Жертвите на "Наглите" за преживения кошмар

Всички се надяват на бърз процес и справедливи присъди
Обновена: 30 ное 2010 15:13 | 30 ное 2010 10:10,
93
Жертвите на "Наглите" за преживения кошмар
Част от "Наглите" в съда. Снимка: БГНЕС

"Не сме си говорили с похитителите в съдебната зала. Няма и какво да си кажем".

Това заяви пред bTV Катрин Маркова, майка на отвлечения през 2008 г. Джорджио, по повод делото срещу групата на "Наглите".

"Когато отвлякоха сина ми, имах точно 1000 лв. в чантата, нищо повече. А те ми поискаха 2 млн. евро. След това същия човек се обаждал на мои близки да ги пита как съм, събирам ли пари и т.н.", спомня си Маркова.

Тя заяви, че сега е извела сина си извън България, защото не може да си позволи да отделя средства за охрана.

Още по темата
"Надявам се да има бърз процес и хората да си получат заслуженото. Но аз лично вчера не видях в техните очи разкаяние", заяви Красимир Цанев.

"По света такива процеси се приключват за няколко дни, у нас се говори, че ще продължи примерно пет години. Ако изтече срокът, в който могат да бъдат държани в ареста от прокуратурата, те ще бъдат освободени и може да започнат да отвличат отново", заяви на свой ред Киро Киров, който беше отвлечен пред дома си в началото на 2009 г.

Той разказа за преживяното в дните на похищението:

"В къщата бях вързан като куче. Тоалетната беше вътре в стаята. Получих много удари", спомня си той.

"За мен отвличането е по-тежко от убийство", каза още Киров и сподели, че първоначалната сума, поискана за освобождаването му, е била 5 млн. евро.

Красимир Цанев, баща на похитения през 2007 г. Илиян Цанев, заяви, че минути след отвличането той е разбрал, че в района на престъплението се е намирал Любомир Димитров, известен като Любо Гребеца. Той бил видян на мястото на престъплението от съседи, които го познават.

В къщата бях вързан като куче. Получих много удари

"Намерихме телефоните му, започнахме да го търсим, но те бяха изключени. Първоначално поискаха 3 млн. евро откуп. Впоследствие платихме 100 000 евро", спомня си Цанев.

"На петата минута след отвличането съобщихме в полицията името на Любо Гребеца. Сега служителят от МВР, който се занимаваше със случая, доколкото знам, е уволнен, не знам по какви причини", каза още бащата на отвлечения Илиян.

На въпрос дали смята, че в случая има замесени и полицаи, той отговори:

"Не мога да твърдя, че полицията е замесена, но смятам, че не си свършиха работата. А защо не са я свършили, трябва да питате тях". Това беше първият подобен случай. След това се натрупаха и други вече имаха някаква практика. По-късно отново се върнаха към нашия казус и същото лице – Любо Гребеца, но вече по него работеше друг екип", припомни Цанев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: НаглитеКатрин Маркова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
6
 
! Отговори
евала преди 13 години
ама ти не видя ли каква селиконова *** е тая ,тия не са за отвличане а за клане
46
6
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Катрин..., Джиорджио.... Кви са тия имена? Едно време кучетата на село така са ги кръщавали.Скапани парвенюта.
45
5
 
9
 
! Отговори
до 42 преди 13 години
НПК може да се промени и без 2/3 мнозинство. ГЕРБ може да го промени, но не иска. Остава въпроса ЗАЩО?
44
4
 
18
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
Бедният Лазар него отвличат ,защото ще му вземат опинците.Ама тия дето забогатяха на наш гръб да ги отвличат,да ги убиват изобщо няма да ми липсват.А тези дето ги отвличат или убиват и те няма да ми липсват.Ама ми липсва да видя и при това управление светлина в тунела.Ловят тоя и оня кокошкар /наглите са спечелили около 5млн/Масларова сама 11млн,Батко и Братко над 100млн,кой още да изброя ,тези в затвор никога няма да влезът,както и многобройните знайни и незнайни митничари,полицай,държавни сл
43
3
 
