Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо

Това е версията на НСО за инцидента с кортежа на Борисов
Обновена: 15 фев 2011 16:28 | 15 фев 2011 16:28,
306
Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо
Удареният пасат. Снимка: БТА

Автомобилът на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов при инцидента край Годеч не е навлизал в насрещното платно, ударът е бил изцяло в платното за движение на кортежа.

Това каза за БТА полк. Злати Райков, началник-отдел "Автотранспорт " в НСО, който е бил на мястото на произшествието заедно със служители на КАТ.

Край местността Бучин проход правителствена кола и “Фолксваген Пасат” се удариха странично. Жертви и ранени няма. Нанесени са щети и на двете превозни средства.

Шофьорът на пасата разказа, че е видял кортежа 10-15 метра пред себе си, като колите на НСО са се движили в неговото платно.

Райков обаче описа по друг начин инцидента.

Още по темата

„Кортежът се е движел в посока София, на ляв завой автомобил "Фолксваген Пасат" е навлязъл в платното за движение на кортежа и е ударил водещия автомобил, след което се е завъртял, леко е ударил втория автомобил и на около 50 метра след това е успял да спре“, обясни той.

Райков отбеляза, че ограничението за движение в участъка на инцидента е 30 км/ч и самият характер на пътното произшествие показва, че фолксвагенът се е движел с доста по-висока скорост.

„Няма как при удар в два автомобила да измине още около 50 метра и тогава да спре, 30 км/ч е скорост, с която почти не се движите и при тези два последователни удара е щял да спре на място“, коментира полк. Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
2
 
3
 
! Отговори
nade преди 13 години
ribata se umirisva ot glavata......
265
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
разбира се че граждаина е винове...държавните слугите никога
264
10
 
8
 
! Отговори
MM преди 13 години
Хайде стига сте писали глупости!В репортажите по новините ясно се вижда че частите на пасата са разпилени на 10м от мястото на удара до мястото където е спрял т.с. движил се е със скорост доста над ограничението и при десен завой директно си влиза в насрещното платно.Ако е карал с 30 щеше да спре още при първия удар и нямаше да има втори ..... а и първи удар може да няма .....
263
4
 
8
 
! Отговори
кълашникоф преди 13 години
най-добре е да монтират по една картечница на джиповете или неквозенитно оръдие и сичко по пътя - леш. е тва е сигурна ухрана. кви са тезипасати и тем подобни. и даже мърдат ...сръмута.абе направо кат видят кола, да я думкат. е тва е.
262
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, тоя на снимката не е ли взел 20 лв за атенатата от ***.... Ко ще кажете а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
261
1
 
22
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Четох, че при посещението на Бойко Борисов в Япония, водачът на колата Му, с бели ръкавици е спирал на пешеходни пътеки, за да даде предимство на пешеходци. Освен това скоростта е била в рамките на разрешената по закон. Не прочетох имало ли е пилотна кола. Ами толкова ли е трудно да се копира положителният опит? Нека ползващите специален режим на движение да не забравят, че той не освобождава водача от отговорност за настъпило ПТП.
260
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vbesiavam se ot takiva darjavni MUTRI
259
4
 
16
 
! Отговори
До MG 260 преди 13 години
В НСО свърши ли работното ви време вече? Като се прибира към вкъщи забърса ли една-две коли за разнообразие?
258
5
 
7
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Видиш ли пилотната кола с включена сигнализация, спираш и чакаш да отмине ескорта. Не случайно се движат с висока скорост от НСО. Това е реалната ситуация.
257
15
 
4
 
! Отговори
MG преди 13 години
Често пътувам София - Видин...По-големи *** от шофьорите с монтански номер на автомобила няма.Това са хора,които се мислят за по-добри пилоти от Шумахер...С такива таралясници като този Пасат на 20 и кусур години като тръгнат да те изпреварват, без да се притесняват идва ли нещо насреща или не ... Тия са просто потенциални самоубиици и убиици... Така,че 100 % този с таралясника е виновен...
256
0
 
31
 
! Отговори
Пенсионер преди 13 години
Едно време Бай Тошо като минаваше отнякъде, направо затваряха целия път. Ние го псувахме, защото мислехме, че е за негова сигурност, а то било за наша. Манталитета на НСО (УБО) оттогава не се е изменил и грам.
255
3
 
6
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Който се "пречка" на преторианците - така става.
254
3
 
5
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Значи във въпросния участък доста от шофьорите по посока Петрохан минават завоя косо и влезли към средата на насрещната лента. Карат с доста по-висока скорост от позволената в района, но и от собствената си безопасна. За това и когато дойде насрещна кола, там катастрофата е неизбежна.А спирачния път 50 м. за всеки шофьор е пределно ясно на каква скорост отговаря.
253
1
 
4
 
! Отговори
batko преди 13 години
goliama gre6ka na B.B. da patuva sas tcvetanov.
252
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги боядисат оранжеви тия джигити на Б.Б . ЗА ЛОГИГА МИ ГОВОРИ ТАЯ ГОЛА КАРТУНА.
251
3
 
20
 
! Отговори
krasiorocknroll преди 13 години
НЕДОСЕГАЕМИТЕ ОТ НСО!ТЪПАНИ!ПОСЕРИЧИ!
250
2
 
5
 
! Отговори
7 преди 13 години
ЕХ РАЙКОВ РАЙКОВ НЕЗНАМ ЗАЩО ЛИ НЕ ТИ ВЯРВАМ.ОТ СТАРТ ТВОИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИ ЛИЧНИ ТРЪГВАТ СЪС СКОРОСТ С КОЯТО ТИ ТВЪРДИШ ЧЕ СА СЕ ДВИЖИЛИ В ТОЯ УЧАСТЪК.ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО СА ДОБРИ.АКО СЕ ДВИЖАТ БЕЗ СПЕЦ.РЕЖИМ МОЖЕ БИ НЯКОИ ОТ ТЯХ НЕМОГАТ ИЗОБЩО ДА СА АДЕКВАТНИ НА ПЪТЯ.И СЪС СИГУРНОСТ ВИНАТА Е НА ШОФЬОРА НА ФОЛКСВАГЕНА ЧЕ НЕ Е СЪУМЯЛ ДА ВЛЕЗЕ ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА НА ВИРАЖА ДА ИЗБЕГНЕ УДЪРА НО ПЪК ДА ТЕСТВА РЕФЛЕКСА НА МАИСТОРИТЕ.
249
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май доста станаха инцидентите с кортежи и все обикновения водач виновен. Почвам да се замислям защото съм запознат с теорията на вероятностите. Ами господа богопомазани които до вчера бяхте обикновени граждани летете си с хеликоптерите и ни оставете тесните пътища за нас. Или си направете ВИП-лента поне имате пари. Защо мислите че вашата безопасност е по важна от тая на простосмъртните. Поне да бяхте направили нещо значимо за нас щяхме доброволно в канавките да скачаме. Огледал се Илия-все тия.
248
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.....абе вие обичате ли грах яхния??....
247
8
 
18
 
! Отговори
АвтоЕксперт преди 13 години
Марката която трябва да се забрани за движение по пътищата и в нас е WV (ФалшВаген) и всеки да се пази от нея !!!