85-годишен шофьор погуби себе си и още двама тежка катастрофа

Инцидентът е станал в четвъртък вечер на магистрала "Тракия"
Обновена: 25 мар 2011 19:39 | 25 мар 2011 11:22,
45
85-годишен шофьор погуби себе си и още двама тежка катастрофа
Снимка: Архив Булфото

Трима души загинаха при жестока катастрофа на автомагистрала "Тракия” край Пловдив.

Пътният инцидент се разигра около 19 часа в четвъртък, а двама души са тежко ранени.

На 119-и километър на магистралата в посока София лек автомобил "Мерцедес 220” с туристическо ремарке, управляван от 85-годишния П. Д. от Пловдив, навлязъл в скоростната лента за насрещно движение и се блъснал челно в „Рено Меган” с водач А. К. на 48 години от Кърджали, съобщават от полицията в областния град.

На място са загинали водачите на двете коли, както и пътуващата на предната седалка в мерцедеса жена на 71 години от село Труд.

Двамата мъже в реното, които са французи, са настанени в болница.

Полицаите са установили, че възрастният водач на мерцедеса е бил с изтекъл през август миналата година срок за валидност на свидетелството за правоуправление.

В операцията по изваждането на телата и ранените са участвали три аварийно- спасителни екипа на служба "Противопожарна безопасност”, които са рязали с хидравлични инструменти сблъскалите се коли, обяви говорителят на пожарната в Пловдив инспектор Георги Кунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
състуденти преди 13 години
Ачо много съжаляваме.......Почивай в мир.Много ще ни липсваш.....Съболезнования към близките ти.
42
0
 
7
 
! Отговори
Приятел преди 13 години
Ангеле, току що разбрах за трагедията...почивай в мир приятелю. Отиде си един добър приятел, обичан баща, човек винаги готов да помогне и да даде съвет. Благодаря ти за всички съвети. Благодарение на твоите напътствия стигнахме безпрепятствено до Германия... Най - искрение съболезнование към близките ти. Наташа, приими нашы глубочайшие соболезнования.Почивай в мир...
41
0
 
8
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
До 30Пиклите и пикльовците с джипове имат бяло около устата, но не е мляко! :)
40
0
 
3
 
! Отговори
птичка преди 13 години
жалко за хората и мир на праха им!на близките поднасям искрени съболезнования!относно другото-ами и аз съм на мнение ,че трябва да се правят ежегодни профилактични прегледи след определена възраст или да се шофира с придружител(както начинаещите шофьори).
39
0
 
6
 
! Отговори
колега преди 13 години
Не всички граждани в Кърджали имат турски имена/нямам нищо против съгражданите си с друг етнически произход/.Обидно е , Кърджали е български град и в него живеят и турци и *** и м н о г о българи. Ангел,светла му памет вече в минало време беше кадърен инженер,интелигентен и много добър човек.Жалко,че отлетя толкова рано.
38
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
за Вас явно всеки ,който е от Кърджали е Ахмед или Мехмеддокъде стигна тази държава с толкова некадърни "журналисти "
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътувам по магистралата поне 2 пъти седмично.На 115 км стои черното петно от пежото дето изгоряха с четири човека преди година и половина. 119 км е малко преди Шела. Това може би означава че от бензиностанцията дядото е запрашил в насрещното.... Не ми го побира ума.Баща ми е на тази възраст. Виждам колко се е променил - направо вдетенил. В годините назад едно по едно се отказа от доста неща. Уважавам старите хора, но има неща от които трябва да се откажат или да им бъдат забранени.
36
0
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Уважаема г-жо Красимира Гешева Моля не пишете подобни глупости за вече починали хора /мир на праха им /Некадърността Ви граници с безобразието - да кръстите един християнин който се казва Ангел Карасанов / загиналият от Кърджали / безкрайно възмутително..........Как може да понесете това безочие от Ваша странаот роднини на загиналият
35
0
 
11
 
! Отговори
Петя преди 13 години
Само ще кажа, че беше страшна гледка.Катастрофата стана малко след Цалапица.Незнам само кога е отишла линейка ,защото чак на разклона за Пловдив срещнах патрулката.Призовавам всички да шофират внимателно!!!
34
0
 
