Затяга се примката около Филчев

Сугарев: Не бих се изненадал да видим Филчев с белезници
16 ное 2010 18:46,
128
Затяга се примката около Филчев
Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС

Убитият върховен прокурор Николай Колев е знаел, че ще му изпратят Алексей Петров, сочен за изпълнител на "мократа поръчка" срещу него.

Това твърди в интервю за "Дойче веле" Едвин Сугарев, който е един от последните хора, видели Колев жив.

"Вечерта веднага след убийството на върховния прокурор Николай Колев се обадих директно на Бойко Борисов, който беше тогава главен секретар на МВР, и се уговорихме да дам показания още на следващата сутрин.

Такива показания дадох първо в софийското СДВР в негово присъствие, а след това и пред следователи от Главната следствена служба. Но не съм единственият, който се обади по този повод", казва Едвин Сугарев.

На въпрос откъде той е имал толкова бързо информацията, че зад това покушение стои Филчев, Сугарев отговаря:
"Причината беше, че аз бях един от последните хора, които са виждали Николай Колев жив. С него се срещнахме няколко дни преди убийството му за един разговор, свързан с Филчев, и с някои данни за негови дела. Та покрай това той ми се стори доста угрижен и аз го попитах дали не се безпокои от нещо.

Мислех си, че може да е свързано с намерението на Спартак Дочев да се върне към старата си охранителна дейност. И тъй като те бяха покрай Филчев също така много остри врагове – дали не се безпокои от това. Той ми отговори: "Бе остави го Спартак Дочев, той не е никакъв проблем, но Алексей Петров ще ми скочи". Това беше и поводът да дам показания след това пред следствените органи за това, че той е най-вероятният организатор на убийството", споделя Едвин Сугарев.

Още по темата

По думите му по това време Алексей Петров освен че е бил засекретен сътрудник на НСС, не е изпълнявал никакви други функции освен собствените си бизнес дела.

„Но това, което е много интересно, е, че той беше изключително близък с главния прокурор Никола Филчев. Благодарение на това над него беше разпънат, така да се каже, един прокурорски чадър и никой не го закачаше за нищо. Това е и времето, в което той действаше много силно в "Кремиковци" в комбина с Филко Славов, който пък отговаряше за охраната на комбината. И в много други дейности могат да се проследят дейностите му от това време, казва Сугарев.

Според него основният мотив на Филчев да поръча премахването на прокурора Колев е заради това, че той е бил най-сериозният му враг в средите на магистратите.

„Не бива да се забравя и фактът, че те бяха доста близки преди това и че е твърде вероятно Николай Колев да знае доста подробности от така скритото битие на главния прокурор. След което те се сблъскаха много остро покрай скандалите, свързани с натиска, упражнен от Филчев върху някои вестници, като например вестниците на Иво Прокопиев "Дневник" и "Капитал".

Това пък беше свързано с разследването, което тези вестници проведоха за брата на Никола Филчев – за Ангел Филчев, един от хората, поддържащи контрабандни канали за антични ценности", казва Едвин Сугарев.

Относно това къде е сега Филчев Сугарев посочва, че чува различни слухове по този въпрос, но не знае кой е автентичен.
 
„Говори се, че отново е забягнал някъде в чужбина, че се крие в къщата на свои близки и че е обладан от поредния пристъп на страхова психоза – нещо, което беше характерно за него.

Но доколкото знам, в случая с Филчев, и особено във връзка с убийството на Надежда Георгиева, се работи доста сериозно от страна на прокуратурата. Така че аз не бих се изненадал, ако в един момент бившият главен прокурор се окаже арестант", казва в заключение Едвин Сугарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: убийстваНикола Филчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рейтинга пълен,хладилника празен.................
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Девизът на цирк "Борисофф": "Нито ден без партенка!"
29
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата пак се издъни,кой ще се върже на тея глупости ?
28
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ и СДС са продукти на Компартията срещу която уж се борят.
27
8
 
10
 
! Отговори
OF27 преди 13 години
По голям цирк на псевдо -демокрация в България ,на друго цивилизовано място,не съм чул.
26
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Милиционерите на Тиквата, подкрепяни от верните си приятели *** минаха в настъпление. Но некадърниците са си некадърници просто. Освен за Цирка за друго не стават.
25
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Филчев е съсед на Трактора, на "Първа частна улица". Не ми прилича на беден човечец. Проучи, тогава говори.
24
9
 
