Гриша Ганчев си разпродава бизнеса

Полицията сглобила заплахата за убийство към шефа на НАП, твърди бизнесменът
Обновена: 31 май 2012 17:16 | 31 май 2012 17:16,
220
Гриша Ганчев си разпродава бизнеса
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Това свое намерение обяви пред Дарик радио самият Ганчев. Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само два часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май. Според прокуратурата Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на данъчните. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Според Ганчев репликата: „Ще го изкормя тоя твоя човек „червенобузест"!... Ще му разпоря корема, рано или късно, това трябва да ти е ясно!... Но ти казвам, че ще му увия червата около ушите!... Ще видиш какво ще стане!...", е манипулирана от полицията. Изреченията били събрани от няколко различни разговора.

Още по темата

Споменатият в прокурорското постановление като посредник Недялко Димчев Чандъров не си спомни за телефонен разговор с Гриша Ганчев. Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ добави, че от 10-12 години не е в системата на данъчните и не знае нищо за смъртната заплаха срещу шефа на НАП.

Гриша Ганчев смята, че целият случай от акция „Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Гриша Ганчев засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: бизнесГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
6
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Единственият начин България да излезе от кризата и да стъпи на краката си е да започне да произвежда. Някои политици, обаче изглежда искат обратното. Гриша Ганчев бе човекът, който не само произвежда и създава работни места. Той започна съвместно с китайците производство на автомобили, което е дългогодишна българска мечта! Това обаче не се харесва на западните автопроизводители и на техните политически опекуни. Под тяхен натиск производството на автомобили в България трябва да бъде компроментирано още в зародиш! Откъде накъде ще произвеждаме и конкурираме!? И вместо като румънците си отстояваме позициите, готови сме да унищожим това яспасително за българия производство, което може да достигне до 2 милиона автомобила. Сметнете колко пари за заплати, колко работни места и колко данъци в хазната на държавата! Ето защо смятам това, което правят с Гриша Ганчев за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! Както между другото и постъпиха с Роувър във Варна, после завода се купи от *** и сега на негово място има 2 търговски хипермаркета, което едва ли е по-полезно за нацията. Вместо да произвеждаме да ни провават и вземат парите. А как ще дойдат в България други инвеститори, като постъпваме мтака с тях??? Ако спешно не се създадат условия за инвестиране в промишлеността, България е загубена! Не може да консумираш, без да произвеждаш! Разбирате ли това, ПРЕДАТЕЛИ???
141
14
 
4
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Защо се пишат глупости от рода на"ББ взел на мушка бизнеса на Ганчев" "бизнеса на Ганчев ще го вземе приближен на ГЕРБ".Много оракули се завъдиха в тоя сайт .Биете по популярност вече и пернишките врачки.Защо никой не коментира оправдателната присъда на Ковачки за укрити 16 мил.данъци.Или неговия бизнес не е апетитен за ГЕРБ.Глупости.Само като се подхване една тема и каквото стане в Б-я все ББ е вплетен.
140
11
 
28
 
! Отговори
zz преди 11 години
ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И ЗА БОЙКО И ЗА АПОСТОЛИТЕ И ЗА ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ *** !!!САМО ЧЕ ТОЯ ПЪТ ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА *** !!!
139
2
 
29
 
! Отговори
селяк от ловеч преди 11 години
В Лоеч наистина взе да се говори че завода за коли ще става депо за софийският ***,дано да нее вярно щото тея ще затрият едиственото смислено нещо направено в тази държава в последните 22 години
138
0
 
2
 
! Отговори
vessela преди 11 години
Zad vseki gigantski bizness, zad vsqko ogromno sastoqnie(nai-ve4e kogato sa zapo4nali ot 0 ) stoqt mnogo krajbi, ubiistva i kakvi li ne dalaveri. Ako zapo4nesh 4estno napredvash 1 kra4ka, a ima variant da poletish i na dolu.
137
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кръга " Апостолите " когото са бройнали на всички вземат бизнеса.Бог да пази БЪЛГАРИЯ от тая пасмина.Искрено се надявам с падането на ББ и тях да ги емнат прокуратура и съд.
136
5
 
5
 
! Отговори
166 преди 11 години
А ако кажеш и кой е тоя някой, дет всички го знаем ще е най-добре :))). Тиквето явно ще се бори и шекерен бос да става. Ей, тоя с Цуцу май нямат наяждане, ама със сигурност скоро много лошо ще се задавят :) Само НСО да си тръгне и не ми се мисли :)))
135
2
 
