Гриша Ганчев си разпродава бизнеса

Полицията сглобила заплахата за убийство към шефа на НАП, твърди бизнесменът
Обновена: 31 май 2012 17:16 | 31 май 2012 17:16,
220
Гриша Ганчев си разпродава бизнеса
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Това свое намерение обяви пред Дарик радио самият Ганчев. Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само два часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май. Според прокуратурата Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на данъчните. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Според Ганчев репликата: „Ще го изкормя тоя твоя човек „червенобузест"!... Ще му разпоря корема, рано или късно, това трябва да ти е ясно!... Но ти казвам, че ще му увия червата около ушите!... Ще видиш какво ще стане!...", е манипулирана от полицията. Изреченията били събрани от няколко различни разговора.

Още по темата

Споменатият в прокурорското постановление като посредник Недялко Димчев Чандъров не си спомни за телефонен разговор с Гриша Ганчев. Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ добави, че от 10-12 години не е в системата на данъчните и не знае нищо за смъртната заплаха срещу шефа на НАП.

Гриша Ганчев смята, че целият случай от акция „Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Гриша Ганчев засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: бизнесГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
SAMO BOG E VELIK ..NIE SME PROSTO SMARTNI I SAMI SI GO VKARVAME KATO RIBENA KOST,,,
161
3
 
23
 
! Отговори
гочо преди 11 години
Защо го продаваш бе Гриша Да ти е чиста съвестта от какво се плашиш Тези които ще те разследват и те са в мъглата.
160
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
193Добре че си слагаш сам (+)-те че си е е..бало мамата,***.А че си селяни ми е през К!!
159
3
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
192 а ти ходил ли си скоро в село ловеч да видиш каква е скръб???????????/...жалко за селцето където се родих
158
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
188-189Абе изтрещелници що не си копате нивата ами давате акъл за неща от които си нямате и грам идея??!!
157
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се махнат тези като Гриша Ганчев ще останат тези като Миньо Стайков и Цветан Василеви тогава целокупното изпростяло население ще разбере що е то ГЛАД НА КУТИШКИ.
156
0
 
7
 
! Отговори
кастро преди 11 години
като гледам коментарите тук, ми става ясно защо тази държава е била дълги години под чужди робства - пълна безпринципност и раболепничене царят сред меестното население.
155
3
 
10
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Гриша Ганчев си разпродава бизнеса....................ЗАЩОТО НЯКОЙ СИ ПОИСКА ОСНОВНИЯ КАПИТАЛ И ТОЙ НЯМА ОТКЪДЕ ДА ГО ДАДЕ
154
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора, вие слепи ли сте? Гриша Ганчев е един от стълбовете, които въртяха парите на кръговете около Първанов. Тези кръгове в момента финансират другарката Кунева, а парите минават през Алексей Петров и цялата работа се прекарва през медиите " Шоуто на Слави", БТВ (частната тел. на Първанов). Сега ББ взе властта върху тайните служби и ще има финансов мор, защото идват избори, а електората на БСП и ... са все ***, пенсионери, българи-най-ниско образовани, и ***. Т.е. без пари БСП умират
153
0
 
6
 
! Отговори
до 183 преди 11 години
Прав си да го прехвърли в Македония , захар , автомобили , сокове и др.
152
8
 
6
 
! Отговори
Комунал преди 11 години
Добре че има хора като Гришата, иначе още да сме си живели по пещери и дървета.
151
0
 
18
 
! Отговори
б-с преди 11 години
ЦИРК БЪЛГАРИЯ
150
1
 
4
 
! Отговори
do 176 преди 11 години
Само да ти кажа, че завода във варна за Роувър и Вамо.. не е купен от ***.. те поне създават работни места и възродяват част от производството.. други го купиха и продадоха на части, за да строят там МОЛ.. само дето се оказа, че молове има достатъчно и замразиха проекта.. в момента там е пустош.. както и да е. Навсякъде сега е така, жалко е! Имали сме много..
149
3
 
3
 
! Отговори
XXX преди 11 години
Moeto mnenie e 4e ne samo Gri6a Gan4ev a i ostanalite trqbva da prehvyrlqt biznesa si izvyn Bulgaria. Bulgarskiq narod trqbva da gladuva i da mizerstva. Za6toto nie sme edno mrysno pleme. Ne zaslujavame hora kato Gan4ev i drugi krupni biznesmen da ni pomagat. V smisyl moje da gi nari4at horata prestypnici no davat hlqb na mnogo semeistva.
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадците и мошениците много бързо ги хваща ДЕМЕНЦИЯТА!
147
0
 
4
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
Кои са в т.нар. кръг "Апостолите" , ако някой знае да казва.
146
6
 
6
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
г-н пейтриът, случайно да си чувал че гришата е от момчетата с куфарчетата с милиони, раздавани от бкп навремето да развиват бизнес? ти ще го изкараш национален герой бе, а той си е най-обикновена мутра.
145
4
 
3
 
! Отговори
филип тотю преди 11 години
Ей много е хитро това момче Плаши че ще закрие отбора че ще продаде бизнеса и хората в Ловеч ще умрат от глад Хайде няма нужда. Една лястовичка пролет не прави.Човек като не знае кога да спре така е.
144
0
 
19
 
! Отговори
VASILISQNISEVROPA преди 11 години
EVALA GRISCHA....OTDAVNA TRQBVASCHE DA GO NAPRAVISCH...IMASCH PARI DA SI JIVEESCH JIVOTA SPOKOINO...NAPRAVI TOLKOVA MNOGO ZA LOVECH NO ZAVISTNICITE SA TOLKOVA MNOGO V BG....CHE SAMO SI SKASQVASCH JIVOTA A BLAGODARNOST NQMA...
143
0
 
4
 
! Отговори
до 167 преди 11 години
Объркал си кои са "някой". Тия двамата, които си изброил, нямат и най-малка идея как се прави бизнес, те са от най-простите изпълнители, при тях винаги "някой" им казва какво да правят. Лошото е че са много зависими и не е "някой", а са много. И е въпрос на вятър кога ще се променат мнението. Поне предните винаги имаха по един скромен крег, който се бъркаше само в определени бизнеси и другите можеха да работят, а сега изкачат от всички възможни места.