Гриша Ганчев плашил със смърт шефа на НАП

Бизнесменът с обвинение и по акция "Захар" и с рекордна гаранция от 500 000 лв.
Обновена: 29 май 2012 16:34 | 29 май 2012 16:28,
253
Гриша Ганчев плашил със смърт шефа на НАП
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев е обвинен за закана за убийство, съобщиха от специализираната прокуратура. 

Ганчев е отправил закана за убийство към директора на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

На ловешкия бизнесмен е повдигнато и второ обвинение - за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система.

Според събраните до момента доказателства той е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

Според специализираната прокуратура за малко повече от два месеца престъпната група е ощетила бюджета с близо 200 000 лева.

Още по темата
Спрямо Ганчев е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 000 лева.

Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия, обясниха от прокуратурата. Наложена му е и забрана да напуска страната.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Германия всичко става много по-лесно ,***,както и в цяла Европа,там чиновника ти помага,а не те изнудва. Освен това има цял куп привилегии за предприемчивите, тук държавата не само не ти помага а те мачка с безумните си изисквания.Личи си че не си излизал от страната!
141
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти познаваш ли интелектуален гений с много пари?
140
21
 
19
 
! Отговори
Ванга преди 11 години
България започва да става нормална държава.
139
11
 
13
 
! Отговори
до 193 преди 11 години
Колко си ***,та повече и от овца.Ей *** *** в Германия и си направи фирма,опитай се да прикриеш данъците си и такъв шамар ще ти се стовари,че и внуците ти ще ти плащат глупостта.Те затова във всички развити страни подобни кражби са минимални.Ти защитаваш ония,който са свикнали да печелят без да плащат данъци и си от ония същите скачащи по площадите за високи заплати....ще си умреш *** нищо,че си с компютър.
138
0
 
13
 
! Отговори
до 185 преди 11 години
Добра версия ! Но версията ,че ГГ е работил с пари от БСП и е бил неин спонсор до момента ,но сега ...Реално -откъде би могъл да има пари ГГ за да развие такъв бизнес .Един бивш борец-интелкуален гений с много пари ? Кой би го оставил да е един от водещите в този бранш ?
137
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той Гришата не е искал просто да си даде "доброволно" бизнеса със захар.Мурафетите на ДС лъсват със всеки изминал ден, само не мога да разбера раята предвид, че си избрала съдбата какво лае!Ако не си дадеш бизнеса "доброволно" и ако е печелив влизаш под мерника на мафията-държава България!
136
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви сте овце!! Защо сте наслагали минуса на Баро? Не знаете ли че в България от момента в който си регистрираш фирма започва безпрецедентен рекет! То не са инспектори,чиновници и ква ли не *** на която плащаме заплатите, а на всичко отгоре те гледат като че си им длъжник! Ако им спазваш всичките безумни правила(повечето ги няма в нито една европейска държава) пак намират за какво да те ощават! За това масово се нарушават и бизнеса е предимно сив.
135
11
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
добре де,защо това нещастно селянче реши да натопи сина си като прехвърли бизнеса си на него и така помисли че няма да бъде следен,проверяван и съден.
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво 185++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
133
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА *** питайте другаря валяк Евгени Бакърджиев и НСО как една есен на 1998 година се наср.ха щом ги наобиколиха на плажа на КАБАКУМ!Искаше другаря Бакърджиев да спира един строеж!
132
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е ,няма как да си офицер от МВР преди 89та и да не се комунист,няма как да си бивш охранител на Т.Живков и да твърдиш че си репресиран от комунистите!
131
1
 
8
 
! Отговори
капка по капка преди 11 години
На всичко вярвам, 20 год. бяха се взели за свещени крави,дано си получат заслуженотоза бандитската приватизация и другите издевателства над обикновенните хора.
130
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю самият ти идол Бойко Борисов е чист *** озлобен като другаря Костов,че преди 89-та не са им давали от кокала!ДРугаря Борисов,който мрази комунистите,а беше пръв телохранител на другаря Тодор Живков!Другаря Бойко Борисов,който е син и внук на милиционери,а реве,че единия му дядо бил убит като куче от ***!Айде стига вече с тия басни!Комунист макар й по принуда беше дядо ми,който бачкаше от сутрин до вечер на полето с любов към земята!
129
10
 
24
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Гриша Ганчев плашил с убийство куклата на конци Стефанов,хаха.Глупости на търкалета са всичк отова.За разлика от Боко Тиквата,който само обещава,Гришата действа.Така че ако имаше и 1 % истина в това,данъчното недоразумение щеше да е дало фира.Истината май се крие в това че Гриша Ганчев е независим и не дава парички на *** от ГЕРБ.
128
13
 
24
 
! Отговори
баро преди 11 години
ГЕРБ за пореден път доказаха че са силни само с рушенето. С опоскването на Г.Г ще се закрият нови 5-10000 работни места. Че е мафиот знаем но такива са и котараците и повечето родни милионери. Прсто власта ги дели на такива които са спонсори(Лукоил,Титан,Трейс грун и т.н.) и такива дето се заиграват с опозицията като Гришката и Ковачки. По добре сива икономика от колкото никаква каза Трайчо и му биха шута.С медиен контрол и недостроени магистрали бюджет се не пълни.
127
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до селския съдия-Гришата е като чавдарче пред хората които ограбиха България,само че техните капитали са извън страната. А Ганчев е голям работодател за нашите мащаби, за разлика от тях.Като си изнесат бизнеса ,Гриша и подобни, в чужбина,например Сърбия, народа който цитираш ще остане съвсем без работа.
126
3
 
26
 
! Отговори
Ами ТИМ ???? преди 11 години
Василев, всички знаем, че Гриша Ганчев пере парите на Партията получени чрез баба Нора Ананиева наврямето.Затова е неудобен на Бойко и ГЕРБ, защото не им снася в партийната касичка.Виж с *** нещата стоят по друг начин ...Тях "борците за справедливост" Боко и Цв. Цв. няма да пипнат с пръст !!!А, *** са в пъти по-големи престъпници от Гришата. Ганчев държи един селски район, а ТИЕМ цяла Северна България и морската столица Варна.Те обаче са недосегаеми.Гарантирано от ГЕРБ !
125
23
 
18
 
! Отговори
Свинята преди 11 години
Мачкай Бойко,мачкай не ги слушай *** дето клепат по форумите.Заради тях не мръдва тая държава,тея дето ще дават минуси да не забравят,че това ДДС е от техния джоб.Да свикнат всички да работят почтено.Няма ги комунистите да ги държат иначе всичко друго е ала бала...
124
16
 
14
 
! Отговори
селския съдия преди 11 години
Браво. Гришата е един от хората, ограбили България. И сега трябва всичко да му се конфискува в полза на държавата. А той, синът му и компания да потъркат наровете за по 20 години. Такъв резултат иска народа!
123
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно е че е рекет цялата история! Само ще съсипят производството та автомобили в Ловеч.