Червени фенове безчинствали по сценарий

23 са арестувани след снощната футболна среща
Обновена: 27 фев 2011 15:25 | 27 фев 2011 15:06,
259
Червени фенове безчинствали по сценарий
Снимка: БТА

Общо 23 души са арестувани след снощната футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА. Това съобщи на пресконференция директорът на СДВР Валери Йорданов. 

Петима от задържаните са непълнолетни. От СДВР обясниха, че снощи приоритет на полицията е било опазването на обществения ред, а не арестуването на футболните фенове. 

Тепърва предстои да бъдат задържани още от виновниците за безредиците, след преглеждане на видеозаписите. 

По време на сблъсъците са пострадали 32 полицаи, като трима от тях са били настанени в болница. Двама от ранените служители на реда са от Плевен, а други двама са от Пловдив.

Няма да се огънем при такива провокативни действия, заяви директорът на СДВР. 

По думите му действията на феновете на ЦСКА са били предварително режисирани, като някои от тях са започнали да откъртват парчета бетон пет минути след като са били допуснати на стадиона. 

Валери Йорданов посочи, че от СДВР са започнали да подготвят охраната на стадиона около месец преди срещата. Полицаите са следели интернет-форумите, където по думите на Йорданов, фенове са призовавали за агресивни действия. 

Служителите на реда са се срещали и с лидерите на футболните агитки, за да апелират за съдействие да не се допускат ексцесии. 

На 21 януари се е състояло съвещание, на което от СДВР са призовали БФС и телевизията, която излъчи срещата, да уредят по-ранен час за мача и той да се проведе на националния стадион "Васил Левски". 

По думите на Валери Йорданов освен, че се явява като неутрален терен, стадион "Васил Левски" е и много по-добре оборудван за охрана. От БФС и телевизията обаче са отказали.

Преди началото на срещата са били спрени от достъп до стадиона 15 фенове, които са били употребили прекомерно количество алкохол, заяви Йорданов. 

Трима са били изпратени в отрезвител, добави той.  

Още по темата

По думите на директора на СДВР максималните наказания, които заплашват провините се за футболно хулиганство, са глоба и забрана да се явяват на футболни срещи. 

Състоянието на най-сериозно пострадалия фен при сблъсъците вече е извън опасност  за живота, посочи Валери Йорданов. 

Все още не е ясно как точно е пострадал той, добави комисарят. 

Единственото, което момчето е обяснило на полицаите до момента е, че е припаднал.

Директорът на СДВР посочи, че в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие. 

Той призова ако има такива, пострадалите да се обърнат към СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
3
 
47
 
! Отговори
Венсеремос преди 13 години
Според мене е крайно време тия мачове да се играят на закрити врати и няма да има проблеми. Да не говорим че не мога да си обясня кефа да се гледат такива пародии на живо. Или просто дербито е повод да се напием и да се сбием щото друго не можем да направим със живота си?
211
0
 
46
 
! Отговори
скакауец преди 13 години
*** народ +проста полиция=на безчинстване
210
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Англия преди да настнанят гостите в даден сектор, сектора се проверява от служители. Ако има нещо нередно в този сектор или не ги настаняват там въобще или ги настаняват в друг сектор. В България сектора за гости се намазва с *** от ултраси на домакините, след което никой не проверява сектора и там се "настаняват" гостите, като се тъпчат така, че положението да стане некотролируемо.
209
2
 
32
 
! Отговори
иванова преди 13 години
204 много си прав така трябва да стане
208
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еничарството винаги е било част от съдбата на българския народ. Еничарите са известни с това че са безпощадни към хората от техния етнос. Това се е случило и на стадиона на Левски, еничари облечени като полицаи налагат и бият българи, които са с голи ръце. В историята на световния футбол няма друг подобен случай, където полицията да си позволи да изгони цялата гостуваща публика от стадиона. Уникални сме.
207
1
 
38
 
! Отговори
11111 преди 13 години
тези от който зависи прилагането на законите да се вземат в ръце. ако нее добър да го променят ако не могат да го измислят да ПОМОЛЯТ НЯКОИ ДА ИМ ГО ПРЕПИШЕ ОТ АНГЛИЯ ,,,,,изпитвам удоволствие когато ръкопляскат на гостуващ отбор, те ходят на представление за удоволствие а ние сме ***, И ЗА НАС САМО ТОЯГА
206
0
 
