Наказват полицаи заради смъртта на Чочо

Марио-Заека не признал вина, все още е без обвинение
Обновена: 15 яну 2012 08:52 | 15 яну 2012 08:50,
281
Наказват полицаи заради смъртта на Чочо
Убитата Мирослава. Снимка: Facebook

Инспекторатът на МВР е започнал разследване за разкриването на обстоятелствата, при които задържаният за отвличането и убийството на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в присъствието на полицаи от ГДБОП.

36-годишният мъж се застреля, след като спецполицаите го отвели за повторен оглед в дома му в Перник в четвъртък.

“Пълни глупости!”, така категорично  шефът на ГДБОП Станимир Флоров отхвърли пред „Труд” появилите се версии, че Чочо се гръмнал с пистолет на един от придружаващите го служители на МВР. Според него някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата.

“Ние не сме роботи и допускаме грешки. Тази грешка е вследствие на напрежението и денонощната работа на колегите”, обясни антимафиот № 1. И допълни, че вероятно ще бъдат наказани полицаите, които са допуснали Чочо да се самоубие.

Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред. Той посочил една врата на антимафиотите и те го пуснали да иде в нея, като смятали, че там е тоалетната. Всъщност там бил килер, където Чочо държал пистолет “Глог”.

Още по темата

Източници от МВР определиха като грешка факта, че никой от спецполицаите не е проверил предварително помещението и не е придружил Чочо. Така задържаният е можел да застреля и някой от служителите на ГДБОП.

Все още не са повдигнати обвинения срещу втория задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, който според показанията на Чочо бил физическият убиец. Пернишкият окръжен съд трябваше да гледа мярката му за неотклонение вчера.

Това обаче не стана, защото бяха насрочени допълнителни психиатрични експертизи. Заека представил пред магистратите медицинско, в което пишело, че има психични отклонения.

Марио в момента е в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Пред психолози обяснявал, че чува гласове от Космоса. По информация на „24 часа” той не се е признал за виновен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: МирославаСтойчо Стоев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
21
 
! Отговори
145 преди 12 години
и не за всичко има писмена заповед, на почит са устните
125
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-големият враг на ГЕРБ е...... интернета. Вижда се как нервничат и им се иска никой за нищо да не ги пита, да не се интересува от тяхната работа и въобще никой с нищо да не им се меси. Но хората имат интернет и споделят, коментират във форуми, правят групи във Фейсбук.Ако не бяха новите технологии ГЕРБ по нищо нямаше да се различава от БКП.
124
0
 
27
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
141 - не е важно чий се води пищова, важно е кой е натиснал спусъка - тованикога няма да се разбере!
123
0
 
27
 
! Отговори
Калин преди 12 години
МИЛИЦИЯ И НОМЕРАТА .. И СИСТЕМАТА ИМ ТАКАВА !!
122
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срам и позор. Как е възможно това да се наричат професионалисти и специалисти. А какви ли ще са непрофесионалистите.
121
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВИ НАКАЗАНИЯ ?СТИГА ГЛУПОСТИ,ДО КОГА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛАСТВА ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС ОТВЛИЧАНИЯ И УБИЙСТВА ? ХОРА ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА ЧЕ ХОРА КАТО ПАРВАНОВ И БОРИСОВ ПОКРОВИТЕЛСТВАТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ?
120
3
 
27
 
! Отговори
140 преди 12 години
рибата се разваля от главата, полицията е военизирана структура, там заповедите се изпълняват без коментар - шефовете й си я направиха каквато им е необходима
119
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни глупости!, така категорично шефът на ГДБОП Станимир Флоров. Този си мисли, че някой вярва на глупостите му, които ръси, вместо да го е срам и да се покаже.
118
1
 
