Ново обвинение срещу Огнян Донев и 500 000 лв. гаранция

Бизнесменът е обвинен за данъчно престъпление
Обновена: 21 юли 2012 07:01 | 20 юли 2012 21:55,
116
Ново обвинение срещу Огнян Донев и 500 000 лв. гаранция
Огнян Донев. Снимка: БТА

Прокуратурата е повдигнала ново обвинение на бизнесмена Огнян Донев за данъчно престъпление, съобщи пред журналисти говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Подробности не бяха уточнени, но е факт рекордна гаранция. Мярката за неотклонение на Донев е "парична гаранция" в размер на 500 000 лева.

Още по темата

Досега единствено на Гриша Ганчев бе наложена подобна парична гаранция, но тя впоследствие бе намалена на 300 000 лева.

Преди малко повече от месец Огнян Донев и Любомир Павлов бяха обвинени за пране на пари и подправяне на документи.

На бизнесмените, които издават всекидневниците "Труд” и "24 часа", беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева.

Срещу Павлов бяха повдигнати обвинения за документна измама, използване на фалшиви документи и пране на пари, а срещу Донев само за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
43 - казвам мнението си, а то не се продава.По тая логика и аз мога да питам 90% от дращещите тука - "Колко ви плаща ГРОБ, за да плюете по един честен бизнесмен?"... но аз не ги обвинявам в продажност, а само в глупост... както се казва можеш да извадиш хората от комунизмът, но комунизмът от хората - трудно. Като ви чета повечето - все едно чета другаря Ленин.
39
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ах, 41 - наистина ли? Значи такива били комунистите - тия дето защитават частният бизнес и принципите "Плащаш - получаваш" и "Произвеждаш - печелиш".Добре е, че ме осветли по тоя въпрос, защото аз не знаех !!!
38
4
 
8
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
Ако не е тайна, колко ти плаща "фармацевтичният блгодетел на нацията"? Защо не излезеш с предложение към Светия Синод да го канонизират за светец?
37
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Да, 39 - Бъфет не е капиталист, а миш и нищо не е произвел явно, щом никога не са го видели с мотика на нивата.А щом лекарствата на Софарма са скъпи и то по-скъпи в пъти, нека НЗОК сключи договори с чужди производители и доставчици и да внася по-евтини аналози !!!Ама първо трябва да намерят такива луди, които да са съгласни да ги мотаят с парите година и повече, а може би и въобще да не им платят, а такива луди в бизнесът трудно се намират !!!
36
1
 
10
 
! Отговори
До Българин преди 11 години
Или си "заблудена овца" или платен драскач на ясла в "Софарма". Любимият ти "индустриалец" всъщност нищо не е създал, а просто е разбойнически приватизатор на отдавна съществуващо и работещо производство от времето на Тодор Живков, съвместно с още няколко пишман-индустриалци и един бивш столичен кмет с широка усмивка и бездънни джобове. Съветвам те да си намериш нов господар на който да лижеш каквото там ти подаде за ***, защото този е с еднопосочен билет.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
33-Tи Уорън Бъфет ли ми даваш за пример на "голям капиталист"?Да попитам с твоите доводи-ами той какво е произвел досега?И къде е сега,и колко дела води държавата и частни лица срещу него?
34
11
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Явно мнозина тук (пример е тоя туфлек под 37) не могат да проумеят нещо очевидно и елементарно - тия, които ги хранят - тях и семействата им, които им дават работа, препитание и заплата, голяма или малка, са такива като Донев - по-едри или по-дребни - нашенци или чужденци... не такива като борисов.Такива като борисов могат само да съсипват това, което други са изградили, защото за друго не стават.Държавата дължи към 2 000 000 000 на бизнеса, не плаща...чакат инвеститори, ама няма балами !!!
33
2
 
16
 
! Отговори
До 29 преди 11 години
***, с тази бодра мисъл можеш спокойно да успокоиш македнците, на които Донев продава лекарствата 3-пъти по евтино. А пък тук си го величай и си плащай като *** тройна цена! Що не си плаща тройно на работниците, след като продава тук на тройна цена? И не говори глупости за големите капиталисти - изобщо не си в час. В нормалния свят никой не обира собствения си народ с тройни цени в собствената си държава!!! От г*ъзъ ли си ги вадиш тия мисли?
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В коя държава освен в България, данъците за лекарствата саю 20%???? Не е ли Дянкофф унищожител на българския народ????
31
1
 
