Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста

Престъплението му е с висока обществена опасност, мотивира се съдът
Обновена: 20 юли 2012 21:35 | 20 юли 2012 21:30,
60
Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста
Димитър Аврамов остава в ареста. Снимка: ГЕРБ

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста. Това реши съдът днес след близо 5-часово гледане на мярката за неотклонение. Заседанието бе закрито, тъй като по делото има секретни материали.

Съдът прецени, че доказателствата по делото са достатъчни за обосновано предположение, че депутатът е извършил престъплението, за което е обвиняем.

Още по темата
Според СГС има опасност Аврамов да извърши друго престъпление заради високата обществена  опасност на деянието и заради това, че обвиняемият е заемал длъжността депутат, когато са извършени престъпленията.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Срещу Аврамов са повдигнати обвинения за търговия с влияние, извършена в периода от началото на месеца до 17 юли 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

На два пъти - в Монтана и Плевен, той е поискал и получил суми от 50 000 лв., както и имотни облаги, за да упражни влияние при вземане на решения от длъжностни лица.

Третото нарушение е регистрирано на 17 юли, когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожелавам да го последват всички негови колеги по ''взятки'', без оглед на давност, цвят и прочие...
13
0
 
22
 
! Отговори
Костова преди 11 години
Точно на о7.о6 2001 това семейство Аврамови почерниха моят дом.Аз пожелах на майката Галя така както аз плача на гроба на синът и съпругът ми и тя да поплаче с мойте кървъви сълзи.Вярно,от гроб не се излиза,но,господ бави,но не забрави.Не поставиха едно цвете,не запалиха една свещичка на гроба на синът ми,който бе само на 22 години,.Нищо човешко няма във тази фамилия.Съпругът ми,не можа да превъзмогне загубата и си отиде на 50 год,само година след синът ми.Дано има възмездие.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И е същият мавгал като този на снимката!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Великотърновска област има още един депутат от ГЕРБ, който години наред изнудваше местните предприемачи - дай 30 хил.лв. и няма кой да те пипне 4 години! Миналата година Цвъцко го надуши и му биха шута като шеф на структурата! Ама не му повдигнаха обвинение - бахта в тъпите герберуги! Сигурно защото е дал и на него - за някой нов апартамент например!
10
1
 
23
 
! Отговори
изненада преди 11 години
Ха,тоз *** бе!Май цялата им партия такава.
9
0
 
5
 
! Отговори
Грух преди 11 години
Ееееми мяза малко на прасчо...
8
6
 
13
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Абе *** като бяха на власт милиони откраднаха от държавата, тоя за 100 бона подкуп даже може и да го опандизят. Искам да видя в кауша при него масларката, Овчаров, пикаещия във фонтани, батко, братко, атентатора-хидроинженер, гергов и сие спонсори на партията. Те да не мислите че са спонсори, щото много ги кефи идеята за светлото комунистическо (оп.. социалистическо) бъдеще ? Ама няма да ги пипат още, щото съда е все още на БСП.
7
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Крадлив *** от ГЕРБ!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербер,и вижте си кадъра. Всички ще отидете в затвора при него, крадлива пасмина! Оставка и съд за вас!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
50-100... колкото толкова. Все някой трябва да накажат. И да предложат солидни награди за всеки, който изобличи злоупотреба с власта. Драконови мерки и трябват на тая държава, днес само най-големите *** се натискат за политици, за да отидат и да лапат наготово. Такива хора не трябва да са в политиката, трябва да ги е страх да излязат на улицата по светло...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя сега да го излупат у панделата при неговите събратя.
3
6
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
За някакви си 50 000 лв горкия ще е в ареста . Другите с милионите са начело и сега го обвиняват че са го хванали
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Публично обесване... нека да увиснат няколко депутатчета с кирливи ризки и да видим как другите ще се стегнат набързо...
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е *** ОТ ДПС!!!!