Отново арест за Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение

Бившият депутат обвинен за търговия с влияние
Обновена: 19 юли 2012 19:28 | 19 юли 2012 19:23, Красимир Ангелов
89
Отново арест за Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение
Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Димитър Аврамов, след прекратяване на пълномощията му като народен представител в 41-то Народно събрание, съобщиха от Прокуратурата.

Аврамов е привлечен към наказателна отговорност за търговия с влияние, извършена в периода от началото на юли 2012 г. до 17. 07. 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

Първо в началото на юли 2012 г. в Монтана Аврамов е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно е приел поисканата сума от 50 000лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Още по темата

След това на10.07.2012 г. в Плевен Аврамов отново е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно ги е взел, отново с да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Третото нарушение е регистрирано на 17.07.2012 г., когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Прокуратурата отчита, че описаните действия на Аврамов представляват престъпление по чл. 304Б ал.1 от НК във вр. с чл. 26 ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода или глоба до 5000 лв.

След преценка на събраните до момента доказателства, прокуроратурата счита, че е налице опасност обвиняемият Димитър Аврамов да се укрие и да извърши друго престъпление и затова той е задържан под стража за 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
31
 
! Отговори
Nikolla преди 11 години
Като видя тип с подобна физиономия в автобуса на градския транспорт,инстинктивно се хващам за портфейла си и стискам здраво.
42
1
 
5
 
! Отговори
IVAN преди 11 години
ИВАН - НЯКОЛКО ПЪТИ ПИСАХ ПО МНОГО ТАКИВА КОМЕНТАРИ ,ЧЕ ДНЕС В БГ НЯМА КОЙ ДА ВСТЪПИ В НАСТОЯЩЕ КАТО МИНИСТЪР В ТОЗИ КОРУМПИРАН БГ ПАРЛАМЕНТ.КОЙТО И ДА ГО ПРЕДЛОЖАТ СЛЕД КАТО Е ПОПУЛЯРЕН ТОЙ Е ИЛИ ДС,КОМУНИСТ,И ПР.НЕУДОБНИТЕ ГИ ИЗГОНИХА.ПЪРВО ГИ ИЗПОКРАДОХА СЛЕД ТОВА ГИ ПРИНУДИХА ДА НАПУСНАТ БГ.В КОМЕНМТАРА МИ ПО ПОВОД ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ НАД БОЙКО,ПИСАХ ЗА ЕДНА ЖЕНА ТЯ Е МАГИСТЪР МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО НО,ОТ 10 ГОДИНИ ЖИВЕЕ В КРАЛСТВО ИСПАНИЯ.АКО,ТАЗИ ЖЕНА ВСТЪПИ ВЪВ ВЛАСТ АЗ,СЕ ЗАКЛЕВАМ ЧЕ ТАЗИ ЕДИН *** ОТ ТЕЗИ 22 ГОДИШНИ -УПРАВЛЯВАЩИ *** НЯМА ДА ГО ОСТАВИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА.-ОСВЕН ТОВА ЩЕ ИМ КОНФИСКУВА АБСЕЛЮТНО ВСИЧКО,ЩЕ ПОДМЕНИ ТОТАЛНО СЪДЕБНАТА КОРУМПИРАНА СИСТЕМА.КОНСТИТУЦИЯТА НЯМА ДА Е ТАЗИ ТОТАЛИТАРНАТА,КОЯТО СИ Я НАПРАВИХА ТЕЗИ ЗА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ.И ТОЗИ ЗА ДА Е АРЕСТУВАН ,Е ПОПРЕЧИЛ НА НЯКОЯ ОТ СТАРИТЕ ХИЕНИ.ИНАЧЕ НЯМА КАК ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН.СПОКОЙНО НЕ ,ПЛАЧЕТЕ УТРЕ ЩЕ ГО ПУСНАТ.И МОЖЕ И ДА МУ СЕ ИЗВЕНЯТ.ЗАЩОТО ТОЙ АКО СИ ОТВОРИ УСТАТА ВСИЧКИТЕ ТРЯБВА ДА СА ВКАРАНИ ПО ЗАТВОРИТЕ .22 ГОДИНИ -НАЛИ СЕ РЕДУВАТ ЗА ДА СИ ВАРДЯТ ГЪРБОВЕТЕ.ОСТАНАЛОТО Е САМО ПОСТАНОВКИ.НО,ПРИ ТАЗИ ЖЕНА КОЯТО ПИСАХ ПО ГОРЕ ,ЕЙ ТАКИВА ЩЕ БЪДАТ ОСНОВНО В ЗАТВОРИТЕ НА БГ-И В ТАКИВА УСЛОВИЯ ЩЕ ИМ ГИ ОСТАВИ ,В КАКВИТО СА ГИ УРЕДИЛИ ДО СЕГА -ПЪЛНА МИЗЕРИЯ.АКО,СТЕ СЪГЛАСНИ ХАЙДЕ ДА СИ ИЗБЕРЕМ ТАЗИ ЖЕНА.АЗ ИМАМ ВРЪЗКА С НЕЯ,НО НИКАК НЕ СЪМ СИГОРЕН ЧЕ ЩЕ ПРИЕМЕ ТАКОВА НЕЩО.НО ,АКО НИЕ НАСТОЯВАМЕ МОЖЕ И ДА ПРИЕМЕ.ИСКАМ САМО ЕДНА ГОДИНА ТЯ ДА Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,НИЩО ДРУГО.ДА ИЛИ ДА ЕДИН ОТ ТЕЗИ *** НЯМА ДА Е ВЪН.И ТОГАВА И СЪДЪТ И ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СИ ПОПАДНАТ НА ТОЧНИЯТ ЧОВЕК.КАДЕТО ГО ЧАКАМЕ 22 ГОДИНИ.
41
2
 
