Затяга се примката около Филчев

Сугарев: Не бих се изненадал да видим Филчев с белезници
16 ное 2010 18:46,
128
Затяга се примката около Филчев
Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС

Убитият върховен прокурор Николай Колев е знаел, че ще му изпратят Алексей Петров, сочен за изпълнител на "мократа поръчка" срещу него.

Това твърди в интервю за "Дойче веле" Едвин Сугарев, който е един от последните хора, видели Колев жив.

"Вечерта веднага след убийството на върховния прокурор Николай Колев се обадих директно на Бойко Борисов, който беше тогава главен секретар на МВР, и се уговорихме да дам показания още на следващата сутрин.

Такива показания дадох първо в софийското СДВР в негово присъствие, а след това и пред следователи от Главната следствена служба. Но не съм единственият, който се обади по този повод", казва Едвин Сугарев.

На въпрос откъде той е имал толкова бързо информацията, че зад това покушение стои Филчев, Сугарев отговаря:
"Причината беше, че аз бях един от последните хора, които са виждали Николай Колев жив. С него се срещнахме няколко дни преди убийството му за един разговор, свързан с Филчев, и с някои данни за негови дела. Та покрай това той ми се стори доста угрижен и аз го попитах дали не се безпокои от нещо.

Мислех си, че може да е свързано с намерението на Спартак Дочев да се върне към старата си охранителна дейност. И тъй като те бяха покрай Филчев също така много остри врагове – дали не се безпокои от това. Той ми отговори: "Бе остави го Спартак Дочев, той не е никакъв проблем, но Алексей Петров ще ми скочи". Това беше и поводът да дам показания след това пред следствените органи за това, че той е най-вероятният организатор на убийството", споделя Едвин Сугарев.

Още по темата

По думите му по това време Алексей Петров освен че е бил засекретен сътрудник на НСС, не е изпълнявал никакви други функции освен собствените си бизнес дела.

„Но това, което е много интересно, е, че той беше изключително близък с главния прокурор Никола Филчев. Благодарение на това над него беше разпънат, така да се каже, един прокурорски чадър и никой не го закачаше за нищо. Това е и времето, в което той действаше много силно в "Кремиковци" в комбина с Филко Славов, който пък отговаряше за охраната на комбината. И в много други дейности могат да се проследят дейностите му от това време, казва Сугарев.

Според него основният мотив на Филчев да поръча премахването на прокурора Колев е заради това, че той е бил най-сериозният му враг в средите на магистратите.

„Не бива да се забравя и фактът, че те бяха доста близки преди това и че е твърде вероятно Николай Колев да знае доста подробности от така скритото битие на главния прокурор. След което те се сблъскаха много остро покрай скандалите, свързани с натиска, упражнен от Филчев върху някои вестници, като например вестниците на Иво Прокопиев "Дневник" и "Капитал".

Това пък беше свързано с разследването, което тези вестници проведоха за брата на Никола Филчев – за Ангел Филчев, един от хората, поддържащи контрабандни канали за антични ценности", казва Едвин Сугарев.

Относно това къде е сега Филчев Сугарев посочва, че чува различни слухове по този въпрос, но не знае кой е автентичен.
 
„Говори се, че отново е забягнал някъде в чужбина, че се крие в къщата на свои близки и че е обладан от поредния пристъп на страхова психоза – нещо, което беше характерно за него.

Но доколкото знам, в случая с Филчев, и особено във връзка с убийството на Надежда Георгиева, се работи доста сериозно от страна на прокуратурата. Така че аз не бих се изненадал, ако в един момент бившият главен прокурор се окаже арестант", казва в заключение Едвин Сугарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: убийстваНикола Филчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
3
 
! Отговори
До68 преди 13 години
Точно,като теб сме..ЧОВЕК ПРЕДПОЛАГА, А ГОСПОД РАЗПОЛАГА,ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ НА ТЕБ И НА ВСИЧКИ ОПОНЕНТИ.
70
3
 
4
 
! Отговори
проверка преди 13 години
И тук гъмжи от ***...
69
1
 
8
 
! Отговори
za 66 преди 13 години
Балкан го доведе до фалит бащата на Милен Велчев.......ваш кадър
68
2
 
6
 
! Отговори
друг,но не като теб преди 13 години
Не виждаш ли че е от погребението на Колев снимката, българино един, и за това и цветята са бели...ама ти сигурно не знаеш защо се носят бели цветя на покойник.....а и той е в черно - напразно "цвилиш" , още малко ще започнеш да пасеш зелената тревичка..
67
2
 
3
 
! Отговори
za 68 преди 13 години
Стига лъготи - вие избори не искате защото нямате пари за кебапчета на *** и хващате експресния влак на забравата.........,
66
1
 
