Разкриха имотна измама за 280 000 лева

Престъпниците действали по схема с фалшиво пълномощно
3 фев 2012 15:10,
35
Разкриха имотна измама за 280 000 лева
Снимка: архив Булфото

Имотна измама за близо 280 000 лева е разкрита от Икономическа полиция и СДВР.

Престъплението е извършено по позната схема – с фалшиво пълномощно. Авторът на измамата е 36-годишен мъж, който е добре познат на органите на реда.

Престъплението е разкрито след сигнал за продажба на жилища без знанието на собственика. Измаменият мъж се сдобил с два апартамента след смъртта на негова близка, която му завещала имоти в столичния кв. Слатина.

36-годишният измамник разбрал за завещанието и подлъгал своя позната да участва в схемата, без да й разкрива подробности. Той взел личната й карта и извадил фалшиво пълномощно от починалата жена.

В измамата се включил и друг негов приятел, който се представял пред кандидат купувачите като мним брокер. Така тримата успели да продадат апартаментите – единия за 71 000 евро, а другия – за 140 000 лева.

Измамникът е задържан за 72 часа. Полицията продължава разследването на измамата, предстоят разпити на останалите замесени, които са криминално проявени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: имотна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Наистина ли няма да върнат жилището на истинския собственик?
26
0
 
3
 
! Отговори
до номер 20 преди 12 години
Кой ли? Фалшивото пълномощно, изготвено от топ адвокатка. Така... Тодор е у дома си, в кома. Това може да се докаже и чрез съответните медицински документи. Дъщеря му вижда на къде отиват нещата и вместо да се бори със зъби и нокти баща и ЖИВЕЕ търси "схема" по която да ЛИШИ БРАТ СИ ОТ НАСЛЕДСТВО, без да му даде и стотинка. Тук се включва приятелка и - адвокадка. Правят фалшиво пълномощно от този дето е в кома и не може дори да се подпише, като го подписват и дори заверяват пълномощното.
25
0
 
4
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Не ме учудва. Свекърва ми стана жертва на имотна измама, сътворена от собствената и дъщеря. Там в измамната схема участваха топ адвокат и известен столичен нотариус. Пълномощното беше с фалшив подпис. Топ адвоката беше изготвил два договора. Единият за пожизнено и безвъзмездно право на ползване на изманмицата - МАРИАНА, а другия за придобиване право на собственост на дъщеря и срещу "грижи" за бабата. Така се погрижиха,че бабата почина в мъки, без да дочака ПРАВОСЪДИЕ.
24
0
 
3
 
! Отговори
pod prikritie преди 12 години
Авторът на измамата е 36-годишен мъж, който е добре познат на органите на реда.ami kak da ne vie poznat dopredi 3 meseza byaha vashti sponsori puskaytegi da si varvyat momcetata.kakvato e darjavata takiva i horata.
23
0
 
7
 
! Отговори
Продължение на 26 преди 12 години
У нас, препродадат ли ти апартамента, той вече не може да бъде отнет и следващият купувач си го запазва, а ти *** гони Михаля да съдиш измамника /ако го хванат/, за да ти върне поне парите.Задавам си въпроса: Ако и у нас законът беше като в Русия, нямаше ли поне купувачите да си отварят очите на четири и много внимателно да проучват какво точно купуват?Изводът е, че наистина някой има голяма полза от тези измами и това не са само измамниците. Явно е, че тези измамници отчитат някъде десятък!
22
0
 
3
 
! Отговори
Може да ми се смеете преди 12 години
но аз понякога гледам рускита новинарска програма "Время".Там показаха репортаж за подобна група мошеници,които убивали самотно живеещи хора,а после с подправени документи си присвоявали жилищата им и веднага ги продавали.Знаете ли каква е разликата при тях в сравнение с нас?Веднага след разкриването на измамата,жилището се отнема от купувача /който е съвършено невинен/ и се връща на ограбения човек.Един от ограбените беше оцелял,а купувачката беше теглила огромен кредит,но й взимат апартамента
21
0
 
0
 
! Отговори
Stiga de... преди 12 години
Kato niamame akul da si izmilsim pravila i zakoni koito da ni zashtitavat, zashto ne se kopirat ot sushtestvuvashtite v normalnite durzhavi. Haide stiga sa se prvaili na maloumni i da sprat tezi tzorkove! Haide politzite da se razmurdat i da zapochnat da zashtitvat chestnite hora, che skoro niama da ima koi da kara po tezi golemi shiroki putishta oito se stroiat, osven mozhennitzite i utrepkite. A nito ednite nito drugite shte gradiat druzhava i shte im plashtat zaplatata...Shte se zatrie naroda
20
0
 
0
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
обикновено Мъжкият орган служи за две неща и всеки ги знае, Женският за три - и всеки ги знае - Тея полови органи детио ги имаш в предвид служат само за едно - за да пречат!!!
19
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 12 години
Досега бил добре познат на полицията.Сега вече ще им стане приятел.След следващото престъпление ще им стане роднина и т. н.Така властта се сродява със престъпността,а ние будалите си мислим ,че нас пазят,за нас мислят!
18
0
 
8
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
бой *** 10 дена / и всичко ще си каже/ 7.62
17
0
 
65
 
! Отговори
az sam преди 12 години
А кои е издал фалшивото пълномощно.Ако е някой подкупен нотариус, то той трябва вече да няма права на нотариус.
16
0
 
63
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Добре де, само да попитам:При условие,че и схемата е позната и извършителя познат на органите....Какво точно правят тези органи? Това е точно като онова, кримиално проявен със законопритежавани оръжия!!!! Все оксиморони...Но пак,за сетен път ще кажа,не са виновни тези дето не си гледат работата-ние всички сме виновни,че им позволяваваме да не я вършат!
15
0
 
56
 
! Отговори
poli преди 12 години
Кой е този нотариус ,защо не е проверил пълномощното дали е вписвано в службата по вписване,нали всички пълномощни се вписват.
14
5
 
31
 
! Отговори
ФЕДОСКА преди 12 години
Попитайте ДЕБЕЛАТА БЕРТА КОЛКО АПАРТАМЕНТИ е продала по тази схема.
13
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега кой ще загуби? Новия собственник или измамения наследник? При всички положения крадците печелят ,парите са отдавна прехвърлени и покрити.Мисля ,че някой има полза да не могат да се спрат имотните измами. Все са познати на полицията ,все една била схемата , а измамите все повече и повече. Толкова малка страна сме и всеки вече знае всекиго. Никой не може да ме убеди ,че това не може да бъде прекратено!
12
1
 
22
 
! Отговори
глупав народ ей... преди 12 години
Марин е помилвал осъдени с големи присъди /безмислено е да се помилва някой с малка присъда/, а те са давани за тежки престъпления. Но защо никой не говори за сегашната вицепрезидентка - процедурата по помилването започва с предложение от Министерството на правосъдието!~?!~ По темата - докато не са свързани инф. системите на общините, нотариусите и АП така ще е...
11
1
 
13
 
! Отговори
ИК на БСП преди 12 години
Над тези честни и почтени граждани на републиката е извършено полицейско насилие!Ние бихме им дали орден "Стара планина", а вие ги тормозите.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази схема е позната - както и следващата - починал някой - веднага продажба, продажба и баба Гиче в най- дълбоката провинция има апартамент и какво става, нищо... честито на баба Гиче че е с жилища в столицата
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
72 часа - да и после прокурорО ще го пусне... и после той ще се укрие, и защото е познат на МВР-то няма да има изненадани
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не би този "добре познат" измамник да е от помилваните от Марин?...