Червени фенове безчинствали по сценарий

23 са арестувани след снощната футболна среща
Обновена: 27 фев 2011 15:25 | 27 фев 2011 15:06,
259
Червени фенове безчинствали по сценарий
Снимка: БТА

Общо 23 души са арестувани след снощната футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА. Това съобщи на пресконференция директорът на СДВР Валери Йорданов. 

Петима от задържаните са непълнолетни. От СДВР обясниха, че снощи приоритет на полицията е било опазването на обществения ред, а не арестуването на футболните фенове. 

Тепърва предстои да бъдат задържани още от виновниците за безредиците, след преглеждане на видеозаписите. 

По време на сблъсъците са пострадали 32 полицаи, като трима от тях са били настанени в болница. Двама от ранените служители на реда са от Плевен, а други двама са от Пловдив.

Няма да се огънем при такива провокативни действия, заяви директорът на СДВР. 

По думите му действията на феновете на ЦСКА са били предварително режисирани, като някои от тях са започнали да откъртват парчета бетон пет минути след като са били допуснати на стадиона. 

Валери Йорданов посочи, че от СДВР са започнали да подготвят охраната на стадиона около месец преди срещата. Полицаите са следели интернет-форумите, където по думите на Йорданов, фенове са призовавали за агресивни действия. 

Служителите на реда са се срещали и с лидерите на футболните агитки, за да апелират за съдействие да не се допускат ексцесии. 

На 21 януари се е състояло съвещание, на което от СДВР са призовали БФС и телевизията, която излъчи срещата, да уредят по-ранен час за мача и той да се проведе на националния стадион "Васил Левски". 

По думите на Валери Йорданов освен, че се явява като неутрален терен, стадион "Васил Левски" е и много по-добре оборудван за охрана. От БФС и телевизията обаче са отказали.

Преди началото на срещата са били спрени от достъп до стадиона 15 фенове, които са били употребили прекомерно количество алкохол, заяви Йорданов. 

Трима са били изпратени в отрезвител, добави той.  

Още по темата

По думите на директора на СДВР максималните наказания, които заплашват провините се за футболно хулиганство, са глоба и забрана да се явяват на футболни срещи. 

Състоянието на най-сериозно пострадалия фен при сблъсъците вече е извън опасност  за живота, посочи Валери Йорданов. 

Все още не е ясно как точно е пострадал той, добави комисарят. 

Единственото, което момчето е обяснило на полицаите до момента е, че е припаднал.

Директорът на СДВР посочи, че в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие. 

Той призова ако има такива, пострадалите да се обърнат към СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали МВР не си направи генерална репетиция, щото ако се вдигне народа срещу Правителството....
231
1
 
35
 
! Отговори
до 227 преди 13 години
Кажи кой те учи на български! Да върне парите, които държавата му е плащала като заплати.
230
1
 
41
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Цесекар съм от 50 години. Но някога публиката на ЦСКА беше по-възпитана. ЦСКА бе не само по-добър на терена и публиката бе по-добра от тази на Левски. Сега разлика голяма между двете агитки в простотията няма. Обичайте ЦСКА без да мразите Левски! Ние сме по-добрия отбор и не броим победите над Левски - броим победите над еврошампионите. А те започват с победите над ЦСКА. Жалки са и не им се вързвайте на провокациите. Няма логика да се чупят колите на други бедни хорица и витрини.
229
0
 
40
 
! Отговори
Цялата истина преди 13 години
Наистина най-лесно би било да се изкарат най-дейните "фенове" те са е повече от 30-40 и всичко да си продължи мирно и кротко..да ама това изисква да се извърши някаква дейност нещо което българския полицай не е свикнал да прави! Мързеливи , страхливи и неопитни аз лично видях един бабаит как се разкрещя на униформения , той се стресна меко казано и като ответна реакция почна да шари с палката наляво и надясно СИЛНИ СТЕ !
228
1
 
33
 
! Отговори
До Аpis преди 13 години
Браво Apis, голямо изказване направи. Личи си, че знаеш за какво става въпрос.......Браво!
227
3
 
35
 
! Отговори
Я преди 13 години
Аз живея на 400 метра от стадиона.Мога да ви кажа,че нищо не чух.Хайде по-кротко с епитетите!
226
4
 
33
 
! Отговори
Apis преди 13 години
Много обичам някой, който изобщно не знае за какво става въпрос да се изказва, а в тоя форум е пълно с такива.
225
6
 
34
 
! Отговори
вие знаете преди 13 години
тай както се движат нещата в понятието наречено Българиа,ще се случва се по често и мащабно да си направят сметката шушомигите от парламента и от "МВР"-министерство на вътрешен рекет.и да си зададът въпроса във какво стават саочастници и да не се чудят когато се запознаят със свети петър след размазване някаде по пътищата,защото им предстои пенсиа но каква след като изсмъркаха държавата и те незнаят щото не им пука но да се допитат до предищните на тяхно място как е сега когато ги забравиха
224
5
 
