Отново арест за Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение

Бившият депутат обвинен за търговия с влияние
Обновена: 19 юли 2012 19:28 | 19 юли 2012 19:23, Красимир Ангелов
89
Отново арест за Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение
Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Димитър Аврамов, след прекратяване на пълномощията му като народен представител в 41-то Народно събрание, съобщиха от Прокуратурата.

Аврамов е привлечен към наказателна отговорност за търговия с влияние, извършена в периода от началото на юли 2012 г. до 17. 07. 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

Първо в началото на юли 2012 г. в Монтана Аврамов е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно е приел поисканата сума от 50 000лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Още по темата

След това на10.07.2012 г. в Плевен Аврамов отново е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно ги е взел, отново с да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Третото нарушение е регистрирано на 17.07.2012 г., когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Прокуратурата отчита, че описаните действия на Аврамов представляват престъпление по чл. 304Б ал.1 от НК във вр. с чл. 26 ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода или глоба до 5000 лв.

След преценка на събраните до момента доказателства, прокуроратурата счита, че е налице опасност обвиняемият Димитър Аврамов да се укрие и да извърши друго престъпление и затова той е задържан под стража за 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
NM преди 11 години
Егати грозника.
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този не е ли роднина на Красьо черния? Много си приличат.
21
0
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Грозен ,но ще стане още по грозен ако застане край него дружката му Федоска.Всички са маймуни даже и бизнесмена Илчовски човек на Румен Петков.Иначе докато не беше си поискал се фукаше с връзките си,ами сега.... сърби боли драго ми е.
20
0
 
21
 
! Отговори
mandalai преди 11 години
Този ром си е чист *** по мое мнение, *** с кой акъл са го включвали в листите???
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинете, преди ГЕРБ в кои партии се е подвизавал въпросния ***. През БСП със сигурност е минал, но други има ли?
18
1
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Абе то я си е от вашата популация, бе. Какво се правиш на дръж ми шапката. Може и да не е точно от твоята племенна група, но пак корените му са като твоите - от Индия.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв българин е тоя?Жив *** си е!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идват избори,ще горят бушони.
15
2
 
39
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ТОВА Е ЛИЦЕ НА ГЕРБ. ТОЙ РЕШАВА, КАДРУВА, УПРАВЛЯВА. АЗ НЕ ИСКАМ ГЕРБ ДА МЕ УПРАВЛЯВА. ПРОСТИ, НАГЛИ, КРАДЛИВИ, НЕДОДЯЛАНИ ГЕРБЕРИ МАРШ ОБРАТНО ТАМ ОТКЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ
14
6
 
6
 
! Отговори
СдружениеНОВПЪТ преди 11 години
Хм, мисля си сега ако този беше Цв.Кънчев или от неговата пария,колко ли обиди и коментари щяха да завалят?Ама когато е българин, никой не пише,например думи както се пишат за ***.Примерен цитат: Крадлива ***,мръсен ***,гнусни *** и т.н.Много червени палци ще ми сложете,но просто истината боли.Тук се говори за хора с влияние и хора от чиста българска народност,говорим за българи,които грабят и крадат с милиони,ане като бай манкал сесетки левове и хоп в затвора.
13
0
 
18
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Такава Ентелегентна физиономия като на тоя горе,може единствено да съперничи на грациозното туловище наречено фидосовА
12
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 11 години
Разбира се, че това подаване на оставка е прах в очите на хората! Кой така си поддава оставката?! В България?! Да бе!...Подава си я, на когото е обещан, дълъг (смешен) процес с никакви послдици за самия него. И само след няма и година-две (както подобава да отшуми врявата) - оправдателна присъда. А междувременно той ще бъде и обезпечен, че е "жертван" в борбата с корупцията пред обществото. Ах, каква поредна жертва...
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и да не крадне ще се интегрират как иначе.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинете, този не е ли РОМ?
9
3
 
29
 
! Отговори
лакомия преди 11 години
Гербаджийският *** си е повярвал , че сам може да си прибира корупционните и да не ги докладва и споделя с партийните си другари. Да, ама не !
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Половината гледат като ***, а другата половина са някви *** доповръща ми се от тая крадлива пасмина.
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе гербери нали бяхте много честни бе, и за булгартабак ще си кажете
6
20
 
5
 
! Отговори
niki преди 11 години
Bravo GERB !
5
4
 
27
 
! Отговори
ИСКРЕН преди 11 години
Всички гербери го правят , а този ще обере пешкира! Разбира се ,с някоя условна в най-лошия случай!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че и грозен на всичкото отгоре