40
 
! Отговори
212 преди 13 години
Тук футбола няма нищо общо, май...... Не сте ли забелязали, как така се получава, когато има голям натиск и скандали около правителството (без значение чие), когато хората почват да надигат глави и да задават неудобни въпроси, се изкарва някоя такава простотия - я "вечното" дерби, а учителите ще набият, я някоя такава простотия.... И вниманието се измества.... Ама....*** народ, слаба държава....
205
5
 
35
 
! Отговори
до 205 преди 13 години
При Бай ти Тошо ако кажеш виц за властта и лежиш пет години в Белене и дялаш камъни до припадък. Само Бай Тошо ще ви оправи вас, които не цените демокрацията. Проблема с дербито е ясен. Лоша организация на отбора домакин, намазали са с грес и *** сектора за гости, след което са набутани сред изпражненията 5 хиляди фенове на ЦСКА и за капак после им пускат еничари да ги бият. Това дори в Занзибар няма как да се случи. Провал за полицията и организаторите, а може би това са целяли.
204
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямат грам култура бъларските запалянковци. Сега трябва да накажат и "Левски", и "ЦСКА" да си играят мачовете без публика, и да отнесат по една голяма глоба, че да се научат...
203
2
 
51
 
! Отговори
българче преди 13 години
при бая ви Тошо мач се играеше пред10000 запалянковци с 5 милиционера охрана и нямаше такива погроми
202
5
 
54
 
! Отговори
:)) преди 13 години
ДА ЗАКРИЯТ И ДВАТА *** ОТБОРА И ДА ВКАРАТ ГОВЕДАТА ОТ АГИТКИТЕ ИМ В ЗАТВОРА. ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ И РАЗБОЙНИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖАТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ. ВСИЧКАТА ТАЯ ПРОСТАЩИНА ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ.........
201
1
 
42
 
! Отговори
Коки преди 13 години
Голямата бройка на полицията се компенсира от още по-голямата им некадърност...
200
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...Полицаите са следели интернет-форумите...
199
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синьото да си трае! Или не видя колко пари струват?
198
12
 
37
 
! Отговори
born преди 13 години
4erveni BOKLUCI !!!
197
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Второ от къде изникнаха тези павета и железа.Стадиона би трябвало да е обезопасен."Армейците с голи ръце са натрошили бетона и са се снабдили с камъните и железата. Според милиционерите де.
196
5
 
35
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
До: 191 Иво:така е брат. винаги е било така. и е така, защото тези червеи които всички наричат "полицаи" са ТРАВЕСТИТИ**гледаш го отвън - мъж. Ама като го погледнаш по-отблизо и малко го загледаш какво прави виждаш, че е ПУ*КА
195
9
 
42
 
! Отговори
ЗОРО преди 13 години
КОЛКО ПЪТИ СЕ КАЗА ЧЕ ЛЕФСКИ Е ПОЛИЦЕЙСКИ ОТБОР;Е СЕГА ОБЕДИХТЕ ЛИ СЕ.ВСИЧКО БЕШЕ ПОДГОТВЕНО ОТ БАЙ *** И ЦЕЦО ШЕСТАКА НО НЕ ГИ ОГРЕЯ ТОЯ ПЪТ.ЗАЩО ИМАШЕ ЯНИЧАРИ САМО ПРЕД ПУБЛИКАТА НА Ц С К А-ЗА ДА ГИ ПРОВОКИРАТ.А КОЛКОТО ДО ДУЧЕТО И АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ НЕ Е ЗА ТАЯ РАБОТА ТОЙ Е ЧОВЕК ИНТЕРЕСЧИЯ
194
0
 
36
 
! Отговори
до asd преди 13 години
за всяко нещо трябва организация! още левски го е разбрал...
193
3
 
49
 
! Отговори
С БОТЕВ В СЪРЦАТА преди 13 години
На някои им отърва да се оправдават с хулиганите.Първо какво правят 3500 в сектор за 3000 и защо са продадени повече билети от капацитета на ,,клетката''.Второ от къде изникнаха тези павета и железа.Стадиона би трябвало да е обезопасен.Защо полицията не задържа нарушителите на реда, а изгони всички гостуващи фенове.А вие какво очаквате.Лишени от възможност да гледат любимците и великата им победа да се прегръщат и целуват с тези които са причина да не станат свидетели на това ли.