28
 
! Отговори
нормално ли е2 преди 12 години
Отговорни лица казват, че НЕ Е ВЯРНО, че е пистолет на полицай, но и не казват друго.Има ли експертиза ЧИИ са куршумите?3. СЕга ОНЗИ Марио не е признал, че еубиец, освен това И е психически болен.ТОГАВА?Защо се правят заключения , че той е убиеца, като лицето НЕ ПРИЗНАВА, а оня, който КАЗАЛ, е МЪРТЪВ?????И двете избрани лица НЕ МОГАТ да кажат истината.
117
4
 
35
 
! Отговори
Изумен преди 12 години
Разбирате ли какво става ? Никой навършил 3 годинки, няма и грам доверие в българската полиция. И за това има причина. Непотребна, *** сбирщина неспособна на нищо. Но не просто безполезна, но и вредна ! Крадци, дилъри, убийци ! Това е българската полиция. И въобще не ми говорете, че може би имало свестни ! НЯМА НИТО ЕДИН ! До един са *** по душа !
116
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-вероятно ще го отнесат обикновени полицаи, а тези които са истинските виновници и знаят всичко и които са ръководили действията им, ще си го карат до следващия подобен случай. Това ще е винаги дереджето в бг докато управляват бивши комунисти и милиционери.
115
0
 
19
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Прав си, но съм го копирал както е написано. Не съм променял нищо.
114
0
 
33
 
! Отговори
нормално ли е? преди 12 години
Свързвам ЛОГИЧНО изявленията на висшестоящи и отговорни лица за разкриване КОЙ е убиеца:1. ЧУЛИ ( има ли запис на думите пред Прокурор?), че Стойчо казал, че някакъв Марио е убиеца.2. Този Стойчо се (само)убива пред хора от БОП, но така и не става ясно:а) казват, че има ЗАКОННИ пистолет и ловна пушкаБ) защо при първия обиск не ги иззеха?в) не се ли водят НА ОТЧЕТ и ПЪРВАТА работа на БОП не ели да ги изземат?г) появява се изявление, че се застрелял с пистолет на един от полицаите?
113
0
 
33
 
! Отговори
Ran преди 12 години
Май с право Миков беше започнал цялостна чистка на системата им, но наистина времето не му стигна. От милиционер просто полицай трудно се става.
112
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Последната версия на полицията - не Стойчо, а Марио е убиецът.Нещо е принудило ченгетата да си променят версията, но пак не е съчинена добре. Съчинена - защото смятам, че те не търсят истината, а си съчиняват. АКО СТОЙЧО БЕШЕ УЧАСТНИК В ОТВЛИЧАНЕТО, НО НЕ И УБИЕЦЪТ, ТОГАВА ЗАЩО ЩЕ СЕ САМОУБИВА ???????По тоя случай могат да се зададат не 10, а поне 20 въпроса на които не може да се отговори. И всичко заради необмислени изказвания на представителите на полицията.Не им вярвам на версиите.
111
0
 
24
 
! Отговори
Мето преди 12 години
До 127 - уточнение за поискания подкуп - става въпрос за 250 000 евро или около 500 000 лева.
110
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе редовите полицаи, естествено ще го отнесат, а двамата "умници", дето не спали и "ръководили" всичко кво ? ще си продължат да "ръководят" и никога няма да са виновни за нищотвърде удобно някак си
109
3
 
29
 
! Отговори
! преди 12 години
ясно е на всички,че за бг-полицай има едно изискване.
108
0
 
29
 
! Отговори
Doko преди 12 години
Цецо така и не проумя, че с психолози, детектори и врачки престъпления не се разкриват, а трябва да се събират годни доказателства за съда. Ами да сложат по психолог и детектор във всяко управление и да освободят полицаите и без това са предостатъчни за това, което се върши. След това съдът бил виновен.
107
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега се разбра,че истината ще трябва да ни я разкаже оня,къде чува гласове от космоса,ей това и Шерлок Холмс и д-р Уотсън не могат да ни го предложат.Ало артистите ето ви сценарии за нов крими-фантасмагории филм,и в цялата работа си отиде едно дете без възможност да изживее живота си.Така се водят почти 100% разследвания и събиране на доказателства от мвр,и после ревът защо съдът ги освобождава...