19
 
! Отговори
az преди 13 години
Ха-ха-ха разсмя ме изкрено. Че те всички бандити в тая държава са я доценти, я професори, я некви други академични титани :))). Виж ги - Ал. Петров - доцент в УНСС, Николай Цонев - доцент д-р в УНСС, Боко Т - доцент и д-р в П.У.Т.К.А, Цецо Пудела - доцент по физ. възпитание и хонурован консултант в супер международни компании :)))). Ако не друго очевидно ни крадат квалифицирани бандити :))). Верно с много крехко здраве, ама то е от много учене :)))
23
22
 
11
 
! Отговори
Филчев преди 13 години
Алоооооооо, болните мозъци, преди 15 мин. Филчев го излъчиха по НТВ и нито е луд нито се е скрил. Това е поредния балон, който ще се спука. Жив *** сте:)
22
25
 
11
 
! Отговори
Дочоолу преди 13 години
Кажете ми и с какво се обогати Филчев за тези години, вили, хонорари за 400000 лв. за 3 години, банка, мерцедеси, фирми -20-30 на брой. Консултантски договори за 100000 лв. В момента той е обикновен човек и дори се вози с градски транспорт,когато пребивава в София. Проблемът му е, че знае страшно много и за пожарникари, и за Гоце и за турци и за Костов и дружинката му и се опитват да бъде сплашен. Той е свидетел на доста години от тъмния преход и ако се разприказва, ще стане страшно.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рептилии-змийски очички, с вертикални зеници:) А бе, с една дума ВЛЕЧУГИ. Едно и също се цикли 20-30 години. Та един от тия не се пръждоса някъде,та да мирясаме и ние.
20
1
 
3
 
! Отговори
, преди 13 години
ха ха ха а сега кои ше ритне столчето....
19
1
 
20
 
! Отговори
лаик преди 13 години
Филчев е шизофреник. В най-лошияг за него случай съдът ще приеме че е действувал в състояние в което не може да контролира действията си. Морално отговорни са тези престъпници които го назначиха.Депутатите...да им се случи това което те със своите действия причиниха на хората,пострадали от Филчев
18
5
 
1
 
! Отговори
smeh BB go e strah преди 13 години
aaaaaaaa, abe dane bi Tova lice Fil4ev da e liceto ot koeto bati ni Boriana Razplakana go e strah 4e mu e pratil edna rota 4erkezi s lukove da mu bodyt zadnika, ana batiu ni Boriana Boklu4ana, Revlana -Biba Dlgoto 4orap4e beeeee?
17
19
 
5
 
! Отговори
Дочоолу преди 13 години
Никола Филчев е доцент по наказателно право в ИПН при БАН. Може да е всякакъв, но не е глупав, а е достатъчно интелигентен, поне доста над средното ниво в България. Има малко по-странен характер и е по-избухлив и може би има доста хаплив, но точен език, подобен на премиера, но доста остър. Според мен участието в такива сериозни неща са конспиративни теории, които има интерес да се разтръбяват, за да се насочи в грешна посока общественото мнение и да се манипулира избирателя.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марио Николов - човека на Гоце. Ефективна присъда - 15 години.
15
4
 
2
 
! Отговори
duhyt na kliukata преди 13 години
ste se spukam da se kiskam.tuka edin kaza 4e Fil4o bil w strahova psihoza i 4e Aleksei ste ni iztrepa i horyt na narodnite Gerberasi zapia uraaaa.abe cyrvuli nekakvi margini se iznizaha ot syda s po kutia bonboni, a Fil4ev e vse pak Fil4ev-toia ako neznae kak da se zastiti- emi *** advokatite si imame
14
25
 
15
 
! Отговори
gtf преди 13 години
искам някой да излезе с доказателства - герберите *** само дрънкат менчето а резултат, както виждаме от доста време - няма. От всичките тея акции шумни има ли и 1 осъден ? Всеки ден да гледам циркаджилъци, че искали бойко да стрелят, че сме били номер едно в ЕС и още и още купища простотии ...всеки ден по няколко пъти. Тва правителство води България към упадък, духовна и физическа бедност, по-големи некадърници не сме имали за управници
13
2
 
15
 
! Отговори
Колю филето преди 13 години
в русия съм,в русия съм ,в плодзеленчука
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕПЪРВА ЩЕ ИЗЛИЗАТ ДОСТА НЕЩА НА ЯВЕ.ГОСПОД БАВИ,АЛА НЕ ЗАБРАВЯ И ТОВА ДОСТА ХОРА ЩЕ ГО УСЕТЯТ.