4
 
! Отговори
za 42 преди 13 години
Пич производството по делата е уредено в НПК и ГПК:)))))) Няма да променяш Конституцията:) Или искаш да върнеш чл.1 за водещата роля този път на ГЕРБ:))))))))))
42
7
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 13 години
Защото трябва мнозинство от 2/3 за тази промяна, дори да се приеме че няма да трябва Велико народно събрание... несменяемостта и независимостта на съдебната *** долна е по конституция, демек трябва промяна на конституцията, не става със 121 гласа, иначе отдавна Цв и Бойко да са ги насмели тия продажни ***..
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма престъпна група или мафия или октопод или нечист бизнес или контрабанден канал, без на върха на пирамидата му да е някой магистрат...Съдиите са най-големите престъпници в тази държава, заслужават да ги избесят по дърветата!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо ГЕРБ не променят закона, така че делата да не могат да се отлагат до безкрайност? Нали имат мнозинство в парламента? Какво чакат? Да дойдат следващите избори и да последват съдбата на НДСВ-това ли чакат?
39
7
 
3
 
! Отговори
za 38 преди 13 години
Само "демократ" от герберов тип не може да понася чуждото мнение:)))))) Та от пост 38 не разбрах кой е едно злобно и тъпо ***:) 11 или 38!
38
5
 
16
 
! Отговори
До анонимен 11 преди 13 години
Само кретенски мозък има кретенска нагласа.За всички безобразия упреквате Бойко.Обърни се назад и виж при кое управление ставаха убийствата и отвличанията.Не мога да те нарека 'животно',защото животните са много по-хуманни и благородни,а ти си едно злобно и тъпо ***.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКИ ДЕЛА ОТ ОБЩЕСТВЕН ХАРАКТЕР ДА СЕ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЙТЕ ДИРЕКТНО ,ЗА Д А ВИДИ ОБЩЕСТВОТО КОЙ КРИВ ,КОЙ ПРАВ ......... ОБЩЕСТВОТО Е НАЙ ДОБРИЯ СЪДНИК
36
3
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Вие журналистите, защо нито 1 от вас не показа лицата на тия гадове???
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
първата жертва е предполагал кой е един от престъпниците и е казал на полицаите. Те му казали, че този престъпник не може да е замесен, тъй като е бил автокрадец. Невероятно нали? Такива *** само в нашата полиция може да съществуват и да вземат заплати.
34
1
 
9
 
! Отговори
ДИДКО преди 13 години
наглите са обвързани със съдилищата ,цялата престъпност се дирижира от магистратите ,които умело жонглират със законите
33
1
 
13
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Искам открит процес:) Дори по ТВ-то да го дават! Ако трябва отпуска ще взема! Искам един път за себе си да уточня кой лъже - МВР или съда! А Киро Киров и сие не могат да бъдат коректив на нацията от морален аспект, видно от изказването им! Точно в света такива процеси не приключват бързо! А може би г-н Киров има да каже още нещо:)))))))))))))))
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори в Сърбия да бяхме, тия щяха да копаят двора на затвора до края на дните им.
31
1
 
7
 
! Отговори
!! преди 13 години
Почва ли сеирът вече...? Гледайте и плачете,
30
1
 
13
 
! Отговори
Бай село преди 13 години
Защо когато една престъпност е публична тайна никога няма доказателства за тая престъпност.Нито Галеви ще осъдим нито тези НАГЛИ,нито други които са известни на обществото ,но може да осъдим някой дребен нарошител или хулиганин.Знаетели колко младежи бяха на бутани в затвора през 2000г.до 2004 само само да кажат че са хванали престъпници и са ги вкарали в затвора трябваше да си отчетат някакси и вкараха в затвора младежи които ги осакатиха за цял живот.Обществото ражда престъпноста и сме виновни
29
5
 
6
 
! Отговори
za 26 преди 13 години
Ти да не си някой от осъдените полицаи от Благоевград:)))
28
4
 
4
 
! Отговори
Прокурор преди 13 години
Надали ще има доказателства... 5 месеца условнa ще е присъдата.