Жертвите на "Наглите" за преживения кошмар

Всички се надяват на бърз процес и справедливи присъди
Обновена: 30 ное 2010 15:13 | 30 ное 2010 10:10,
93
Жертвите на "Наглите" за преживения кошмар
Част от "Наглите" в съда. Снимка: БГНЕС

"Не сме си говорили с похитителите в съдебната зала. Няма и какво да си кажем".

Това заяви пред bTV Катрин Маркова, майка на отвлечения през 2008 г. Джорджио, по повод делото срещу групата на "Наглите".

"Когато отвлякоха сина ми, имах точно 1000 лв. в чантата, нищо повече. А те ми поискаха 2 млн. евро. След това същия човек се обаждал на мои близки да ги пита как съм, събирам ли пари и т.н.", спомня си Маркова.

Тя заяви, че сега е извела сина си извън България, защото не може да си позволи да отделя средства за охрана.

Още по темата
"Надявам се да има бърз процес и хората да си получат заслуженото. Но аз лично вчера не видях в техните очи разкаяние", заяви Красимир Цанев.

"По света такива процеси се приключват за няколко дни, у нас се говори, че ще продължи примерно пет години. Ако изтече срокът, в който могат да бъдат държани в ареста от прокуратурата, те ще бъдат освободени и може да започнат да отвличат отново", заяви на свой ред Киро Киров, който беше отвлечен пред дома си в началото на 2009 г.

Той разказа за преживяното в дните на похищението:

"В къщата бях вързан като куче. Тоалетната беше вътре в стаята. Получих много удари", спомня си той.

"За мен отвличането е по-тежко от убийство", каза още Киров и сподели, че първоначалната сума, поискана за освобождаването му, е била 5 млн. евро.

Красимир Цанев, баща на похитения през 2007 г. Илиян Цанев, заяви, че минути след отвличането той е разбрал, че в района на престъплението се е намирал Любомир Димитров, известен като Любо Гребеца. Той бил видян на мястото на престъплението от съседи, които го познават.

В къщата бях вързан като куче. Получих много удари

"Намерихме телефоните му, започнахме да го търсим, но те бяха изключени. Първоначално поискаха 3 млн. евро откуп. Впоследствие платихме 100 000 евро", спомня си Цанев.

"На петата минута след отвличането съобщихме в полицията името на Любо Гребеца. Сега служителят от МВР, който се занимаваше със случая, доколкото знам, е уволнен, не знам по какви причини", каза още бащата на отвлечения Илиян.

На въпрос дали смята, че в случая има замесени и полицаи, той отговори:

"Не мога да твърдя, че полицията е замесена, но смятам, че не си свършиха работата. А защо не са я свършили, трябва да питате тях". Това беше първият подобен случай. След това се натрупаха и други вече имаха някаква практика. По-късно отново се върнаха към нашия казус и същото лице – Любо Гребеца, но вече по него работеше друг екип", припомни Цанев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: НаглитеКатрин Маркова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
8
 
! Отговори
Боко преди 13 години
Главата на змията се намира на Позитано 20.
26
6
 
12
 
! Отговори
ПЕШО преди 13 години
А СЕГА ГЛЕДАЙТЕ ТРАГИКОМЕДИЯТА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРСКИ СЪД И СЪДОПРОИЗВОДСВО -15 години дела И РАЗТАКАВАНЕ НЕ ИМ МЪРДАТ...!!!НЯМА ПО -ЖАЛКА ИНСТИТУЦИЯ В БГ ОТ СЪДА ,НО ИНАЧЕ СА ПЪРВИ НА 13 тите заплати и ПРЕМИИТЕ ,,,!!!СЕГА ЧЕТА ,ЧЕ СА СИ ГЛАСУВАЛИ ОТНОВО ТЕЗИ *** НАРЕЧЕНИ МАГИСТРАТИ , ЗА КОИТО ЦЯЛА ЕВРОПА ЗНАЕ КАКВИ СА ...
25
6
 
