Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо

Това е версията на НСО за инцидента с кортежа на Борисов
Обновена: 15 фев 2011 16:28 | 15 фев 2011 16:28,
306
Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо
Удареният пасат. Снимка: БТА

Автомобилът на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов при инцидента край Годеч не е навлизал в насрещното платно, ударът е бил изцяло в платното за движение на кортежа.

Това каза за БТА полк. Злати Райков, началник-отдел "Автотранспорт " в НСО, който е бил на мястото на произшествието заедно със служители на КАТ.

Край местността Бучин проход правителствена кола и “Фолксваген Пасат” се удариха странично. Жертви и ранени няма. Нанесени са щети и на двете превозни средства.

Шофьорът на пасата разказа, че е видял кортежа 10-15 метра пред себе си, като колите на НСО са се движили в неговото платно.

Райков обаче описа по друг начин инцидента.

Още по темата

„Кортежът се е движел в посока София, на ляв завой автомобил "Фолксваген Пасат" е навлязъл в платното за движение на кортежа и е ударил водещия автомобил, след което се е завъртял, леко е ударил втория автомобил и на около 50 метра след това е успял да спре“, обясни той.

Райков отбеляза, че ограничението за движение в участъка на инцидента е 30 км/ч и самият характер на пътното произшествие показва, че фолксвагенът се е движел с доста по-висока скорост.

„Няма как при удар в два автомобила да измине още около 50 метра и тогава да спре, 30 км/ч е скорост, с която почти не се движите и при тези два последователни удара е щял да спре на място“, коментира полк. Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес ескорта на ББ се ударил в дърво. Шошьорите от ескорта не са виновни. От КАТ са съставили акт на дървото, тъй като е карало с превишена скорост в насрещното платно и не се е съобразило със специалният статут на движението на колите от НСО
285
0
 
2
 
! Отговори
da преди 13 години
И разбира се,кортежа е карал с обозначените на мястото 30км/ч.Все те са невинни,могат да си отнемат човешки животи на воля.
284
0
 
6
 
! Отговори
E? преди 13 години
и да им се монтират камери пак ще са невинни под предлог че това е монтаж и провокация:))). все пак свети ББ е казал че обикновените хора са некачествен материал - могат спокойно да ни мачкат :D:D
283
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
днес студентка, утре пасатче със селянче , а в други ден тираджииче с 30 тонно тирче
282
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 13 години
Кола от кортежа на премиера катастрофира в крайпътно дърво.Според становището на КАТ дървото се е движило с превишена скорост и при опит за изпреварване се е врязало в колата от кортежа.
281
0
 
7
 
! Отговори
none преди 13 години
Тоя Борисов няма ли да си купи хеликоптер най-накрая? :)
280
0
 
8
 
! Отговори
Цццц преди 13 години
Ибахти той тоз пасат как ще кара бързо тез хора са луди навлязъл в лентата в която се движили ами те ако са биле в насрешното,а пък и в край на сметка толкова ли все бързат тез хора те са най-голямата опасност на пътя според мен
279
0
 
5
 
! Отговори
До 274 преди 13 години
За твое сведение специалисте тази "каруца" е в пъти по надеждна и ремонтопригодна от съвременните пасати 'дето трябва да им сменяш дори и *** алуминиеви носачи през 100 хил. км. Новите европейски автомобили се правят в услуга на сервизната индустрия! Само японците продължават да произвеждат надеждни автомобили защото са хора на честта и достойнството не им позволява да пускат бклуци на пазара, като замазват очите на хората с екстри за гъзарчетата! Ха, ха, ха.
278
1
 
4
 
! Отговори
jajaja преди 13 години
да така НСО за тях закон НЯМА те са големи касметлии са ,че най ги церят калионите защо ще му давам път да не с специален режим , само са обозначени, трябва звуков И светлинен сигнал , аз ако съм на камикадзе челно среяту тях :Р а ти До Amenhotep дето толкова ги защитаваш НСО хубаво да те засекат ама така по мазничко. НСО трябва да бадат поставени на мястото си щом един пат си направил ПТП ти не си за там НЕКАДАРЕН СИ от 100 и нещо коли 75 ПТП ко да коментира6 повече ....
277
0
 
2
 
! Отговори
дядовото преди 13 години
някой може ли да информира публиката-има ли закон за НСО и в кой брой на ДВ е публикуван,ако има такъв?
276
1
 
5
 
! Отговори
E? преди 13 години
аз ли съм прос или можем спокойно да монтираме по една камера на всяка кола на НСО и след една година отново да видим резултатите, а именно - колко ПТП са направили и по тяхна вина ли са. Вместо всеки път да се обвиняват взаимно, просто да им монтират по една камера ,все пак не струват колкото прословутите таблети, а тук и говорим за човешки животи...
275
1
 
9
 
! Отговори
Гочето преди 13 години
Нас Гочетата редовно властимащите ни мачкат, газят и трепят! Ние нямаме права, освен да ги избираме тези, дето ще ни унищожават. Не стига, че докторите ни трепят, не стига, че НОИ ни обрича на глад, не стига, че монополите и търговците ни скубят до последно, не стига, че банките ни мамят, не стига, че съдът и полицията са продънени от коруция и правда няма, ами и човек да не смее да пътува, за да не го застигне скоропостижно НСО, НСБОП, НСПАБСН,НСГП или друга някоя велика национална служба....
274
4
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Ако няма знак 30 да се сложи! ВЕДНАГА! И да се сложи лента която да срежа!
273
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То пък един Пасат-20 годишна каруца.Направили са му услуга ,като са го отървали от тая бръкма.
272
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
уф ,ако беше Янето , щеше атентат да го изкара
271
2
 
8
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
До ММ: Абе пръчко, ти някъв експерт ли си по катастрофите? Щот пък аз съм статистик. С тоя кортеж това не е първия инцидент. Това е луд късмет все на такива "неопитни шофьори" да се натъкват състезателите от НСО. А те с колко и къде са се движили? И кой е тоя независим експерт, който се притекъл на помощ?!
270
2
 
20
 
! Отговори
az преди 13 години
Eeeeeee, tezi nqma nikakyv sram.! kak moje takova neshto- potresena sym. Studenstkata ot Pleven im beshe vinovna, sega i tova momche...?!?!?!?! Nqmate li sram?!?!?!
269
2
 
7
 
! Отговори
дада преди 13 години
30кмн аквадрат в час умножено по 3,2 тона БМВ и това да т еблъсне дето му казват почти не се движело ами да пробваме бе господин щофор от нсо .може ли да те блъсна а може ли
268
2
 
7
 
! Отговори
луд преди 13 години
винаги винаги се движат с едното колело в насрешното платно винаги то да го видя снимка ше им направя ,ако са в платното
267
4
 
9
 
! Отговори
shantav преди 13 години
а бе зашо в германия, в англия франция и там подобни няма такива инциденти,зашо ли защо?я да пуснем нашите щофорчета там от НСО да видим ко става ?а да не вземат да ги направят берзаботни да им вземат книжките .е то бива бива ама бивол за курбан не бива.ай сега пасат бил воновен изхвъчална 30 метра и Ва с да ви удари 3,2 тона БМВ на едно място да стоите ще изхвърчите. енергията е равна на масата по скоростта на квадрат ай сега ще ме будалкат.