Откраднаха 50 км жици от ЕВН

Старият град в Пловдив остана без ток за часове
Обновена: 18 май 2011 15:31 | 18 май 2011 15:30,
22
Откраднаха 50 км жици от ЕВН
Снимка: Архив Булфото

Само за периода от януари 2011 г. до края на месец април са откраднати близо 50 км кабелни линии от мрежата на ЕВН, съобщиха от компанията.

Кражбата на кабели в трафопост наруши схемата на захранването с ток в Стария град в Пловдив.

Днес специалисти възстановиха липсващата техническа инфраструктура, което наложи изключване на електрозахранването за период от 9,30 ч. до 12,00 ч.

При огледа е установено, че са откраднати около 50 метра медни кабели, като за възстановяване на щетите са изразходвани приблизително 1500 лв. За случая са уведомени и органите на МВР-Пловдив.

От началото на годината на дружеството са нанесени щети за 274 000 лв. Дължината на откраднатите проводници е 49 600 м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
kakva e tazi smelost golqma da srezew zica po koqto varvi tok? v druga statiq pro4etoh 4e detenze se pokaterilo na kawa i hvanalo s race zica i se opeklo. kak se kradqt zici , koito ubivat na miga? mozebi az nehaq ot tova i 4e si ima hora za vsi4ko.
19
0
 
0
 
! Отговори
Ихаааааааааааааа! преди 12 години
Банкет в Столипиново!"Жица, жица,пълна паница ..."
18
0
 
5
 
! Отговори
циганите преди 12 години
с мед и масло да ги храниш ! Милиони пъти съм го казвал ! За периода от януари до април са откраднати 50 м. кабел и вероятно не от един ,а от няколко *** ! А българите като започнат да крадат ,насищане нямат ,като започнеш от парламента и стигнеш до обикновенния старшина ,който всеки Божи ден източва минимум по 30 литра нафта ! После *** били виновни за състоянието на страната !
17
3
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
malko im e na evn ;) na men minalia mesec smetkata za tok 1,6vl kojoderi
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато има официално 10 % безработица, а реално са 2 пъти повече, хората започват да крадат, за да оцелеят. Безработицата ражда престъпността.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
незабелязана кражба на 50 километра кабели за 4 месеца - това се нарича рекорд! сега остава да бъде формално регистриран като такъв...
14
2
 
19
 
! Отговори
Суперпотребител преди 12 години
Дразнещото в случая е че на бай *** нищо не му правят , големите гета и ток не плащат даже(защо ли?).Въпросните загуби се покриват от нашите сметки и така най-ощетени в цялата ситуация сме ние , редовните платци.Всяка година ще ни завишават електричеството , именно поради тия причини.А след 10-на години когато *** станат двойно повече , смятайте че жицата ще остане в историята.По какво ще ни пускат ток не знам но е редно да се замислят. :)
13
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Какви са тия лястовици на снимката, бе, те ли са откраднали жиците?Пуснете снимка на някой мръсен *** !!!Крайно време е всяко посегателство срещу енергийната мрежа да бъде третирано като саботаж и да бъде наказвано със затвор !!!
12
3
 
17
 
! Отговори
az преди 12 години
eto vi go poro4en kryg :bulgarin PLA6TA - EVN - kabeli -*** krade - EVN postavq novi kabeli - bulgarin PLA6TA
11
1
 
9
 
! Отговори
Цветна преди 12 години
Добре де, не разбирам само едно: ясно е, че на държавата не й пука за тези кражби, понеже така всяко правителство си пази най-ценните купувани гласове, но поне фирми като EON, CEZ и EVN ми е интересно как реагират освен просто да прокарат нови жици..?
10
1
 
3
 
! Отговори
ТРАФОПОСТ преди 12 години
Дайте ми ги на мене тия .
9
2
 
27
 
! Отговори
flink преди 12 години
Не е въпроса какви пари ще дадат ЕВН за подмяна на жицата.Въпросът е колко хора и колко време са стояли без ток,заради някакъв долна *** ***. Колко неудобства е създал *** гаден без да мисли за последиците.Дори релси крадат без да им мигне окото. Вие бихте ли оставили стария град в Пловдив без ток, за да изкарате 100 лева да се напиете? Аз дори не мога да си го представя.Незнам какъв вид *** трябва да си да го направиш.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на фона на милиардите който стрижат от овцете малко им е
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"културни"особености на ***(турския)етнос
6
8
 
5
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Тогава не чети днес.бг
5
3
 
23
 
! Отговори
a преди 12 години
"Откраднаха 50км жица" звучи като да са откраднати на веднъж, а то става дума за от началото на годината. Мразя като тук прилагат подвеждащи заглавия.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Енергийните компании че са акули - това е ясно. Но пък *** които крадат кабели да ги хванеш че ръцете им да счупиш. Това което ще получат от откраднатото е многократно по-малко от щетите които нанасят. *** крадлива ***!
3
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На крадците им откраднаха жиците хахаха
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ми се жалват? ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ВЗИМАТ ОТ НАС, да си покрият щетите! КАКВО ИСКАТ ДА НИ КАЖАТ С ТОВА - да ги съжаляваме, бедните, низвергнати, окрадени, бедни, милярдерски душици?
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, ама ромите са истински факри. За тях няма фаза, нула - нищо не ги лови.