Рот: Филчев е поръчал убийството на прокурора Колев

"Мократа поръчка" била изпълнена от групата на Алексей Петров
Обновена: 16 ное 2010 14:09 | 15 ное 2010 10:33,
108
Рот: Филчев е поръчал убийството на прокурора Колев
Снимка: БГНЕС

Бившият главен прокурор Никола Филчев е поръчал убийството на прокурора Николай Колев, а "мократа поръчка" била изпълнена от групата около Алексей Петров. Това заявява пред Дойче веле германският разследващ журналист Юрген Рот.

"От разговор с министър Цветанов научих, че убийството на бившия прокурор Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор на България Никола Филчев и че самото убийство е било извършено от баретите на Алексей Петров", казва Юрген Рот.

И още едно поръчково убийство, изглежда, лежи на съвестта на Никола Филчев – това на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище".

Германският журналист е научил от вътрешния министър Цветанов, че и това покушение е било поръчано от Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров. Последният обаче е бягал от темата по време на срещата си с Юрген Рот:

Петров бил жертва на чудовищен заговор

"Знаете ли какво ми отговори той? Каза ми, че с Борисов са конкуренти от 25 години – като се започне най-напред от спорта, и че ако питам Борисов, той щял да потвърди. И че когато са били приятели, Борисов винаги е печелил от това. И така в продължение на 15 минути Алексей Петров ми разказваше неща от миналото, без изобщо да стигне до нещо съществено. Очевидно съвсем умишлено беше решил да избяга от темата".

По-нататък германският разследващ журналист разказва, че самият Петров се смятал за жертва на чудовищен заговор, тръгнал от един компромат срещу него, изпратен до прокуратурата и стигнал до западните посолства и медиите. Автор на заговора била ДАНС, която изфабрикувала обвиненията срещу него.

"Той ми разказа още, че Иван Костов възложил на ген. Атанас Атанасов да изготви компромат срещу Алексей Петров. Тогава Атанасов се срещнал с Петров и двамата заедно написали компромата срещу него. Т.е. Алексей Петров изготвил компромат срещу самия себе си. Можете ли да си представите колко е абсурдно всичко това? След това ген. Атанасов отишъл при Костов, който не останал доволен и настоял в компромата да бъде включено и обвинение за участие в контрабандни канали.

Още по темата

Ето с такива абсурдни истории, които нямат нищо общо с логиката, ме занимава Алексей Петров. Те обаче показват как някои хора мислят само в категориите на службите, че в главите си имат само подобни информации и в комбинация с различни дезинформации те се опитват да си спечелят политическо влияние. Това е един от големите проблеми в България", казва германският журналист.

Петров за президент? Това е глупост!

"Не мога да си представя, че българските избиратели биха постъпили толкова глупаво. Не смятам Алексей Петров за особено интелигентен, вероятно е бил добър човек от службите по времето на комунизма, но не мога да си представя чак такава глупост – да става президент. Струва ми се дори, че самият Петров не иска това, тъй като това би надхвърлило възможностите му. Не, не мисля, че това ще стане. Но ако бъде подкрепен от определени медии, нищо не е изключено. Не бива да забравяме това", казва в заключение Юрген Рот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За "групичката",на която ще служи ако го изберем за президент,не им трябва интелигентен човек!!!!На тях им трябва удобна ***!
99
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
че този наш бивш главен прокурор е имал болни амбиции на времето и ги постигна всички го знаем това...и това че не е в ред с главния и в това го разбрахме...но ако тия хора са били цената на неговия успех ...това не бива да му се размине...а за Алексей Петров че бил изпълнителя вече ми звучи несериозно...и как господин мишока стигна до този извод много ми е интересно
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЗИ ПСИХЯСАЛ МУХЪЛ ОТ КАДЕ СЕ ПРЪКНА?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айн,цвайн,дрън,дрън./Хр.Стоичков/
96
1
 
6
 
! Отговори
Ханс Зайдел преди 13 години
Хм, най-интересното за този Ханс Зайдел е, че на два пъти избягал от плен през войната! Веднъж от руснаците, след това от американците.Какви работи стават! защо ли са го опущили и двете страни? И после основал фондация!Тцъ, Тцъ, Цвъ, Цвъ!
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив г-н Юрген,напротив.Та това ще бъде президент по "мярка" за България.Та нали сегашния президент е от същия "сой".Като дребен научен работник се е натискал да стане доносник и е бил "завербован" от лейтенанче от КДС.Та по какво е различават.И нима от това президента нида се срамува- не,колкото си бил по голям подлец и подмазвач-толкова повече твърдиш ,че си се борил за България. Така стоят работите в нашата "татковина" уважаеми г-н Юрген.Свиквайте!!Свиквайте!!
94
2
 