24
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
Гришата няма да го жалиме, но е ужасно, че когато реши "някой" ти зимат бизнеса за 24 часа. Ако ББ подкара *** и Черепа - ще гласувам доживот за него!!!
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Молове да - заводи не , и кой ще купи авто завода ВАз или Застава ха ха ха ха ха ?
133
5
 
27
 
! Отговори
Ralf преди 11 години
Не знам от къде са парите на Гриша Ганчев, но това което става в държавата е долна, *** полицейщина точно копираща времето на Вълко Червенков ако има такива тука, които да знаят кой е това. Явно са му вдигнали мерника на Ганчев - и аз да съм на негово място и аз щях да си избера живота и това да не гния по затвори без истинска причина и присъда. Жалко само за хората дето хранеха семейства - Ганчев поне инвестираше в България и то не в барове и стриптиз клубове.
132
1
 
19
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Защо мислеш, че всички, които правят нещо тук не си плащат данъците или че се занимават с измами? Защо не си помислеш поне за миг, че има и такива, които се опитват да работят и честно? От къде ще дойдат честните бизнесмени, след като за теб и тези като теб, всеки, който е почнал нещо е крадец? Защо мислиш, че наистина тук не се завижда на почти всеки, който е постигнал поне малко и че с доноси и мошеничество на някои други, не е възможно да му се затрие бизнеса? Примери мога да дам бол.
131
20
 
7
 
! Отговори
Гимнастик преди 11 години
Мачкай , Бойко ***! Спри им кранчето!Тоа за къв се мисли-че ще прави коли и нема да помага на партията. А да го духа!
130
5
 
23
 
! Отговори
Ловчанлия преди 11 години
Тежко и горко ни; поне имаше за повече хора работа....Май бате Бойко иска да сме равни...и бедни...
129
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Актуални са мантрите-богатите се мразят ала бала.....плащайте си данъците,правете си бизнеса на светло и няма да има за какво някой да ви завижда-останалото са приказки за много,ама много наивни и прости хора,а Българина си е умен-след като Грищата дето го обсъждаме от шИфьорче и панелка под наем завъртя честно милиони.
128
3
 
19
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
Не знам какъв бизнес си имал в Германия или Дания, но работя с немски фирми и изобщо не са на такъв жесток рекет от държавата, говоря за проверките, а да не говорим, че там проверяващите са хора, които ти помагат, а не са дошли да събират едни пари. С дания не съм работил, но с Холандия съм, а там не само, че не ги проверяват, но и фирмите под определен оборот са така да се каже осовбодени от проверки, може да се случи само при огромни злоупотреби.
127
1
 
24
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Много ми е интересен Боко като има милиарди и неговата половинка също...абе замисляли ли сте се как ги направиха...и като е пич, защо той не направи нещо като завод, а ходи само ленти да реже, на новости, които други са сътворили без него или въпреки него? Какво е направил пожарникаря преди да стане Премиер и да започне да се бие в гърдите след всяка отрязана лента? А, какво...освен рекет и мутренски структури...я вземете си отворете очите, не си заравяйте главите в пясъка...
126
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започни бизнес в Германия,Дания-всекидневни проверки-ако даваш апартамента си под наем-получаваш наема по електронен път- за да си отдържа държавата данъка.В Европа няма по голямо престъпление от това,че не си платил данъка.
125
4
 
14
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Какво градите бе Плевнелиев? Само разграждате!!! Озапти си мафията, ако си истински Президент...кажи на Боко, че не може с мутренски и полицейски методи да пречиш на хора , които създават производства и работни места...ама стиска ли ти!??!! Абе вие с Боко да не сте спрели да си говорите...?
124
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе да,задушавали предприемачеството...То па едно предприемачество-източват ДДС,алъшвериша през митниците,затвори подарените му захарни заводи-които даваха прехрана на стотици....-Абе,ало вий за канарчета ли ни вземате-той бил предприемач,такива едри предприемачи във всяка Европейска държава щеше много отдавна да лежи в затвора барабар с политическата му опека.
123
4
 
13
 
! Отговори
тр преди 11 години
искам за си тръгна и никога да не се върна тук...това не е държава