Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо

Това е версията на НСО за инцидента с кортежа на Борисов
Обновена: 15 фев 2011 16:28 | 15 фев 2011 16:28,
306
Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо
Удареният пасат. Снимка: БТА

Автомобилът на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов при инцидента край Годеч не е навлизал в насрещното платно, ударът е бил изцяло в платното за движение на кортежа.

Това каза за БТА полк. Злати Райков, началник-отдел "Автотранспорт " в НСО, който е бил на мястото на произшествието заедно със служители на КАТ.

Край местността Бучин проход правителствена кола и “Фолксваген Пасат” се удариха странично. Жертви и ранени няма. Нанесени са щети и на двете превозни средства.

Шофьорът на пасата разказа, че е видял кортежа 10-15 метра пред себе си, като колите на НСО са се движили в неговото платно.

Райков обаче описа по друг начин инцидента.

Още по темата

„Кортежът се е движел в посока София, на ляв завой автомобил "Фолксваген Пасат" е навлязъл в платното за движение на кортежа и е ударил водещия автомобил, след което се е завъртял, леко е ударил втория автомобил и на около 50 метра след това е успял да спре“, обясни той.

Райков отбеляза, че ограничението за движение в участъка на инцидента е 30 км/ч и самият характер на пътното произшествие показва, че фолксвагенът се е движел с доста по-висока скорост.

„Няма как при удар в два автомобила да измине още около 50 метра и тогава да спре, 30 км/ч е скорост, с която почти не се движите и при тези два последователни удара е щял да спре на място“, коментира полк. Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
24
 
! Отговори
eee преди 13 години
Как така 30 км/ч е скорост, с която почти не се движите ??????? Г-н Райков дръжте се естествено.
245
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като чета, експерт до експерт. Пътя там рязко се спуска и прави десен завой в посока Лом. Затова е ограничението 30. Ако не го знаеш и влезеш с висока скорост, вече си в насрещната лента. А и наклона на завоя съвсем го няма.Просто вместо ограничения, целия завой трябва да се направи, както трябва и с подходящ наклон. Ама по-ледно е да се сложи един знак 30.
244
6
 
14
 
! Отговори
Halba преди 13 години
За тези от Вас, които не знаят само да уточня: НСО няма нищо общо с МВР.Те са подчинени на президенто. Та дето се вика "какъвто ни президенто такова ни и НСОто.
243
2
 
5
 
! Отговори
НСС преди 13 години
Няма значение какво казват от НСО, кое е засекретено и кое не, като поискат доказателства в европейски съд, няма да могат да се оправдаят с това. По този начин, осъденото НСО (държава) ще дължи на края по-голямо обезщетение. Принципно всичко и всеки може да бъде сложено на масата, като доказателства и НСО няма да може да се измъкне. Помнете, ще дойде време когато НСО ще удари кола с активен трак-запис и тогава ще берат много ядове. При това ще се търси персонална отговорност на лицата, не на НСО
242
4
 
25
 
! Отговори
YAHOO преди 13 години
Според БНТ скоростта на БМВ-то е била 40 км/час ....... В неговото платно ...... без коментар ..... Кой всъщност е виждал автомобил на "тея тикви" да се движи със скорост над 40 км/ч ???
241
3
 
8
 
! Отговори
НСС преди 13 години
Пак ще повторя. Акта трябва да се обжалва. Влиза в съд. Ако съда не реши в полза на 'пасата', продължава се обжалване до следваща инстанция и така до върха. Ако пак се удари на камък се съди НСО в европейски съд, като държавна служба причинила щети опитваща се да потули деянието си. Трябва, в съда, като доказателства, да се изискват от НСО траковете от gps-ите на колите от кортежа. Тогава ясно ще се види, че колите на НСО са в нарушение. Нека Д.Димитров от НСО да разпространи тези тракове ...
240
1
 
6
 
! Отговори
пешеходец преди 13 години
когато обикновените хора нямат никаква закрила, тогава овластените добиваткомплекс за превъзходство и безнаказаност. а обикновение хора да мислят закого гласуват. ако си от требич и гуедаш как бойко мачка, не се чуди като тесмачка и теб.
239
2
 