6
 
! Отговори
za 67 преди 13 години
Всяко нещо с времето си -по времето на хамстера - трактора , филчев и пр. *** бяха свещенни крави въпреки че са убиийци................сега ще изгорят,
65
0
 
9
 
! Отговори
Колев преди 13 години
Сугарев: Не бих се изненадал да видим Филчев с белезнициНе само това - в панделата и до живот !
64
4
 
3
 
! Отговори
ДО64 преди 13 години
***,който,не е чел предсказанията на света може да .............
63
4
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 61/"ЗНАЕШ ЛИ НЕЩАСТНИКО,ЧЕ ИСКАМ ДА СЕ СРЕЩНА НА ДРУГ СЪД С ТЕБ."Моето име НЕДРАГО ЧЕРВЕНО КОМУНИСТИЧЕСКО МИЛИЦИОНЕРСКО "АКИ" е просто "ДАНЪКОПЛАТЕЦ"Ще ме срещнеш на изборите, където заедно със всички други ДАНЪКОПЛАТЦИ ще изпратим ТЕБ, твоя Червен Мутренски Шаман, Кондултанта по Европейско законодателство и другите ОЯЛИ се Червени Милиционерски Прасенца там където ви е мястото - при учителя ви МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ, защото:Сте корумпирани, крадливи, лъжливи и нагли......точно както другите
62
1
 
4
 
! Отговори
Ееееех мечти преди 13 години
Еееех как прекрасно щеше да е по това време да е бил премиер Станишев, той и да е назначил Филчев, министър на МВР да е бил Петков или Миков, главен секретар да не е бил Борисов, на 3 метра до него да не е бил Цветанов ...... Ееееех мечти, мечти несбъднати......
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Последното престъпление на Гоце е "Стара Планина" за турския посланник ... "Това е неприлично поведение, не е престъпление. Престъпление е ако окрадеш Балкан, Кремиковци и т.н.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
чорапът започна да се разплита много бързо........трябва някои бушон да изгърми - трактора или филчев......амин, нищо лично
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ЗНАЕШ ЛИ НЕЩАСТНИКО,ЧЕ ИСКАМ ДА СЕ СРЕЩНА НА ДРУГ СЪД С ТЕБ."Това интересува ли някого? И слагай питанка, когато задаваш въпрос, неграмотнико!
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...Това е и времето, в което той действаше много силно в "Кремиковци" в комбина с Филко Славов, който пък отговаряше за охраната на комбината. И в много други дейности могат да се проследят дейностите му от това време..."Алексей Петров - Мръсната, алчна ръка на Костов по онова време!
57
5
 
8
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Мутрата Разбойко и дясната му КОРУМПИРАНА РЪКА-Цецко Шестте апартамента се опитват да цакат Трактора с обвинения в убийство,та да го приберат в следствието на ГМ Димитров,където"случайно"Трактора ще падне от леглото и ще почине...от задушаване.Сега очаквам Трактора,да отвори широко Библиотеката на ТРАКТОРИСТИТЕ и да извади всички кирливи ризи директно на бившия си мутренски ортак,като спре да цака Цецко а ще плющи камшика по гърба на ГЛИГАНА от Банкя.Останалата работа ще свърши ЛОВЕЦА Първанов
56
13
 
14
 
! Отговори
Егаси преди 13 години
Юрген РотНикола ФилчевЕдвин СугаревЦветан ЦветановКретен до кретвна, мила моя майно льо....
55
4
 
9
 
! Отговори
ИСКИ преди 13 години
Да почнем от *** в правителството!?!?
54
7
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Никой не може да осъди Филчев. Той е доказано невменяем. ЦЦ напразно си губи времето и троши парите на данъкопладците.
53
6
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
"Стихотворение" от другаря Еди Су ... част от ЦИКЪЛА "Стихове на откачалката") - "стиховете" са писани, докато Еди Су е посланник в Монголия:*Откачалката се откача от времето и стареене спомена мътно петно сред съзнаниетомокро мътно петноот нещо разлято а послене съзнаниесамо киша от споменинаслоени усещенияразкашкана масавкоравена от многото слоеве маскастипчиво горчивия вкус под небцетовкусът на билотокоето го няма*NOMENT
52
10
 
7
 
! Отговори
ох,аман! преди 13 години
Другаря Сугарев се явява винаги там където има поръчка от другарите. Ама как пък другарите не разбраха че си правят кофти пиар с Едвин? Всъщност на кой дядо е наречен малкия Едвин?!Тия *** от нафталина ли ще ги вадят бе мамка му!Няма ли нови, че нов бардак със стари.. не става!