43
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Кой сее ветрове, жъне бури! Отишли да се бият - еми, набили ги! Който иска да дава 15 лв. да гледа футбол - да гледа (ако има какво), не да ходи на гладиаторска битка! Истината е, че никой не ходи на мач за да гледа мача - ходят да се напият и да се сбият! Който иска да гледа мача, си седи на фотьойла в хола в къщи на топло и удобно и си пийва биричка с пържени картофкии с настъргано сиренце! Когато някой от тия 'фенове' си заведе малкото дете на мач като на празник, тогава ще има и футбол!
223
1
 
37
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Хахахахахахаха, молби за полицейско насилие, хахахахахааа....
222
0
 
41
 
! Отговори
Молба за насилие преди 13 години
"Директорът на СДВР посочи, че в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие."Якооооо
221
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПО-голяма част от футболните фенове са *** - безработни лентяи, които не могат да се реализират в жалкия си живот и избиват агресията по време на мачовете!!!! НАркомани и пияници - с една дума утайката на обществото. Подрастващите имат страхотен пример за подражание. Били ученици - ама сигурно не са стъпили в час от Нова Година!. Само ТВУ за тях!!!!
220
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние нямаме първо никакъв футбол всичко е един фарс,един пиар
219
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1. Кой нареди закупилите 3500 билета фенове да бъдат вкарани в клетка за 1700? Въпросът ми е към Комисията за защита на потребителите. Ако някой се чувства засегнат и смята, че не е получил това срещу което е дал 15 лв. може да подаде жалба тук 2. Кой позволи в сектор Г да има камъни, факли, бомби, димки? Кой даде лиценз на тоя стадион? Въпросът ми е към МВР и домакините на мача и БФС?3. Кой допусна на стадиона пияни, наркомани и хулигани? Въросът ми е към комисар Антон Златанов 4. Не е употребявана излишна или прекомерна сила. Нямат вина домакините, това е инцидент, а ние реагираме адекватно на него --адекватно ли е да изгониш хората отишли да гледат футбол, заедно с тези които правят ексцесии по трибуните?-адекватно ли е да налагаш с палки наблъскани хора един върху друг и да ги набутваш към затворените изходи на стадиона? (Това, че снощи не се повтори случая Индиго е щастлива случайност)-адекватно ли е да гониш хората с водни струи по улиците вместо да извадиш провокатори директно от трибуните? (Между напръсканите с ледена вода на 5 градуса има и деца на 13 14 години)-адекватно ли е хулиганите да се изведат от стадиона и да бъдат пуснати да чупят на воля в столицата? (има само 24 *** арестувани и то повечето са 100% невинни хванати извън стадиона на случаен принцип; истинските виновници и провокатори знаят как да се пазят в такива ситуации)
218
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сблъсъкът между българската полиция и феновете е като сблъсък между две стада овце, като едното побеждава, защото е по-силно. В Англия сблъсъкът между полиция и фенове е като брутален пастир и стадо овце - едното побеждава, защото знае как да контролира.И, моля, не ме разбирайте погрешно. В никакъв случай не оправдавам разбивачите на огради, каменоделците, които замерят без причина полицаи и чужди фенове и всички останали ***, заради които футболът е не просто игра, а война. Напротив.Те заслужават само едно - затвор или пълна забрана да посещават спортни събития до края на живота им, в зависимост от провинението.Но да следваш принципа "всички в кюпа" и да мачкаш, защото можеш, а не защото трябва... Хайде, стига комунизъм, стига комплекси!
217
4
 
43
 
! Отговори
Мимоза преди 13 години
Абсолютно да се забрани публиката на такива мачове! Да се предават по телевизията и който иска да ги гледа, но на стадиона НИКОЙ! В последните години оставам с убеждението, че никой не ходи на стадиона да гледа футбол, да се разтовари и да се забавлява!!! Ходят само за да се бият и да чупят и трошат обществено и друго имущество, което после плаща редовия данъкоплатец. Големите фенове - пияни и дрогирани *** са повечето от тях.
216
8
 
39
 
! Отговори
ЦСКАр преди 13 години
Айде сега пак лиценза ни вземете за да си вземе ПФК *** 3 служебни точки и да ни бие почетно. Смешници. Избрахте си стадиона, избрахте си съдията, насъскахте милицията и пак загубихте. Снажната армейска чета смачка сините джуджета ТОЧКА.
215
2
 
35
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Леле, леле, що болни мозъци има тука!
214
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да закрият това нещо, което наричат "футбол" в тази така наречена "държава"
213
6
 
41
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
АХА..ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УЛТРАСИ ПАК СА ПОЛУЧИЛИ КИНТИ ЗА ДА СЪЗДАВАТ СБЛЪСЪЦИ..ПАРТИЯТА МАЙКА ЯВНО Е КЕШНАЛА ДОБРЕ..*** НИЕДНИ