не съществува, има само обвиняем. Доколкото разбирам обвинение не е повдигнато - тези изказвания за заподозрени накърняват основни граждански права. В крайна сметка единствено съдът е КОМПЕТЕНТЕН да постановява присъди и да решава въпроси от подпбно естество!
249
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече и аз започвам да вярвам на Филчев ,че е невинен- има нещо гнило в това да плещиш пред камерите кой кого убил,и да си със статут на министър на вътрешните работи.
248
16
 
6
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 13 години
Браво Цецо! Наистина вече имаме истински министър на МВР.
247
0
 
4
 
! Отговори
кадията преди 13 години
мнооого разбирачи тука бе, еьей. айде утивайте да спите че нещо много сте се запенили.
246
4
 
6
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Г-н Цветанов, адвокатката е била убита със собствените му ръце!!! Тук няма поръчване на престъплението. Има само замитане на доказателствата.
245
1
 
5
 
! Отговори
хамлет преди 13 години
Нещо бъркаш.Б.Борисов заяви че не може да каже нищо лошо срещу Филчев.Така че се уточни но кого казваш браво на Цветанов или на Борисов.
244
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно какво е правил главният секретар на МВР и приятел на А.Петров Бойко Борисов.Изглажда е позирал пред камерите.Интересно какви само свидетели и защитници в подкрепа на Цецо :Николай Колев - Босия ,Едвин Сугарев ,Бившият зам. шеф на Мултигруп Николов,ген.Атанасов.Сълза и смях.Навреме Сугарев се пишеше за голям борец срещу Мултигруп.
243
10
 
14
 
! Отговори
съдия преди 13 години
Факти и доказателства това иска съда ,и стига сте псували съдиите ,че те май са единственото свястно нещо в тая държава!!!!!!
242
0
 
7
 
! Отговори
yaponche преди 13 години
Abe, Ceco, Peco, Meco ... vzemi svyrshi nyakakva realna rabota, stiga si pravil populistki izkazvaniya po mediite! Imash kysmet, che ne sme normalna dyrzhava! Inache ne bi si pozvlil po nacionalna televiziya da obvinyavash taka. V demokraciyata chovek e nevinen do dokazvane na protivnoto. Ako si prav za Filchev, pribirai go na toplo. Ako ne, ne si vdigai reitinga s pokazni izyavleniya i akcii, che ni pisna ot teb i zhilishtata ti! Bylgaria e suverenna dyrzhava, ne bashtiniya!
241
3
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
Абе стига се излагайте, Вие един доказан убиец неможете да осъдите, щели да доказват......... колкото доказахте, да не изброявам, изявлени бандити ги изкарахте едва ли не монахини. *** смешното правителство, ми то като всички предишни, само празни приказки. То затова милион и половина Българи са навън, скоро, ще си останете сами
240
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По коментарите по-долу съдя, че България е пълна с ***. Младите да заминават, нямат работа тука. Манталитета такъв, ко да прайш ....
239
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Николай Колев - босия твърди, че има доказателства, че по време на жълтото царско управление Георги Петканов, като министър на МВР, Никола Филчев, като главен прокурор, Огнян Герджиков, като председател на Народното събрание и тайният агент Алексей Петров често са се събирали на конспиративни срещи във вила край Тетевен. Домакин им бил икономическият съветник на Трактора Йордан Владимиров Накев. Бизнесменът ги посрещал в приватизираната от него почивна станция на бившия Елпром Тетевен. Според Босия обединяващото в карето Филчев, Герджиков, Петканов и Трактора е, че са били агенти на комунистическата Държавна сигурност.
238
4
 
11
 
! Отговори
следовател преди 13 години
Тоя Филчев беше отрепал любовницата си адв. Надежда Захариева. И то ако е било с нож е можело да мине за моментна ярост и съотв НЕпредумишлено убийство!Но го е направил СЪС САТЪР!!! Предварително подготвено убийство ,както и ПРЕДумишлено! На всяка любовна среща на Гл.Прокурпр Филчев с адвокат Захариева ...тя му е давала пари срещу услуги в прокуратурата! И в един момент "прокурорската съвест" на Филчев не издържала и той просто я ЗАКЛАЛ! Филчев беше направил нещо и с жена си, та и нея я няма...изчесзнала безследно...и нея я убил.... ЗАЩО ГОЦЕ НАЗНАЧИ убиецът на адв Надежда Захариева-заклана СЪС САТЪР и жена си - за посланик на Бг в Казахстан? Кажи бе, гоце, защо?
237
2
 
4
 
! Отговори
CC e shizofrenik преди 13 години
basi smeshnoto zaglavie: Филчев поръчал две убийстваna men towa mi zvu4i kato sy4inenie napisano ot fizkulturnik zada polu4i honorar ot neiasen zaiavitel.i kato Филчев поръчал две убaBи MACKи ili dvoik akebap4eta s ruska salata ili 4asi s vino.de e Karadjata? de e kelneryt ? de e smetkata za tia vreli nekipeli, kyde sa onezi 300 bandita be Ceco?