8
 
! Отговори
до Журнале преди 13 години
Фондацията е Ханс Зайдел. Същата, която Ц.Ц. е консултирал. Носи името на Ханс Зайдел, основател на Християн социалния съюз, преди това танкист във войските на Вермахта!
93
6
 
12
 
! Отговори
две убийства преди 13 години
Юрген Рот: Цветанов ми каза, че Филчев му е казал, че Николай Колев му е казал, че Алексей Петров му е казал, че неговите барети са му казали, че Надежда Георгиева им е казала, че Иван Костов и е казал, че ген. Атанасов отишъл при Костов и му е казал, че е поръчал две убийства. Или нещо подобно.
92
0
 
3
 
! Отговори
Журнале преди 13 години
Добре, а ние защо нямаме такива разследващи журналисти, които да се поинтересуват от какви източници се финансират както Юрген Рот, така и фондацията Конрад Аденауер; каква е точно дейността на фондацията в България и на кави приципи - ако въобще имат някакви принципи - подпомагат една или друга българска политическа формация?И защо не го обявят публично - ние сме за тези и онези - та да не стане както с Хелмут Кол, хер Флик и други намирисващи афери.
91
0
 
9
 
! Отговори
До 94 преди 13 години
този Уорлик да не беше оня дето играе американския посланик в един български филм?:))
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, от ЦРУ е този, от лобито на Уорлик.
89
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецко му бил казал...А казал ли е му е за 6те апартамента? или за Цветелинка?
88
1
 
13
 
! Отговори
ФЛоки преди 13 години
Защо са му доказателства на Рот? ТОй не е адвокат, прокурор или подсъдимРот цитира каквото му е казано, а после ние си го тълкуваме и разбираме както си искаме, това е работата на журналиста...а пък вас комунистите, сакън някой да не ви обвини за нещо - веднага къде са доказателствата, като Масларова, която се перчи сега пред Съда, че не била крала, понеже не е доказано....а питам азКъде са доказателствата, че жената на Иван Костов е крала от фондацията, на същия принцип, дайте да видим...
87
5
 
5
 
! Отговори
Доки преди 13 години
А къде са доказателствата на Рот? Това е обвинение за убийство! Един министър му казал, ама той тук е с прякор "хонорарния".На мен пък едно пиленце ми каза, че Рот е платен драскач!То и в Уикипедия го пише - реномираните германски издания са го критикували многократно за преувеличения и откровени лъжи.Беше голям защитник на Румето Желева, ама....
86
3
 
7
 
! Отговори
ФЛоки преди 13 години
Тук във форума има един и същи човек, който не спира да пише измислици без доказателства за някакви си евреи, посланици, Световни Банки, все едно и също, всеки път....без значени за какво се говори в статията, мове да е на тема КОТКА ЗАКЛА КУЧЕ С НОЖ, той пак ще се изкаве компетентно, че на котката и е платено от Световната Банка директно чрез Уорлик, поневе кучето не е угодно на евреите
85
1
 
12
 
! Отговори
КСД преди 13 години
Прав е германеца - и то много прав! Няма преуспяла държава без добра съдебна система - това е проблемът!
84
4
 
3
 
! Отговори
Jew преди 13 години
Не знаем от какво точно изкарва прехраната си Рот - не е от писане на книги за българската "гангстерска" икономика - колко души ще ги купят. Не са и тайните служби на Германия, защото те бият с барабани за информацията си. По-скоро е мощния еврейски комитет, който е тясно свързан със САЩ и упражнява силно влияние върху политиците в Германия с непрекъснато открити "нови факти" за престъпления на Хитлер и изнудване за все нови и нови компенсации.Всичко се навързва - и Световната Дянка, и Уорлик..
83
5
 
4
 
! Отговори
хаха преди 13 години
този Рот от кои служби е щази , дс ????
82
3
 
8
 
! Отговори
ИИ преди 13 години
В кой отбор играе Рот като толкова знаете?То една истина да с е каже за бившите комунисти и сегашни мафиоти и хайййййдееееее лъжа било, заговор било, Костов им плащалНа вас за всичко ви е виновен Костов или Борисов, а не виждате вие колко *** ядохте и ядете на народен гръб, че искате и за в бъдеще да ядетеРот е немски публицист, чиито издания, касаещи България срещам по книжарниците от 4 години насам....тогава нямаше Цветанов и Борисов, но той пак казваше истините за мафиотските управници
81
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой е тоя? на какъв се прави? умник ? кой ти плаща да ти слушаме дърдоренията/ ние сме българи и трябва да слушаме теб и американския посланник.