Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста

Престъплението му е с висока обществена опасност, мотивира се съдът
Обновена: 20 юли 2012 21:35 | 20 юли 2012 21:30,
60
Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста
Димитър Аврамов остава в ареста. Снимка: ГЕРБ

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста. Това реши съдът днес след близо 5-часово гледане на мярката за неотклонение. Заседанието бе закрито, тъй като по делото има секретни материали.

Съдът прецени, че доказателствата по делото са достатъчни за обосновано предположение, че депутатът е извършил престъплението, за което е обвиняем.

Още по темата
Според СГС има опасност Аврамов да извърши друго престъпление заради високата обществена  опасност на деянието и заради това, че обвиняемият е заемал длъжността депутат, когато са извършени престъпленията.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Срещу Аврамов са повдигнати обвинения за търговия с влияние, извършена в периода от началото на месеца до 17 юли 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

На два пъти - в Монтана и Плевен, той е поискал и получил суми от 50 000 лв., както и имотни облаги, за да упражни влияние при вземане на решения от длъжностни лица.

Третото нарушение е регистрирано на 17 юли, когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте го хубаво този на снимката! Вижте го, той "гради" България!
33
3
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
За първи път, за първи път, ЗА ПЪРВИ ПЪТ!В България за първи път се случват най-нормални неща, КРАДЦИТЕ се преследват, независимо дали са "наши" или "ваши"! Не се КРАДЕ от бюджета, финансите са в перфектна форма. И това при "некомпетентните" от ГЕРБ. Какъв ли възход ще настъпи, когато "компетентните" от БСП(опазил ни Бог) пак вземат властта???
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
O6TE EDIN ZA PARTIQTA NA PRESTAPNIKCONEV.NAPRAVETE POVE4E NARODNI SABRANIQ,4E STE NMOGO...
31
1
 
2
 
! Отговори
Пиронков преди 11 години
ГЕРБ - ГРАБИМ БЪЛГАРИЯ!
30
0
 
4
 
! Отговори
Ценов преди 11 години
Проверете и лицето Тошко Въртинков от Монтана също е в далаверата!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOQ *** E SHPIONIN NA DPS I BSP UMISHLENO POSTAVEN V GERB.
28
0
 
1
 
! Отговори
evelina преди 11 години
kade sa vashite hora s podobni deqniq?
27
2
 
4
 
! Отговори
Sony преди 11 години
Tipichna MUTRENSKA FIZIONOMIA PRISASHTA ZA VSICHKI CHLENOVE NA GERB.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо тоя *** остава в ареста,а за оня с долната захапка,ОКРАЛ с милиони България има парична гаранция?Алоооооооооооооооо,прокуратурата мерете с един метър всички!
25
0
 
10
 
! Отговори
osata преди 11 години
Питам се - след като е съставен ревизионен акт за злоупотреби на господина в средата на 2011 година, защо не е образувано дело и осъден за тези нарушения? Сега е средата на 2012 година, т.е. една година след това има пълно мълчание и бездействие!Добре ще е, ако е само този господин, но не искам да си помисля колко са още такива като него, за които не знаем и си живеят необезпокоявани. Най-малкото тези хотели по Черноморието не са строени с по една заплата!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както казват хората - пази боже сляпо да прогледне. Тоя *** си мисли, че и депутатите крадат както неговите събратя.. липсвало му е финес :)
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още в колко поредни статиики ще гледам на тоя мутроподобен мангусто-маймунски тъпата физиономия? Ококошарвайте го вече и да се приключва.
22
11
 
3
 
! Отговори
за 27 преди 11 години
"Двама от последните българи загинаха...", а един от последните *** - бай *** обаче продължава да пише в днес.бг...
21
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двама от последните българи загинаха на плаж "Липите" край Синеморец в успешен опит да спасят деца. Мъжете успели да спасят подрастващите, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре... В новините им отделиха точно 1 минута, без имена, ей така между другото, отегчено, в края на емисията, смотавайки набързо новината за "двамата ***".... Е, това не е нито съдия в стачка, нито репресиран митничар, нито поредния политически или натурален ***, така любим на медиите. За тях няма ордени, няма 10 000 лв. помощ за семействата от МС, дори не им знаем имената, защото нито един лайнояд-журналист, не благоволи да ги спомене (!), в страх да не засенчи името на някой от така обожествяваните от тях личности в тези така напрегнати за властта времена ...
20
6
 
7
 
! Отговори
Серж педала преди 11 години
Ние винаги сме си арестували крадците. Пример за това е Хохрегер, Масларова, Ахмед Доган, Цонев , Р.Овч. и т.н. ...ай че не ми се изброява, може ли?
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Несмеят да го пуснат щото може да си отвори устата
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя няма си опази думата :)
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че е бушон ясно!Ама такава наглост от 90-те...?Я в затвора да го видим после!!!!!!!!!!
16
0
 
22
 
! Отговори
! преди 11 години
На този му дайте тройка кебапчета с гарнитура и го пуснете- той ще влезе в историята като най- малко сгафил депутат на "Герб", там ако знаете какви мутанти има- този е ангел!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прилича на ония върху плакатите с надпис WANTED !