13
 
! Отговори
999 преди 11 години
А къде са правозащитните организации!!! да защитят изконното право на депутата (било то и ром) или на рома (било то и депутат) да бере пари!
40
0
 
4
 
! Отговори
Монтето преди 11 години
Е много си прав 47-ми, и много други неща знам: Консервният в Бойчиновци, и т.н. но няма значение, според мен е станал някъде на по-високи от него неудобен и затова гърми, като, че той единствен ги прави тия далаверки
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Условна
38
8
 
5
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
Другари, ние имаме воля да се справим с корупцията. И преди щяхме да го направим, но рушветчиите от ДПС ни развалиха. Нали знаете, с какъвто се събереш, такъв ставаш.Затова моля ви дайте сега повече гласове за нас да не ни се налага да правим коалиция с ДПС.
37
2
 
6
 
! Отговори
Монтето преди 11 години
Вярно, че на снимката е малко така.., но изобщо не е *** - познавам го от 20 год., а че е напорист повече от необходимото, то се видя.
36
1
 
20
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Всички там, в Народното събрание, са като този и*иот, без изключение, само че няма политическа воля да бъдат разобличени. Аз питам като рушвета на този бездарник е сто хиляди лева и земеделска земя, колко ли е взел другаря Бойко Борисов от Мишо бирата за своето обаждане по телефона на Ваньо Танев, за да бъде прекратена митническата проверка в завода за бира в Мездра. За едни има съд за други няма, затова и докладите ще бъдат лоши и по-лоши.
35
0
 
0
 
! Отговори
asen преди 11 години
s na bastisi zemite li pravi alis veris ujas koi znae kolko hora ima takiva
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще му дадът условна и готово.
33
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
арестуваха го и го изключиха от ГЕРБ. някоя друга партия да го е правила това до като е на власт? или до сега не имало такива депутати?
32
9
 
22
 
! Отговори
1 преди 11 години
КОЙТО ПОДДЪРЖА ГЕРБ Е *** И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
31
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙТО ПОДДЪРЖА ГЕРБ Е *** И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
30
10
 
10
 
! Отговори
явертъ преди 11 години
поддръжниците на бсп и дпс нямат право да критикуват, след като 23 год ни натрисат само такива като тоя в парламента.
29
3
 
21
 
! Отговори
ТАТО преди 11 години
ЕТО - ТОВА Е ЛЮБОВНИКЪТ НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА!СРАМ. ОСТАВКА И СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ!!!
28
0
 
17
 
! Отговори
френолог преди 11 години
На тоя само по снимка му лепвам 1-2 годинки поне.
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да го наричате всякак, ама си има "мерджан" - нъц. Вервайте ми даваха го по ТВ-то.А пък Костов си няма нищо и ви е яд. Хи, хи, хи.
26
0
 
22
 
! Отговори
Менгеле преди 11 години
***-ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ :))) Бойкооо да ти имам и матряла
25
0
 
13
 
! Отговори
шеки преди 11 години
баси муцуната!!!!!
24
0
 
9
 
! Отговори
До № 17 преди 11 години
Хей, ти , точно ТИ, как можеш да обиждаш Българската нация по-този начин.Та нашата нация си е роза за помирисване.Ето,че онзи от майничките дето открадна милион и половина беше ***,2 месеца преди него маскираните пак ***,ограбените евро фондове пак ***,240 кухи тикви в парламента дето крадат от 23 г. пак ***.Абе важното е да си вярваме сами,както е рекъл нашият СУЛТАН СИМЕОН II "Вервайтеми"