Трима души с тежки обгаряния след взрив на газова бутилка

Сред пострадалите е и 6-годишно дете от Търговище
Обновена: 7 яну 2011 15:31 | 7 яну 2011 15:29,
23
Трима души с тежки обгаряния след взрив на газова бутилка
Снимка: Булфото

Трима души, сред които и 6-годишно дете, пострадаха сериозно след експлозия на газова бутилка в Търговище, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал в четвъртък около 21 часа в къщата им на ул. „Игликина поляна“, когато се чул силен гръм.

Веднага на адреса пристигнал екип огнеборци. Оказало се, че от къщата излиза гъст черен дим, а вратите и прозорците са изпочупени.

Минути били необходими на пожарникарите да погасят огъня.

От къщата те извели мъж на 80 години с 30% изгаряния, жена на 35 години с 80% изгаряния и 6-годишно момче с 40-50% изгаряния.

Всички пострадали са транспортирани в болницата във Варна в много тежко състояние.

Причината за инцидента е поставена газова бутилка близо до печка на твърдо гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Alec преди 13 години
до [20: може и да си прав:-) Понеже течностите са практически несвиваеми, за разлика от газовете, за това реших така, изхождайки и от статистиката, че експлозиите с бутилки са основно поради препълването и след това нагряване. Впрочем за конкретния случай май също се каза в новините, че тази бутилка е била препълнена. А иначе благодаря за обяснението- човек винаги има какво да научи!
21
0
 
8
 
! Отговори
Ганьо Голия преди 13 години
Жалко, защото са българи. Ако са *** няма да купуват газ, а ще ползват електричество , което те не плащат, а им плащаме всичките ние (защото много ги обичаме).
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алек , ти май не си слушал много в час по физика:-) Самата течност резширява пренебрежимо обема си, с повишаване на температурата ( самата бутилка също се разширява) . Газообразната фаза е тази чийто налягане силно зависи от температурата. Парциалното налягане на пропанбутана е константа при определена темепратура. Затова е добре да се осигури достатъчно обем за парите, в случай на повишаване на темепратурата
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да не говорим за огромното количество водни пари, което се отделя...@анонимен5-пъче се пЪт***химко пише се бУтилка и пропан -бутановата смес в бутилките всъщност е в по-голямата си част течност. Налягането на парите е около 20 атмосфери
18
1
 
2
 
! Отговори
неутрално преди 13 години
Обясни на хората елемнтарно, например не зареждай газовите бутилки на газстанции, а да се вземат готови пълни. Проверявай дали има изтичане на газ с пенообразуващ разтвор, проверайвай дали е хубав уплътнителя на редуцир вентила, има ли напукване по маркуча, стегнат ли е със скоби, проветриво ли е помещението. Да не се допуска в приземни етажи пропан бутана е по тежък от въздуха. Мога да изредя още много неща.
17
1
 
0
 
! Отговори
неутрално преди 13 години
Преди малко по нова телевизия взеха мнение от пожарникар, толкова некомпетентно се изказа че човека въобще не е в час, добре че отговорника по безопасността на фирмата за пълнене каза някой неща свързани с безопасността. Пожарникарят приказва общи приказки, - приятел, леля Пена на село, как ще знае че маркуча трябва да отговаря на теническите изисквания за транспортиране на газ, говорете конкретно с прости думи така че да те разберат.
16
3
 
3
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
а нормални хора ли са или турчеещи се ***
15
0
 
0
 
! Отговори
Alec преди 13 години
и още едно важно условие за безопасност: като ви пълнят бутилките на бензиностанция, Н И К О Г А не позволявайте да я на напълнят докато спре да влиза! Винаги зареждайте най-много указаното количество! В бутилката не бива да има само течност а и ОБЕМ С ГАЗОВО съдържание, за да има къде да се разширява течността, когато се нагрее. Ако не се спази това, наистина може самата бутилка да се разкъса и става както казва Симеон Янков в коментар (2)
14
0
 
1
 
! Отговори
Огнян преди 13 години
Пални и една цигара и си готов !
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това е истината!Никой никога нищо не спазва , дори когато става дума за живота на собствените им деца.А такива като ном 2 и 5 ...помислете малко преди да пишете глупости защото има *** които ви верват и ще си изпатят
12
2
 
5
 
! Отговори
чичковец преди 13 години
Аз заради това стоя далеч от газ за употреба в домашни условия. Само като видя газова бутилка някъде, косата ми настръхва.
11
2
 
3
 
! Отговори
edin balgarin преди 13 години
be kato gledam statiqta ima tolkoz prosti hora 4e trqbva da im davat tezi butilki s razre6itelno za pistolet i predvaritelno obu4enie,s koi akal ti 6e sloji6 butilkata do pe4kata mi da q beha sahranili napravo vav furnata da izcedi6 100grama gaz
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако е за кратко не е глупост. Аз понякога като е на свършване газта слагам бутилката да се затопли малко.
9
1
 
13
 
! Отговори
KALT преди 13 години
И по големи глупости съм виждал. При лепене на хидроизолация се използва газова горелка, при студено време газта замръзва и горелката отказва да работи както трябва. *** използват пламъка на горелката за подгряване на бутилката.......
8
1
 
8
 
! Отговори
Пожарната преди 13 години
Та значи, напалили са си хората печката на дърва и въглища, но тя докато с разгори и трябва време, за това са щракнали и клечката на газовата горелка , която пък била лепната за кюмбето, а мъркуча на 3-4 пъти го лепили с лейкопласт да не съска
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това да се отоплавяш на директен пламък от газ е най-опасния и неефективен начин. Консумира кислорода, нивото на въглеродния диоксид се покаччва, печката гасне и не дай си боже да спиш, си отиваш като отче наш.
6
0
 
3
 
! Отговори
пожарната преди 13 години
Предположи какво, Напалили са печката с *** и дърва, ама докато се разпали тя, са щракнали клемката и на газовата духалка, която пък били липнали за кюмбето
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Газта в бутилките е тежка и винаги ще намери пат да излезе под пролуките на вратите и няма опасност да се запали от светната крушка или ключ. Тук е станало нещо друго.
4
1
 
8
 
! Отговори
Химко преди 13 години
Евала ти за компетентния отговор, точно така е, газът в ботилката е под налягане - именнно за да не се взриви !
3
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 13 години
Тъй или иначе, жалко за хората