Разследват и самоубийство за отровения с киселина мъж

Мъжът не успял да даде адекватни показания, сочат от полицията
14 юли 2011 16:48,
50

Полиция пред къщата на жертвата. Снимка: Булфото

Убийство и самоубийство – това са двете версии, по които работят хасковските криминалисти по повод смъртта на 59-годишния Димитър Димитров от димитровградското село Бодрово, който почина тази сутрин след отравяне с киселина.

Сигналът за инцидента в дежурната част на полицията е подаден в сряда вечер около 23,00 от лекарите от Спешна помощ в Димитровград.

Веднага на място е изпратена оперативна група, която не е имала много време да разпитва жертвата, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Хасково Нина Николова.

Димитър Димитров разказал на униформените, че бил в местност между селата Бодрово и Върбица до чешма край река Каяклийка. Там бил нападнат от 3-ма неизвестни лица с качулки, които му налели в устата парлива течност.

Мъжът отбелязал още, че отишъл в местността между двете села около 21 часа, за да огледа ливада, която другата година смятал да коси.

Още по темата

На въпрос на полицаите защо е по бельо, загиналият мъж не могъл да даде адекватен отговор. Това накарало криминалистите да започнат да работят по две версии – едната за жертва на убийство, а втората – за самоубийство.

"Показанията са оскъдни, но това е така, тъй като се съобразявахме най-вече със здравословното състояние на мъжа", обясни Николова. Все пак тя уточни, че не е намерено предсмъртно писмо.

Нина Николова допълни, че за случая е бил извикан консултант от пловдивската токсикология, според когото се касае за отравяне с киселина от неустановен вид.

Димитър Димитров е бил транспортиран в хасковската болница, където трябвало да бъде опериран, но не успял да издържи интервенцията и издъхнал. Предстои да му бъде направена аутопсия.

Днес жителите на село Бодрово бяха потресени от новината. Майка му Латка Димитрова не знаеше все още за случилото се със сина й.

Роднини разказаха, че Димитър Димитров е бил добър човек, помагал е на цялото село. Занимавал се с животновъдство, като е имал 30-ина крави.

Държал и ракиения казан и фурната за хляб в селото. Семейството стягало сватба на племенника му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрах кой и как го е намерил??? Що за идиотщини-самоубийство?! То една глътка да изпиеш и изгаряш,сигурно е успял геройски,според следователите,да се налива до безпаметност? Ха ха. И как е успял да говори с изгорен хранопровод,то сигурно болките са непоносими? Докога ще търпят и назначават на работа следователи и криминалисти,които хал хабер нямат от тази работа?
26
3
 
50
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Полицията ни е не просто безпомощна и некадърна, тя е ВУЛГАРНА! Човекът не могъл "адекватно " да обясни какво се е случило с него. С изгарящ хранопровод и неописуеми болки- *** и обяснявай АДЕКВАТНО! Изнасиленото момиче в Борисовата градина беше обявена за алкохоличка и скитница- клошарка, само дето и учеше и работеше и за квартира си плащаше!!! Ей, мързеливи търтеи, имайте поне уважение към паметта на хората, след като не можете да ги спасите!
25
7
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
ех, пак разбирачите се обадиха. това че се бачка по версия самоубийство не значи че това е основната версия, просто има такава и това е.
24
1
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Бе, колко му е на някъв българин да му хрумне да пише от името на: АЛЕКСАНДРОС ПЕТРАКИС... само, и само да се постарае да се разграничи от действителността в БГ... Жалък тип... Вулгарис Лайнарис, бих казал, аз...
23
0
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
ходи да работиш,че имаш дългове да връщаш
22
18
 
3
 
! Отговори
АЛЕКСАНДРОС ПЕТРАКИС преди 12 години
ВУЛГАРНА ПОСРЕДСТВЕНОСТ=ПОЛИС - ЧАЛГА РЕЗЕРВАТ-- ВУЛГ-АРИСТАН
21
1
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 22:И аз съм съгласен, но ще си останем само със съгласието и недоволството за съжаление :(((
20
3
 
18
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Абсолютно съгласна съм с Вас! КРАЙНО време е всички да излезем на протест!!!!!
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да прикрие чудовищната си некъдърност полицията ще му припише самообииство и готово! Тъкмо няма да обясняват как са позволили да се случи това а и защо не са намерили виновниците!А това че е бил по бельо - ами дрехите му вероятно също са били пропити с киселина - нормално е да ги свали.Самоубиисите търсят най лесния и безболезнен начин! Никои няма да се напие с киселина за да страда часове и дни в неописуема агония!
18
1
 
23
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ако реши да се самоубива човека ще излее цял литър киселина в гърлото си! Тия хора нормални ли са изобщо???
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От къде го измислихте това? А, да, сетих се. Явно полицията е в задънена улица и на някой му е хрумнала "гениалната" идея да го обявят за самоубийство, вместо полицаите да си признаят, че не са в състояние да установят извършителя. Ама много плоско, бе! Да бяхте измислили поне нещо по-оригинално.
16
0
 
16
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Възможно е да е бил по бельо човека, защото при поглъщането на киселината просто е изгарял, за това е напълно възможно да е свалил сам дрехите си... И, не знам да има натравяне с киселина, има изгаряне... Самоубийство!? Егати версията...
15
0
 
15
 
! Отговори
! преди 12 години
Може и да са извънземни,всичко трябва да се помисли
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
о да, оная жена в Бор. градина се е самоизнасилила и самоудошира също!Съде са софиянци? Защо се разхождат още в Борисовата градина, а не протестират??????гнило, мръсно племе сме!
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самоубил се е друг път! То за това човек като реши да се самоубива отива до чешмата и после тръгва да търси помощ, защото иначе не става! Абе, вие луди ли сте?!Кой знае, горкият, какви изверги са го нападнали! Най-вероятно ***!
12
0
 
27
 
! Отговори
bate raiko преди 12 години
Да, разбира се, че се е самоубил...И онова момиче Яна в Борисовата градина - и то се е самоизнасилило и самоубило / Бог да го прости /. Преди няколко месеца и ония ром сърцераздирателно си призна как е намушкал в гърба боксьора, щото го обиждал на ***, пък после се оказа, че убийството е извършено от ненормалното 15-годишно момче......Ако имаше класни журналисти щяха да разнищят тая история със самопризнанието до дъно, ...нейсе, остави .....
11
2
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Искам само да попитам, как човек, който иска да се самоубива и има смелостта да го направи по един от най-болезнените и мъчителни начини, ще излее киселина в гърлото си сам, а после ще се уплаши и ще отиде да търси помощ... Нещо не ми се връзва! А може да е бил по бельо, защото примерно се е съблякъл и се е опитвал с дрехите да се почисти и попие от киселината...или нещо такова... Така ми звучи на мен на прво четене. Дано от безсилие да не го пишат самоубийство...
10
1
 
17
 
! Отговори
Марин Веселинов преди 12 години
Родната полиция май само престъпниците пази...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6to bil po belio.. 6toto my e bilo toplo?
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Девиз на следователите в МВР: всеки убит е самоубиец или клошар.