Задържаха Куката за палежи на коли в София

Нови пет случая в Студентски град тази вечер
Обновена: 13 дек 2011 20:32 | 13 дек 2011 19:35,
248
Задържаха Куката за палежи на коли в София
Снимка: Архив Булфото

Криминално проявен, на 33 години, е задържан от МВР за палеж на коли на територията на София, съобщи пред "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Владислав Николов е познат с прякора си Куката. Той е заподозрян за трите палежа на 10-и срещу 11-и декември като вече му е повдигнато обвинение.  В досието си Куката има има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици.

Куката ще отговаря за палежите в квартал „Западен парк”, когато изгоряха Фолксваген „Голф”, Шкода „Октавия” и "Волво", като единствено на последната имаше нанесени по-сериозни щети.

Специално за този случай от МВР уточниха, че начинът на запалване е различен от предходните и се работи по версията, че палежите са дело на имитатори.

Още по темата

„От направените експертизи и оттривки, иззети от него и от дрехите му, е установена лесно запалима течност. Буквално преди минути, му е повдигнато обвинение за опожарените автомобили и е задържан за 72 часа”, уточни комисар Валери Йорданов.

Междувременно Йорданов съобщи, че е получен сигнал за нови пет случая тази вечер. Запалени са коли в Студентски град.

Тази нощ София отново осъмна със запалени автомобили. Три от тях в близост до сградата на полицията, а други два горяха около полунощ в столичния квартал "Люлин".

Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 40 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

Сред версиите на разследващите полицаи са войни за паркоместа, застрахователни измами, както и отделни пиромани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: умишлени палежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
1
 
! Отговори
Do 188 преди 12 години
Е, такъв като тебе, да се изкаже, че е нагласено всичко, все ще се намери :)
198
2
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
90% от колите на средната и бедната класа в БГ са без пълно автокаско.Може би застрахователите се опитват да накарат повече хора да си правят автокаско на колите.Друга много вероятна версия е,че психопат иска да е в центъра на вниманието,да разиграва полицията и да слуша за подвизите си по ТВ.Незнам ама стана като интересен крими сериал,на който ние зрителите очакваме вълнуваща развръзка.След края на първия дали ще има втори сезон на сериала "Подпалвача На Коли"
197
0
 
13
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Знаех си че Джаро стои зад тези палежи. Куката обаче е железен и няма да го издаде.Попов пускай го! :D
196
13
 
13
 
! Отговори
чис софианец преди 12 години
Софиянците ползваме метро и градски транспорт - *** са с колите
195
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха на софиянци им пари яко под ***,купете си колело,вместо да си возите тлъстите и мързеливи ***,а и така ще намалите вредните емисии и ще сте във форма,както правя аз,от 5 години карам колело.:)
194
0
 
17
 
! Отговори
Джаро преди 12 години
Няма Джаро, няма Маро, на улицата има нов шеф и той се казва Иво!
193
1
 
14
 
! Отговори
1312 преди 12 години
Скоро и патрулките ще започнат да им палят.
192
0
 
6
 
! Отговори
do 190 преди 12 години
Прав си братче, но с уточнението, че всеки министър, който не е комунист. Та не очаквай от Цветанов оставка.
191
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Родната полиция гледа как горимЕ, ся кво прайм?
190
0
 
11
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Ако на боко Тиквата подпалят джипа, остават си версиите - войни за паркови места, застрахователни измами, както и отделни пиромани.
189
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работата май е "На всеки километър"
188
2
 
19
 
! Отговори
чукче преди 12 години
Не си спомням,а предполагам и вие, в 22 годишната история на прехода по-голяма гавра с полицията. Сигурен съм ,че всеки министър на вътрешните работи,във всяко друго правителство при такива клади на подигравката щеше да се е простил с поста си. И СЕГА ,КАТО ГРАЖДАНИН,КАЗВАМ ПРОСТО,НО КАТЕГОРИЧНО-ОСТАВКА!!!!!!!!
187
2
 
7
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
Пожарникаря що не ги гаси тия коли? Нали все пак това поне го разбира
186
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз мисля, че просто са намерили удобен криминално проявен да го обвинят, че много време стана и не могат да разкрият виновниците (или не искат) и се излагат
185
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро ша ви запалят задниците докато спите и опъвате ***.
184
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вечерна проверка на дежурните по форум Кутевци!Здрааавейте чееервени ***!!!!Здраве желаем другарю педералисимус Станишко!Доообре лааапате шланга на Бойко!Ще се стараем другарю педералисимус! Уррррааааааа!
183
1
 
12
 
! Отговори
Джаро преди 12 години
Е Куката , другия е Косъма и Близнаците. Дрън - дрън .... От безизходица естествено че ще обявят веднага че са заловили някой ! Опитват се да замазват очи , а хората са в паника вече.
182
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАГЛАВИЕТО - куките задържаха куката, ама палежите продължават.
181
1
 
3
 
! Отговори
nikola преди 12 години
Росен Куката ?
180
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интерес от тези постоянни палежи в предвид обстоятелствата в държавата в момента има само един единствен човек в България и това Трактора!За това твърдя, че инициатор, подбудител, организатор и финансист на палежите е Ал Петров, българския еквивалент на Ал Капоне. Този мегабандит беше притиснат до стената на правосъдието с непреовержими доказателства за престъпната си рекетьорска дейност, като над 20 потърпевши вече са приложили своите свидетелски показания. Над 200 тома свидетелски показания за престъпната му дейност и това се случва едва сега, след като правителството на ГЕРБ обяви война на тежката криминална престъпност в частност и на Ал Петров, поради неговата всестранна криминална дейност - от изнудвания с цел придобиване на фирми, определен бизнес, наркоразпространение и проституция до наказателни акции, завършващи с убийства. Методичните палежите са ответния удар на Октопода, ръководен от Ал Петров срещу правителството, като целят създаване на масова психоза сред хората и дискредитиране на МВР, все похвати придобити от бившата барета при неговото обучение. Но рано или късно Трактора ще го тикнат в затвора и там ще му подпалят задните части, ще види колко е добре да правиш лошо на невинни хора, възмездие ще има със сигурност. Въпросът сега е, че тази група или групи подпалвачи трудно ще бъдат хванати, защото това не са обикновени пироманчета, тръгнали с туба бензин да палят. Тук нещата се пипат много професионално, със сигурност около набелязаното място и на съседните кръстовища има и други коли с цел наблюдения на района, имащи техническа поддръжка със специални средства за комуникация помежду си, нещата се подготвят и изпипват доста добре и трудно ще бъдат хванати точно на местопрестъплението! Но твърдя, че никой друг освен Трактора няма нужния ресурс от специалисти, хора, техника за да действа безнаказано и с такава лекота из цяла София, повтарям това не са обикновени подпалвачи, наркомани например на които им е платено, това са подготвени хора от най-тясното обкръжение на Трактора, той е наясно, че ако се издънят, с него е свършено и като политик и като обществена личност, въпреки че той има огромно влияние в подземния свят и връзки с политици, даже съм убеден, че тези негови действия са съгласувани с Първанов, който е Капи туто ди капи на българската мафия и без неговото знание и одобрение Трактора няма да смее да действа на своя глава, за това казвам, че битката на правителството с Октопода ще бъде Рубикона на това управление. Ако Борисов и ГЕРБ спечелят, печели цял народ държавата ще бъде върната на хората и институциите няма повече да работят за облагодетелстване на престъпниците и да ги защитават както до сега!