3
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Обвинения , обвинения... Тези големите риби винаги ги оправдават или излизат с условни присъди.За това не трябва да се чудим за европейския доклад.Ще повярвам в правосъдието ,прокуратурата, когато видя някой от тези в затвора. А до тогава няма какво да ни занимават с тази ***.Или смятят по този начин да ни замазват очите? Не господа! Няма вече балами.Спрете с този цирк!
30
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А не ви ли прави впечатление, че уж Пъпката е големият грешник и е правил големите шашми и измами, а Донев само му е бил съдружник в два вестника, а всъщност атаките са най-вече срещу Донев? Замисляте ли се защо ???Нима не е защото правителството му виси със стотици милиони дългове и се опитват да го изнудят да се откаже от тях ???Ама доколкото го познавам, сбъркали са човека - мръсните тъмночервени *** от ГРОБ !!!
29
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
30 - кой е станал голям капиталист за сто години, бе - Уорън Бъфет ли или Доналд Тръмп?За Джобс и Зукърбърг да не говорим...
28
0
 
8
 
! Отговори
Бат Бойко преди 11 години
Ние само ще ги осветяваме!Ако не ги е срам нека се показват и ще ги арестуваме!Е сега гарван гарвану око вади ли......????Разбира се ,че няма да ги осъдим!Те са от нашите,а ние сме едни!Иначе кой ще ме държи на власт?
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя още ли не е в затвора?ГЕРБ излагате се!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В нормалният свят големите капиталисти са ставали големи капиталисти СТОТИНА ГОДИНИ И НЯКОЛКО ФАМИЛИИ ПОРЕД и наистина са богатство за всяка страна,а у нас станаха мноооого големи "капиталисти" за по-малко от една петилетка!Ей тва е разликата с нормалния свят.
25
16
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Донев поне произвежда нещо, създава, гради индустрия, плаща данъци, дава хляб на хиляди хора, а борисов цял живот само е крал, съсипва хората и бизнесът им и освен няколко тона л.***, друго не е произвел в живота си !!!И като гледам тука, повечето драскачи приличат на борисов поне като мислене, а не на Донев... и това е трагедията на тая държава !!! В нормалният свят големите капиталисти са богатство за всяка страна, тук ги гледат като врагове и после се чудим защо сме зле !!!
24
11
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Като са скъпи лекарствата на Софарма, НЗОК и болниците да купуват вносни, от външни доставчици... ама дали чуждите производители и дистрибутори ще търпят първо да им прибират стоката, а после да им бавят плащанията с месеци и години? Или просто ще спрат кранчето и болниците ще останат без лекарства?Тебе ще ти хареса ли другарю Бачкатор аз да те хвана да ми поставиш дограма, после да те мотая една година с парите и накрая да те погна с тоягата, щото си гадина и искаш да печелиш на мой гръб?
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
500 000 лв. гаранция???? ТЕЗИ ПАРИ СА МУ ДЖОБНИТЕ ЗА КАФЕТА ПРЕЗ ДЕНЯ... СМЕШНА ДЪРЖАВА!
22
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Бачкатор - а замисляш ли се, че в България има 20% ДДС върху лекарствата, каквито няма в нито една друга държава? Защо Дянков не махне това ДДС ??? Защо НЗОК не започне да се разплаща на доставчиците на лекарства в разумни срокове? Нали като забавят една година разплащанията, компанията търпи загуби и щети - най-малкото защото има инфлация и материалите и самото производство поскъпват? Или Софарма трябва да работи на загуба, за да можете да купувате евтини хапчета а и Дянков да *** ДДС???
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"бизнесмен на територията на България" - комунист поне четири поколения крадци без последствия,естествено!"източване" - нова дума в съвременния комунистически речник, т.е. крадец без последствия,ЕСТЕСТВЕНО!!!РАДВАЙ СЕ НАРОДЕ /АКО ВСЕ ОЩЕ ИМА ТАКЪВ/!