Отново арест за Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение

Бившият депутат обвинен за търговия с влияние
Обновена: 19 юли 2012 19:28 | 19 юли 2012 19:23, Красимир Ангелов
89
Отново арест за Димитър Аврамов, повдигнаха му обвинение
Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Димитър Аврамов, след прекратяване на пълномощията му като народен представител в 41-то Народно събрание, съобщиха от Прокуратурата.

Аврамов е привлечен към наказателна отговорност за търговия с влияние, извършена в периода от началото на юли 2012 г. до 17. 07. 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

Първо в началото на юли 2012 г. в Монтана Аврамов е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно е приел поисканата сума от 50 000лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Още по темата

След това на10.07.2012 г. в Плевен Аврамов отново е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно ги е взел, отново с да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Третото нарушение е регистрирано на 17.07.2012 г., когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Прокуратурата отчита, че описаните действия на Аврамов представляват престъпление по чл. 304Б ал.1 от НК във вр. с чл. 26 ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода или глоба до 5000 лв.

След преценка на събраните до момента доказателства, прокуроратурата счита, че е налице опасност обвиняемият Димитър Аврамов да се укрие и да извърши друго престъпление и затова той е задържан под стража за 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
cvetanov преди 11 години
sega da razsledvat boiko i cvetanov i te sa sa6tite nagli gopeleta kato toq gnusen 4ervei avramov da vidqt kak e da si otdrugata strana vsi4ki gerberi vav zatvora dokaraxani do prose6ka toqga
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението е да има начин хората да се оплакват и да дават сигнали за такива мишоци. Иначе това ще продължава докато може.Имало е навремето ЗЗД. Пак трябва да има.
61
0
 
0
 
! Отговори
а преди 11 години
Грешка-ромал
60
1
 
3
 
! Отговори
Мангал преди 11 години
Ааааааа , при герб няма ***! Тука *** ни казват!
59
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА-,,ДРЪЖ МИ ДА ТИ СЕ ПОСМЕЯ,, Е ТОВА СА НАШИТЕ ДЕПУТАТИ ЩЕ ПОВЯРВАМ НА БОЙКО КОГАТО ВИДЯ,ЧЕ РАЗСЛЕДВАТ И ИСКРА ФИДОСОВА ,РУМЕН ПЕТКОВ,МАЯ МАНОЛОВА И КОГАТО ВИДЯ ПРИКЛЮЧЕНО ДЕЛОТО ПО ИЗТОЧВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ.
58
1
 
3
 
! Отговори
mim преди 11 години
не знаех,че в герП имало ***?!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90% от депутатите бъдете сигурни че имат влияние в провинцията
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземат рушвети в Монтана с Фидосова якооо !
55
0
 
5
 
! Отговори
Ценов преди 11 години
И Тошко Въртинков от Монтана също е в далаверата обърнете му внимание!
54
0
 
8
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
По-скоро трябва да арестуват Мирослав Найденов.Аз лично имам огромни опасения,че същият е замесен дълбоко в този случай.Факта,че се опита да прикрие това гнусно престъпление с думите "балкански нрави"и завоалирани отговори.Освен това *** на снимката едва ли би могъл сам да направи далаверата без помоща на висшестоятщ ГЕРБ-аджия
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Иван Костов е син бе
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Фидоска момчето, лика прилика маамини хубавци.
51
0
 
20
 
! Отговори
? преди 11 години
това е един от хората на Фидосова преди около месец тук споделих как стоят нещата в област Монтанатогава казах как наглеците от ГЕРБ начело с Фидосова унищожават бизнеса с непрекъснатите си искания за подкупи за да не ти пречат тогава имаше форумци които ме обявиха едва ли не за луд къде са сега тези мишоци?
50
0
 
11
 
! Отговори
бд преди 11 години
алчни ,прости и нагли.Премиера или е *** и не знае какво вършат по места неговите верни другари или властта е станала цел за трупане на пари.
49
3
 
12
 
! Отговори
Всички преди 11 години
ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИИ в затвора!!!!
48
0
 
17
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Много ми е черничък нещо тоя... *** си е отвсякъде как го гледам. Как няма да краде, то си му е в кръвта...
47
5
 
20
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Гледам портрета и виждам истинското лице на ГЕРБ-костюмиран , нагъл, ***, алчен и силно вярваш в линията на партията!
46
2
 
31
 
! Отговори
СКАПАНА ДЪРЖАВА преди 11 години
Каква е логиката, взимаш 100 000 лв.подкуп,плащаш 5 000 лв.глоба.Е*ати якото.На плюс си с 95 000 лв. Даже и данък печалба няма да плащаш.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре,аз съм подала над 3 дела за една огромна измама касаеща се за милиони евро,ограбване на доста апетитни имоти от кметове,дс-та,и пр.***.Измамата е извършена с фалшифицирани подписи,където не е нужно да си грифически експерт за да различиш че,макар и българин измамникът е полу ***.След това давама експерти ,пак българи съвсем брутално и нагло префалшифицирват експертизите и лъжат ,че подпиците в този документ били на договарящите.А,този договор е подписан от един единствен човек пак българин -един адвокат -няма договарящи.и така 20 -години правя пре .пре .пре,реституция.А в имотите ми са настанени пак българи -дс-та ,комунисти и ***.А аз живея в чужбина и нямам дом в бг.Пак от българи,сигорно и *** ви окрадоха всичките пари за тези 22 години .Този не го и занам че, е дори дипутат,но ако, някой ми поиска пари ще трябва да му ги дам защото 3 поколения сме лишени от имотите ни и нямаме дори единствено жилище.Но ,всичките ни имоти са украдени от тези 22 годишни -правителства -И СА БъЛГАРИ-В къщите ми *** няма .Е кой е по голям *** .И този е бил неудобен ,за това е аристуван. Цветан Цветанов никак също никак не е бял,и много ми прилича на този МОЖЕ да му е братовчед.Но, него никой не го подведе под наказателна отговорност за 46 му имота.После извъртяха че, са били само 6 -броя.Сега ще напиша и до ДАНС -ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИДИТЕ че,тук са се навързали като свински черва-11 прокурора,2 -съдии,2 експерти ,3-4 -кметове от различни градове.Министри,-и ви давам гаранция че, никой никого няма да осъди.Трябва да си платиш за да поведадт някого под наказателна отговорност.ПО ДРУГ НАЧИН ,ТОВА НЕ СТАВА. ИЛИ ПО ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА.- НЕ АТЕНТАТИ ЩЕ СТАВАТ ,ИМИ ТЕ СЕГА СИГОРНО ЗАПОЧВАТ.КОЙ ЗНАЙ НА КАКВИ МАФИИ СА КОНКУРЕНЦИЯ ЗА ДРОГА,ЦИГАРИ И ПР .ДАЛАВЕРИ И СЕГА ИРАН,БИН ЛАДЕН,КАДАФИ И САДАМ ХЮСЕИН СА ИМ ВИНОВНИ.ТОЗИ НОМЕР Е СТАР ,НЕ ВЪРВИ.
44
1
 
15
 
! Отговори
сс преди 11 години
е съдът си знае работата-НЕВИНЕН......тука е България НЕ МОГАТ ДА ГО ОСЪДЯТ...