Гриша Ганчев плашил със смърт шефа на НАП

Бизнесменът с обвинение и по акция "Захар" и с рекордна гаранция от 500 000 лв.
Обновена: 29 май 2012 16:34 | 29 май 2012 16:28,
253
Гриша Ганчев плашил със смърт шефа на НАП
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев е обвинен за закана за убийство, съобщиха от специализираната прокуратура. 

Ганчев е отправил закана за убийство към директора на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

На ловешкия бизнесмен е повдигнато и второ обвинение - за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система.

Според събраните до момента доказателства той е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

Според специализираната прокуратура за малко повече от два месеца престъпната група е ощетила бюджета с близо 200 000 лева.

Още по темата
Спрямо Ганчев е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 000 лева.

Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия, обясниха от прокуратурата. Наложена му е и забрана да напуска страната.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
15
 
! Отговори
osata преди 11 години
Едно ми е ясно - няма нищо случайно!
121
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОКО , а какво ще направиш на Слави Бинев - ГОРД ти диша във врата , те ще са новия хит - ГЕРБ се *** и с управление и с кадри ..........що го не арестуваш бе Пожарникар , нека всички бизнесмени които смятат да подкрепят друга политическа сила го правят ТАЙНО , прегръщайте Бойко , обещавайте му .......... И ГО ПРОДАЙТЕ НА САМИТЕ ИЗБОРИ , но ......ПРЕДИ ТОВА ...СЕ ПАЗЕТЕ
120
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И преди няколко дена го написах!Намерете обикновевни хора работещи и работили за Гриша Ганчев питайте ги какъв работодател и слушайте какво ще ви отговорят!Аз не съм му адвокат,но знам,че е бил точен и коректен до стотинка с обикновените работници!И ония трибуквените от моя град Варна като му секнат бизнеса ей така ще го отнесат и невини хора!Та някои ще кажат да въртял е далавери,а аз ще ви отговоря и вие да бяхте щяхте да въртите далавери!С морал в България човек гладен ще остане!
119
4
 
25
 
! Отговори
:) преди 11 години
*** са си направили ВАРНА ФЕОД! ДАЖЕ КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СА СИ КУПИЛИ! С ТЯХ ЩЕ Е НАЙ ТРУДНО ЗАЩОТО СА ОТ НАЙ ЕДРИТЕ ФЕОДАЛИ!
118
1
 
14
 
! Отговори
до Хонгилдон преди 11 години
То целия така наречен бизнес у нас е такъв бре!:))) Английската дума БИЗНЕС на запад значи зает,работа и т.н а у нас значи -КРАДА ОТ ОБЩАТА КАЦА МАМЯ и прочие! Ти сещаш ли се за читав "бизнесмен " у нас? Аз не! Ако ги изловят наедно всички ще станем безработни и ще свалим правителството.:))) Да не говорим че просто няма да стигнат разследващите да ги разследват читаво! Така че когото и да погнат ще е избирателно!:))
117
1
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ами то за тази...захар,малко ми беше...чудно как тези...пишлемета ще правят..далаверата,без да е на...ясно босса.Дано китайците не се...уплашат и да се...дръпнат от бизнеса с автомобили.
116
1
 
32
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Не си взе полука от Мишо Бирата и Тиквата му прати баретите да го тарашат
115
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dali pak sega bai gan chev nqma da si napravi9 otbor v pandiza ???/
114
1
 
28
 
! Отговори
ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ преди 11 години
За известно време му спират бизнеса-докато някой подходящ се намести в същия и....няма дело няма съд...ни чул ни видял......ама никой нищо не разбрал...
113
3
 
28
 
! Отговори
ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА преди 11 години
Ама какъвто премиера такава и държавата....А сега накарайте някой да се занимава и да дава пари за спорт...освен ако не е човек на ЧОВЕКА...оня дето говореше с Мишо Бирата......Ако не се целуваш с пожарната стълбичка...си обречен.....
112
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гриша Ганчев, човекък който от най-голям престъпник се превърна в най-голям светец в очите на сесекарите....как реват сега чорбаритеееееееееееееееееее..........xaxaxaxa
111
2
 
6
 
! Отговори
до 153 преди 11 години
ХАХАТова информация от извора ли е?Според мен чуждите са далеч по-изрядни от българските като цяло...
110
1
 
34
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 11 години
НЕ ВЯРВАМ, ЧЕ Е ИМАЛО СЕРИОЗНО ОТПРАВЕНА ЗАПЛАХА, ЗАЩОТО ДО СЕГА ЗАЛИЗНЯКА КРАСЧО ЩЕШЕ ДА СЕ Е НААКЪЛ !! ПРОСТО ДОН БОКО Е ТРЪГНАЛ ДА СИ ИЗПРАЗВА ОТДАВНА ЗАЛОЖЕНИТЕ КОШЕРЧЕТА !!!
109
5
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха - 149 преди 11 години
Прав си, но в края на крайщата АП е на топло, сега *** трябва да го последва, пък след изборите ще дойде ред и на Тиквите. Както е казал Мечо Пух колкото повече, толкова повече :). Така че Тиквето да поразчисти още малко конкуренцията, пък и неговия ред ще дойде :)
108
0
 
5
 
! Отговори
трт преди 11 години
кастрация!
107
9
 
16
 
! Отговори
144 преди 11 години
E макар герберастчетата да са ми изключително противни в случая не може да се отрече, че е подгонена мутра от най-високо ниво. Какви са причините, дали е разчистване на територия за мутрите от ГРОБ или е във връзка с операции на чужда държава е без значение. Няма да е лошо този мутрафон да го отнесе и да влезе в кауша. Очаквам нещата да продължат с останалите от тази пасмина като Н. Банев, двамата Герговци и т.н. Да ги поразчистят малко, пък догодина ще дойде реда и на Тиквата и неговите мутри
106
0
 
29
 
! Отговори
dedko преди 11 години
е , колкото осъдиха Ковачки,толкова ще осъдят и Гриша Ганчев -- само имитация на правосъдие
105
1
 
28
 
! Отговори
Борисов е мафия преди 11 години
Чисто по мафиотски след като Ганчев направи изборите на герб в северна България алчните борисофчета и цвъкита му вземат бизнеса за благодарност. Иначе Ганчев , Борисов и Алексей Петров са си живи мафиоти и това го знае даже Уорлик и всяко българско дете.
104
9
 
10
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Тоз нагляр ще се окаже много болен и едва ходещ - вервайте ми!
103
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ония защо не го разследват и него Черепа каде се покри тоя престъпник на един кантар са с Гришата