Молдовки опитват да забягнат през България с документи менте

Три жени са задържани за седмица, едната вече е осъдена
14 юли 2011 23:10,
13
Молдовки опитват да забягнат през България с документи менте
Снимка: Булфото

Три молдовки, опитали да напуснат България с фалшиви португалски документи, са задържани на българо-гръцката граница, съобщи МВР.

Вчера по обед на граничния пункт Илинден пристигнала 54-годишна жена от Молдова. Тя влязла в България на 7 юли с редовна туристическа виза.

Напускайки страната, жената представила португалско разрешително за престой.

Извършената от гранични полицаи експертна справка обаче показала, че документът е фалшив. Жената е задържана.

Друга молдовска гражданка, направила опит да напусне страната през пункта Капитан Петко войвода, е задържана по идентичен начин.

43-годишната жена пристигнала в България също на 7 юли през пункта в Дуранкулак. В късния следобед вчера пред граничарите тя също представила фалшиво португалско разрешително и била задържана.

По двата случая е образувано бързо полицейско производство.

Третият случай е от 12 юли, когато на граничния пункт Кулата е задържана друга молдовска гражданка – също използвала фалшиво португалско разрешително.

Тя вече е осъдена на 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
българка преди 12 години
Защо не оставиха женичките, със сигурност са побягнали не от добро. Божеееееееее и ние в тая Скапания сме имали съд , и той бил много експедитивен . Какъв ти съд бре хора, каква ти прокуратура , каква ти полиция бе. Само лежачи на гърба на изтрадалия народ . Но вината не е само от сега.Тя си започна с демокрацията та сега сме на тоя хал. ДА СЕ ВДИГНЕМ НАРОДЕЕЕ!
11
1
 
7
 
! Отговори
чавдар преди 12 години
Защо да избягат от България? Нали България е най-стабилната държава в Европа?Нли така твърди 30 часа на ден ленторезача?
10
0
 
3
 
! Отговори
venco преди 12 години
ех, а преди се жениха за Българи, явно са ни паднали акциите
9
5
 
10
 
! Отговори
Боко Тиквоча преди 12 години
Дори и молдовците не искат да останат и секунда в КЛОАКАТА на Европа-Балканска Кенефия!!!!Ако бях направил страната богата немаше да се отървете от емигранти!!Айде целивайте немита чунка на Бате ви ***.....
8
0
 
22
 
! Отговори
Булгаристан преди 12 години
Кокошкарите веднага ги ловят и съдят. Баровците не се закачат!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шенген се нарича преминаване без никаква проверка. Ако имам виза за БГ с нея може да се пътува и навсякъде само че с проверка на митницата. Да не ми кажеш, че ми трябва и отделна виза за Португалия.
6
0
 
3
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
Shengen se nari4a tva deto go misli6
5
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де тя нали като има виза за България може да пътува и навсякъде в Европа. Защо е показвала португалско разрешително и то още на излизане или аз нещо съм пропуснал.
4
2
 
16
 
! Отговори
ined преди 12 години
И нас какво ни бърка че не им се живее в Молдова. Нали не остават България, а и не сме в Шенген че да им пазим шенгенските граници от наплива на молдовки.
3
1
 
17
 
! Отговори
xa преди 12 години
експертна справка в бг - обикновена справка в есобикновена справка в бг - документите в ред ли са? -да. -добре.
2
2
 
21
 
! Отговори
Заядливко преди 12 години
Извършената от гранични полицаи експертна справка обаче показала, че документът е фалшив-Сиреч, експертна справка е на око,нос и ухо.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aaa...znachi za tova moje vednaga prisuda..NO ZA NARKOTRAFIK,SVODNICHESTVO,KRAJBI,IZMAMI,IZNASILVANIA TRIABVAT minimum 5-10 godini...shtoto kato gi hvanat s narkoticite i NIAMA DOKAZATELSTVA...AI SIKTIR