5
 
! Отговори
ZUZA преди 13 години
Абе, ман, може ли де се кара без валидна книжка, в насрещното на АМ, по смрачаване, в лентата за изпреварване, няколко километра. Та, бих искала да попитам КАТ дали биха били така добри да ги разясняват периодично тези неща по един или друг начин на хората в преклонна възраст, защото те имат способността да забравят. За останалите - говорите си през къра, не са ви ясни напълно обстоятелствата около катастрофата и повече внимавайте по магистралите на смрачаване...
33
2
 
3
 
! Отговори
Стоян Г. преди 13 години
Жената е на 80 г. и е от гр. Стралджа. Просто след 65 или 70 годишна възраст водачите трябва да минават проверовъчен изпит всяка година!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шофирам законно от 18 годишен. Имам над 25 тодини стаж зад волана. Помня и по-добри времена по пътищата, както и по-добри пътища. Не мисля, че трябва да има ограничение във възрастта за притежаване на книжка. По-скоро след определена възраст по-често водачите да минават медицински, в това число и психофизически прегледи. АМА ИСТИНСКИ ПРЕГЛЕДИ. Книжки да се издават САМО НА ХОРА С ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ. Иначе колко "голям "си като шофьор не зависи от пол, раса, възраст, че и опит зад волана
31
0
 
7
 
! Отговори
ДО 30 преди 13 години
на 66 години още имаш рефлекси и т.н. .... физиката на всеки човек е различна...
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
към 22: Ей ***, аз съм на 66 год. и съм минал около 500000 км. Хайде да те видя дали управляваш по добре от мен автомобил, дори в градска среда. Огледай се за 20 годишни пикли дето карат джипове като камиони и комплексарчета с мляко около устата с разни мощни коли и тогава прави умните си заключения. Не е причина възраста, а това дали не си само неделен шофьор или си в не добро здравословно състояние. Има шофьори на по 70 години които се справят по-добре от маса други в доста по-млада възраста
29
2
 
7
 
! Отговори
! до 28 преди 13 години
Съгласявам се с мисълтта Ви, прекланям се пред възрастните хора, успяли да запазят бистър ум и запазено тяло, но в днешен така напрегнат живот ставаме свидетели на все повече дори доста млади хора, получаващи инфаркти и инсулти, затова смятам, че възрастните хора трябва да минават профилактични прегледи за шофьори и трябва все пак да има горната граница.
28
1
 
17
 
! Отговори
Марсианец преди 13 години
Далеч съм още от тази възраст , но ми се струва ,че проблема не е в това на колко години е шофьора! Има хора на 80 години в по-добро функционално състояние от друг на 50-60години ! Замислете се хора ! Ако сте на тази възраст ,с бистър ум и запазено все още тяло , а нямате право да шофирате САМО заради ЕГН-то ? Това не ми звучи добре , а на Вас ?
27
7
 
9
 
! Отговори
Петко преди 13 години
Не е минал през мантинелата, излязал е от отбивка на магистралата и си е влязъл в насрещното. Не трябва дъртаци да шофират.
26
1
 
3
 
! Отговори
ДО 18 преди 13 години
Летището беше на 110-ти км преди Цалапица. 119 си е направо преди Шела. А казвам "беше" защото от преди три - четири месеца му набиха мантинели в средата и вече си е магистрала без ограничение. Не ми "светва" на 119 км къде може да навлезе в насрещното, освен ако не прескочи мантинелата? нещо има криво в инфото
25
1
 
16
 
! Отговори
ichko0o0 преди 13 години
До 21 - Митко. Не оправдавам дядото, но ти преброй колко са катастрофите от тези както казваш *** дъртаци. И колко са от младите към които спадаш и ти .Жалко за хората.
24
3
 
10
 
! Отговори
Тишо преди 13 години
Някак не ми се връзва на 119км. да навлезе в насрещното, трябва да е с хеликоптер. Има мантинела няма как да стане....И с 220 Мерник на 85г. Нещо "куца" в цялата информация...Години, място, кола...