18
 
! Отговори
lpp преди 13 години
НСО постепенно се превръщя в Национална Смехотворна Организация.Кой не е виждал как се движат и реват по високоговорителите си като ***.Такива ескорти като у нас няма никъде в цивилизования свят.Но каква цивилизация тук това е полицейско-мутренска идиотизация.
238
4
 
25
 
! Отговори
555 преди 13 години
Защо само прости МПС-та улучвате, гадове мръсни от НСО???!!! Кога едно ТИР-че ще срещнете да се размажете???!!!***!!!Защото, да и ВИЕ може да умрете! И в джипове умират хора! Като возите Бойко или който и да е там висш държавен мафиот да не си мислите, че летите и сте безсмъртни???!!!
237
2
 
9
 
! Отговори
Полицай преди 13 години
Това са ни смотаните закони, ама никой не слуша "сержантите" като мен, мислят тъпите даскали с генералски пагони и далавераджии в парламента.Никой не пита патило, старило, питат ЛОБИТАТА и спонсорите и им осигуряват "предимство"Запомнете - НСО не е в МВР, те не са полицаи - подчинени са на Първанов- президента!
236
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я г-н Борисов да заяви позицията си...та да знаем Гласувал съм за него ..Да чуем
235
2
 
7
 
! Отговори
Полицай преди 13 години
Ей полковника, ще ти задам един въпрос, който ме вбесява още от школата докато учих за полицай:МПС "А" се движи по междуградски път, наближава отбивка след лек завой с ограничение за него 50км/час, където е с предимство, а МПС "Б" има знак Стоп. "А" се движи със 150км/час, "Б" няма как да го види зад завоя и тръгва от стопа - голям спирачен път и удар, за щасие без пострадали - няма ранени и затова няма следствени действия - виновен е "Б" защото има знак СТОП. "А" и с 200 да е карал ПЕЧЕЛИ.
234
2
 
14
 
! Отговори
Полицай преди 13 години
При хлъзгав път и удар 50 метра...абе, дали са 50 метра? С колко да кара пасата -завой, стар автомобил-с 50 да е карал максимум-да е отишъл в насрещното - надали, защото джипа щеше да го спре, челно да го спре - това му е работата, а не да го остави да иде до кортежа - ами ако е бомба? Спира го точно до ВИП обекта.Пак вицове другарю полковник - смешни станахте - ПРОСТО КАЖЕТЕ - ПРИ РИСКОВО КАРАНЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ОТ ИНЦИДЕНТИ Е ПО-ГОЛЯМА.Признайте си бе НСО-та такива. МВР няма нищо общо с НСО
233
3
 
17
 
! Отговори
Бг шофьор преди 13 години
Когато съм се срещал на пътя такъв кортеж почти винаги съм се разминавал на косъм от сблъсък с охраняващият ВИП персоните отзад автомобил, който обикновенно се движи половината по осовата линия, половината в насрещното платно! Хора, внимавайте- ще ви прегазят като червеи и ще ви осъдят за виновно причинено ПТП!!!
232
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас! Терористи искат да затрият ББ и ЦЦ!!! Трябва да бъдат пратени в концлагер веднага?!?! Мале, то и при Тодор Живков такава параноя не излизаше на яве!
231
3
 
13
 
! Отговори
от Берковица преди 13 години
Момчетата не са ***, държа да го уточня, защото много пъти срещнах такова мнение
230
1
 
7
 
! Отговори
Halba преди 13 години
Да ви кажа честно чудя се какво би се случило ако този човечец вместо старичък "пасат" караше бързоходен валяк?????Изобщо не искам да си помислям на какво щяха да приличат разните му там кортежни возила.А и състезателите вътре.
229
2
 
23
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
нсо лъжат.. най -демонстративна си го блъснаха и го псуваха че бил ***
228
1
 
7
 
! Отговори
Halba преди 13 години
Опаааа.Първия от нискочелите охранители лъсна.Колко ли още има от тях ще разберем след малко.Нали така "специалисте" 88?
227
3
 
19
 
! Отговори
НСО преди 13 години
На Злати Райков като се пенсионира му пожелавам да го помете кортеж от бившите му колеги, но когато е с близките си в колата, да го видим тогава какво ще твърди. Как е установил, че пасата се е движил с висока скорост като като не е бил там, просто не ми ясно. Господ си знае работата.