13
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
До 3- Абсолютно си прав!!Имала само 1000 лв, в чантата!!Отивала до супера!!Хората работят по 3 месеца за тях!Айде оттук!!!
24
2
 
5
 
! Отговори
диригента преди 13 години
ше ме фанИте за пръчката...
23
1
 
3
 
! Отговори
pesho преди 13 години
pravilno
22
2
 
17
 
! Отговори
ади преди 13 години
Тая дама, майката на Джорджо сутринта говореше абсолютни измислици по ТВ. Похитителите не й знаели телефона, пък после й писали смс, пък после се обаждали на роднините й. И нейната работа нещо не е читава.
21
1
 
5
 
! Отговори
za 18 преди 13 години
И като всички доказателства могат да се манипулират, което не го отричам, какво предлагаш!? Ти да им гледаш на яйца на очи и да определяш виновния ли!?
20
2
 
9
 
! Отговори
Северна Корея преди 13 години
Кого да изпратят в Северна Корея? Киро Киров ли?
19
3
 
6
 
! Отговори
za 8 преди 13 години
Сериозно ли няма престъпност при жълтите:))))))))))))))))) Да! Явно комунизма е хубав строй!
18
6
 
11
 
! Отговори
Домакиня преди 13 години
За отвличания и умишлено убийство трябва да има смъртна пресда,само така ще може да намалим престъпноста,а за НАГЛИТЕ въпроса скоро няма да се реши много са замесени и нашата съдебна система незащитава бедния народ ,а защитава разни мутри и убийци.Никога няма да има достатачно доказателства,защото все ще се намери някой да ги затули .Свързани са като свински чърва и трябва само твърда ръка но виноги ще се намери някой който да иска да я отсече.
17
6
 
19
 
! Отговори
мутри преди 13 години
Явно и жертвите и похитителите са се познавали добре. За мен и едните и другите са мутри.
16
7
 
9
 
! Отговори
za 7 преди 13 години
Според мен е лошо усещане, но...необяснимо защо и аз имам същото усещане:)Още повече, че не съм убеден и доколко тези нагли са същите нагли! Никой не ги е виждал, но всички казват, че са те! Дано да не е само защото ЦЦ и ББ са убедени в това!
15
3
 
11
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
За наказание да ги пратят в Северна Корея. Там още на петата минута ще ги вкарат в лагерите и ще тестват върху тях най-новата апаратура :)
14
3
 
5
 
! Отговори
Dimitar преди 13 години
To4no v Kitai stqha da gi razstrelqt i da im prodadut obuvkite - vse pak i patronite struvat pari
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако беше в китай щеше да работиш 80 ч седмично за 100$ месечно
12
8
 
30
 
! Отговори
дааа преди 13 години
Р.Петков и Миков трябва да си наврат главите в задниците ,а не да се показват по медиите ,защото по тяхно време се вихреха безнаказано тези ***.
11
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тея 100% са работели за ГЕРБ, Бойко много бързо събра пари за партия и изведнъж ги арестуваха.Чакай малко,откъде имат данни за тях ? Кога успяха да разследват гупата?Струва ми се,че Алексей има да разкаже интересни неща за миналото на Бойко,затова не го барнаха в ареста.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я стига..да не си мислите че тия хора сами замислят всичко,за това трябва мозък и връзки,има хора в сянка където сега се смеят.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ДЕРИГЕНТА", много яко, никога не бих се сетил.
8
5
 
23
 
! Отговори
СМЪРТ преди 13 години
ако това беше в Китай... до сега тия щяха да бъдат осъдени поне 10 пъти и вече щяха да с в затвор, където се работи от сутрин до вечер тежък физически труда... и да работят 10 години... за да могат да върнат парите на похитените и после Смъртна присъда и ги екзекутират. Това е. 10 год да работят от сутрин до вечер на някои мини или въглища за да върнат парите и като си ги отработят да ги екзекутират. Такава *** не е нужна на обществото.Затова при жълтите няма почти никва пристъпност!